MIERCURI, 2024-04-24, 3:21 AM


Main
Registration
Login
Welcome Guest | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Cyrus83  
Forum » MONDENII » POVESTI SAU ADEVARURI » Mit sau realitate
Mit sau realitate
Cyrus83Date: LUNI, 2009-06-15, 10:46 AM | Message # 1
MODERATOR
Group: Members
Messages: 192
Status: Offline
Triunghiul Bermudelor, poarta catre alta galaxie ?
Unii cred ca legile fizicii nu se aplica in Triunghiul Bermudelor. Este unul din cele doua locuri din lume unde acul busolei nu arata nordul adevarat, magnetic.
I se mai spune Zona Crepusculara si este aproximativ creat de Florida, Insula Bermuda si Puerto Rico.
Rapoarte despre ciudatele disparitii din aceasta zona dateaza dinainte de 1950. Este o regiune oceanica, care "inghite" vase si avioane fara sa lase urme.Inceputul istoriei Triunghiului Bermudelor, dateaza de pe 16.09.1950, cu un articol in care se vorbea despre disparitii ale vaselor si avioanelor intre Florida si Bermuda.In anii urmatori au aparut tot felul de ipoteze, despre cine ar fi vinovat ( extraterestrii) si despre cate "victime" au fost, din 1955 pana in prezent : 428 de vase. Adevarata legenda a Triunghiului Bermudelor a inceput la 5.12.1945, cu faimoasa disparitie a "Zborului 19", in care cinci bombardiere au disparut misterios impreuna cu alt avion de cautare venit dupa ele, deci 6 avioane si 27 de oameni. Nu au fost gasite nici pana azi.Alte incidente , de aceeasi natura , s-au atrebuit tot Triunghiului Bermudelor. Totusi nu se poate spune cu certitudine daca Tiunghiul Bermudelor este adevar sau doar o legenda pentru ca majoritatea disparitiilor pot fi explicate rational si pentru ca nu se stie cu precizie daca evenimentele atribuite acestei zone au si avut loc acolo pentru ca nu s-au descopeirt probe evidente in acest sens. In continuare insa, Triunghiul Bermudelor ridica semne de intrebare.
Attachments: 6644316.jpg (22.5 Kb)
 
Cyrus83Date: LUNI, 2009-06-15, 10:55 AM | Message # 2
MODERATOR
Group: Members
Messages: 192
Status: Offline
Sirenele, inchipuiri ale oamenilor?

Sirenele sunt creaturi mitice care se pare ca ar trai in marile din întreaga lume. Arata ca niste femei frumoase, cu par lung, dar de la talie in jos au corp de peste.
Marinarii si pescarii spun de secole intregi povesti despre sirenele pe care le-au vazut. Primele sirene ar fi fost vazute în Assiria, in jurul anului 1000 i.e.n. Imaginea cea mai raspandita a sirenei este cea in care sta pe o stanca, admirandu-se intr-o oglinda. Unele sirene sunt fapturi binevoitoare, care le indeplinesc diverse dorinte marinarilor care le ajuta. Dar pentru multi marinari, sirenele au adus ghinion, prevestind furtuni sau naufragii. Exista si povesti despre sirene care i-au vrajit pe marinari cu cantecul lor, ademenindu-i spre stanci de care corabiile lor s-au sfaramat.
In Odiseea lui Homer, a fost prima mentiune documentara despre existenta unor fiinte jumatate om si jumatate peste, numite sirene. Aceste legende se bucura de o mare credibilitate la popoarele scandinave si la cele de pe coasta Adriaticii. Dar nu numai legendele ci si cateva documente medievale atesta capturarea unor astfel de fiinte. Nici navigatorii arabi si nici popoarele Indochinei, nu erau straine de asa ceva. Savantii francezi si britanici afirma ca aceste fiinte apartin de fapt unor specii de mamifere marine numite dugongi si lamantini, a caror bust prezinta glande mamare proeminente si o coada sub forma celor asemanatoare delfinilor. Dupa acest verdict dat de stiita, sirenele cu istoria si misterele lor au fost uitate.
De curand insa, zoologii americani, au fost confruntati cu rapoarte ciudate venite din Papua-Noua Guinee, rapoarte a caror calitate si credibilitate erau greu de contestat. Antropologul Ray Wagner de la Universitatea din Virginia a strans sute de marturii ale papuasilor, care afirma ca au vazut asa numitii "oameni ai marii", fiinte si torsuri umane, jumatatea inferioara a corpului terminata cu o inotatoare caudala asemanatoare cu a delfinilor.
Un papuas batran a povestit ca o astfel de femela prinsa in plasele de pescuit, avea pielea deschisa la culoare, aproape alba, parul lung, negru, cu figura la fel ca cea a oamenilor, cu exceptia gurii, care parea ciudata, cu buze drepti si subtiri. Femelele au glande mamare rotunde si mari, fiecare sex posedand organe sexuale asemanatoare cu cele ale omului, singura deosebire constituind-o picioarele, care de la genunchi si pana la glezne erau unite iar talpile au devenit opozabile asemanatoare mai de graba cu inotatoarele delfinilor. Deci, sirene... Aceste fiinte, pe care triburile Barok si Nakela le-au botezat Ri, manaca pesti mici, respira ca orice mamifer si nu au fost auzite vorbind, desi pescarii isi aminteau de strigatele aproape umane scoase de o femela macelarita pentru a-i vinde carnea. In 1983 biologul Ray Mackal de la Universitatea din Chicago afirma ca : " o sirena adevarata ? jumatate om si jumatate peste ? este o imposibilitate genetica. Dar aceste creaturi pot fi o specie necunoscuta de sireniene ( grup de mamifere ), care include dugongii si lumantinii .
S-ar putea chiar ca Ri, sa fie un grup humanoid, rezultat in urma unor defectiuni genetice". Antropologul Ray Wagner considera ca " din punct de vedere anatomic si evolutionist, acesti Ri sunt o problema dar autenticitatea rapoartelor este greu de contestat". O expeditie facuta de specialisti in 1983, a descoperit numeroase specii de pesti. Auzindu-i pe bastinasi povestind despre Ri, specialistii le-au aratat imagini ale unor lamantini si dugongi, care traiau in apele Australiei si Noii Guinee, numai ca triburile cunosteau aceste fiinte si faceau deosebirea intre ele si cele pe care ei le numeau Ri. Localnicii deosebeau clar delfinii si dugongii de ceea ce ei numeau "oamenii din mare". In una din zile specilistii au avut ocazia sa vada la departare o astfel de fiinta, ba chiar sa o fotografieze. In toate acele zile, tot ce au putut aduna au fost cateva observatii incomplete efectuate de la distante mari si doua fotografii neconcludente, una infatisand o inotatoare caudala si cealalta un corp zvelt, arcuindu-se la suprafata apei. Inainte de plecare, localnici le-au mai semnalat o astfel de aparitie la mare departare, in apele golfului dar tot ce au putut sa vada a fost o spinare lucioasa dar aparent plata, nu rotunda ca cea a delfinilor.
Poate ca acesti Ri sunt accidente genetice, poate ca sunt rezultatul vreunei experiente facute de cine stie cine, poate sunt pur si simplu doar niste mamifere.
Dar daca sunt rudele noastre acvatice, hominizi porniti porniti in alta directie evolutiva?
Attachments: 8663921.jpg (29.5 Kb)
 
MORENADate: MIERCURI, 2009-06-24, 9:56 AM | Message # 3
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Mit sau adevar dar foarte interesant chiar mi-a captat toata atentia . Oare sirenele chiar au existat ?

I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: SAMBATA, 2009-08-15, 4:20 PM | Message # 4
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
eu as vrea sa fiu salvat de o sirena de la inec sau daca nu macar de o sirena din baywatch smile smile

We Ride Together We Die Together
 
nycoleDate: MARTI, 2009-08-25, 2:39 AM | Message # 5
Major general
Group: Moderators
Messages: 234
Status: Offline
Monstru din Loch Ness

Desi exista relatari cu privire la un monstru acvatic ce traieste in Loch Ness, Scotia, inca de acum 1500 de ani, legenda moderna a monstrului din Loch Ness s-a nascut in momentul in care a fost publicata in ziarul local, la 2 mai 1933, stirea potrivit careia cineva a vazut acest monstru. Ziarul Iverness Courier a relatat povestea unui cuplu din localitate, care a pretins ca a vazut un animal enorm ondulanu-se la suprafata apei.Loch Ness, localizat in Highlands, Scotia, are cel mai mare volum de apa proaspata din Marea Britanie; apa atinge o adancime de 800 de picioare si o lungime de aproximativ 23 de mile. Cei care studiaza problema monstrului din Loch Ness pot gasi o multime de referinte privitoare la „Nessieâ€? in istoria Scotiei, care dateaza din aproximativ 500 i.C., cand populatia locala de picti a cioplit o ciudata creatura acvatica in stancile aflate in apropiere de Loch Ness. Cea mai timpurie referinta scrisa cu privire la un monstru in Loch Ness este o biografie din sec. VII a Sfintul Columba, misionarul irlandez care a adus crestinismul in Scotia. Potrivit biografului, in 565, Columba vroia sa-l viziteze pe regele tribului nordic al pictilor, aflat in apropiere de Iverness, dar s-a oprit la Loch Ness pentru a se confrunta cu o fiara care omora oamenii ce locuiau in jurul lacului. Vazand o imensa fiara care era pe cale sa atace un alt om, Columba a intervenit, invocand numele Domnului si cerandu-i bestiei sa se retraga cat mai repede. Monstrul s-a retras si nu a mai omorat niciodata vreun om. In 1933, a fost construit un nou drum de-a lungul tarmului lacului Loch Ness, permitand soferilor sa aiba o perspectiva clara asupra lacului. Dupa ce o persoana a vazut monstrul in aprilie 1933, fapt raportat in ziarul local pe data de 2 mai, interesul cu privire la acest subiect a inceput sa creasca, mai ales dupa ce un alt cuplu a pretins ca a vazut fiara pe pamant, traversand drumul de pe tarm. Cateva ziare britanice au trimis reporteri in Scotia, printre care ziarul Daily Mail din Londra, care l-a angajat pe marele vanator Marmaduke Wetherell sa captureze bestia. Dupa ce a cautat cateva zile in jurul lacului, Wetherell a anuntat ca a gasit urmele unui imens animal patruped. In consecinta, Daily Mail a publicat un titlu spectaculos: MONSTRUL DIN LOCH NESS NU ESTE O LEGENDA, CI UN FAPT REAL.In 1934, o faimoasa fotografie prezenta o creatura asemnatoare cu un dinozaur, al carei gat lung iesea din apele involburate. Aceasta fotografie i-a facut pe unii sa speculeze cum ca Nessie era singurul supravietuitor al unei specii disparute de mult, plesiozaurul. Plesiozaurul acvatic se presupune ca a pierit impreuna cu restul dinozaurilor, cu 65 de milioane de ani in urma. Totusi, Loch Ness a fost inghetat in timpul erei glaciare, astfel ca aceasta creatura ar fi trebuit sa strabata calea dintre mare si raul Ness in ultimii 10000 de ani. Iar plesiozaurul, despre care se crede ca a avut sangele rece, nu ar fi putut sa supravietuiasca multa vreme in apele inghetate din Loch Ness. Altii au sugerat ca probabil monstrul este un arheocit, o balena primitiva cu un gat asemanator cu cel al sepilor, specie despre care se crede ca a disparut de 18 milioane de ani. Scepticii au afirmat ca ceea ce cautau oamenii la Loch Ness erau oscilatii ale suprafatei apei, cauzate de fluxul de apa rece din rau in apele usor mai calde ale lacului. Investigatorii amatori au tinut lacul sub o supraveghere aproape constanta, iar in anii 60 mai multe universitati britanice au organizat expeditii la Loch Ness, utilizand un sonar pentru a cerceta adancurile. Nu a fost descoperit nimic concludent, insa in fiecare expeditie operatorii sonarului au detectat imense obiecte subacvatice care se miscau, fenomen pe care nu l-au putut explica. In 1975, intr-o expeditie la Loch Ness, Academia de Stiinte Aplicate din Boston a combinat sonarul si fotografia subacvatica. A fost facuta o fotografie care, dupa ce a fost marita, parea sa arate inotatoarea imensa a unei creaturi asemanatoare unui plesiozaur. Alte expeditii cu sonar in anii 80 si â90 au avut rezultate interesante, dar totusi neconcludente. Dezvaluirea, in 1994, a faptului ca faimoasa fotografie din 1934 era o farsa, nu a stavilit catusi de putin entuziasmul turistilor si al investigatorilor profesionisti sau amatori cu privire la legenda Monstrului din Loch Ness.

Attachments: 6767649.jpg (65.4 Kb)
 
nycoleDate: MARTI, 2009-08-25, 2:45 AM | Message # 6
Major general
Group: Moderators
Messages: 234
Status: Offline
Cercurile din lanuri

Peste 10.000 cercuri au fost raportate în lanuri din 30 tari diferite.
Cercurile din lanuri au aparut in toata lumea, in ultimii 30 de ani. Variaza de la modele geometrice simple pana la compozitii complexe, atent construite.
Unii sugereaza ca sunt urmele lasate de farfuriile zburatoare care turtesc lanurile, atunci cand aterizeaza, sau ca sunt chiar mesaje lasate de extraterestrii care ne viziteaza planeta. Altii cred ca sunt create de microundele generate de satelitii care orbiteaza in jurul Pamantului.

Alte explicatii mai rationale sustin ca aceste cercuri din lanuri sunt simple farse facute de mana omului, de catre cei care vor sa convingă publicul ca pe Pamant ar sosi vizitatori extraterestri. Unii se intreaba de ce ar bate extraterestrii atata drum, pana pe planeta noastra, doar ca sa turteasca vreo cateva lanuri? De ce nu ar lua legatura cu noi si in alt mod, mai usor de recunoscut?
Explicatie magnetica pentru cercurile din lanuri
Straniile cercuri care apar in lanurile de griu sint asociate de multa vreme cu fenomenul OZN. Specialisti in materie au ajuns sa poata garanta care sint “autentice”, adica realizate de OZN-uri, si care “falsuri”, sau altfel spus, facute de oameni. Iata insa ca a aparut si un al treilea autor de cercuri, anume magnetismul terestru.
Virtejurile magnetice sint de vina!
Una dintre ipotezele care au facut cariera este aceea ca vizitatorii extraterestri culca intr-un fel sau altul din navele lor spicele de griu. Este o teorie care a avut mult de suferit dupa ce doi englezi au recunoscut ca s-au distrat de minune facind cercuri prin lanuri vreme de peste un deceniu. Faptul ca s-au organizat si concursuri de facut cercuri in lanuri nu ii impiedica totusi pe unii cercetatori sa caute mai departe justificari stiintifice pentru acest fenomen.
Ultima explicatie pentru enigmaticele cercuri care apar peste noapte este oferita de Colin Andrews. Ocupindu-se de acesta problema de 20 de ani, el a avut ocazia sa studieze sute de cazuri. Recent, el si-a prezentat concluziile: 80% dintre cercuri sint facute de mina omului, restul de 20 % fiind rezultatul magnetismului terestru.
Concret, unele anomalii magnetice ale scoartei terestre sint atit de puternice incit, in anumite conditii, formeaza curenti circulari, care “electrocuteaza” spicele, culcindu-le la pamint. Asa s-ar forma, in opinia lui Colin Andrews cercurile simple. Cit despre formatiunile complexe de cercuri si simboluri, din ce in ce mai elaborate de la an la an, acestea trebuie sa fie niste “facaturi”, considera el.

“Facatorii de cercuri” nu cred o iota
Insa ipoteza lui Andrews are un adversar serios in persoana unui adevarat veteran al realizarii de cercuri, John Lundberg. Acesta a declarat ca nu crede in nici o explicatie stiintifica a cercurilor, din simplul motiv ca nu exista nimic de explicat. El a aratat de nenumarate ori cum a executat cu mijloace rudimentare cercuri pe care “expertii” le-au declarat autentice. Practic, el nu utilizeaza decit un bat, legat la ambele capete cu o sfoara. Tinind de aceasta din urma cu miinile, culca batul orizontal la pamint si pune un picior pe el. Tot ce ii mai ramine de facut este sa “calce cu batul” in forma de cerc sau sa realizeze orice model doreste culcind spicele.
Dar mai multe despre cercurile din lanuri, care tind mai degraba sa devina o forma de exprimare artistica decit sa ramina un mister.
Cercurile din lanuri sînt desene geometrice la scară mare, acoperind arii de zeci şi sute de metri pătraţi, realizate prin culcarea ordonată a unor porţiuni din lanurile de cereale. Fenomenul a căpătat răspîndire mondială în ultimii ani, astfel de formaţiuni misterioase fiind raportate în mai multe ţări. Sute de cercetători studiază minuţios fiecare desen nou apărut. Ce este de-a dreptul supărător, pînă acum, nimeni nu a putut da o explicaţie „rezonabilă” apariţiilor, cu excepţia cîtorva creaţii personale ale unor farsori.

Attachments: 5821116.jpg (35.7 Kb) · 8375273.jpg (7.9 Kb) · 4203625.jpg (7.2 Kb)


Message edited by nycole - MARTI, 2009-08-25, 2:46 AM
 
darkieDate: JOI, 2009-08-27, 10:21 AM | Message # 7
membru
Group: Blocked
Messages: 16
Status: Offline
Premonitia - sarlatanie sau adevar?

Dupa ce toate prezicirele nefaste legate de eclipsa solara s-au dovedit pacalele, credibilitatea urmasilor lui Nostradamus s-a cam topit. Asta nu presupune insa ca " Pemonitia" inseamna intodeauna sarlatenie. Exista oameni cu un dar innascut al previziunii. Faptele o dovedesc. Definitia premonitiei nu exceleaza prin concretete. Se spune ca este capacitatea pe care o au anumite persoane de aprezice viitorul.Inzestrate cu darul unei presimtiri speciale, aceste persoane sunt numite: magi, ghicitori, extrasenzoriali, prezicatori, magicieni, oracole, vizionari, profeti, astrologi, vrajitori, samani, sibile, etc. In ce-i priveste pe cercetori (psihologi, psihiatri, medici, etc.) ei utlizeaza termeni diferiti pentru a evoca premonitia, in functie de spatiul si timpul in care opereaza: retrocognitie - pentru perceperea evenimentelelor trecutului, clarviziune - pentru evenimentele din prezent si premonitie (sau profetie) in cazul evenimentelor din viitor.

Cercetarile doctorului Osty
Primele cercetari stiintifice ale premonitiei se datoreaza unui francez: doctorul Eugene Osty (1874 - 1938) care, in laboratorul sau de la Institul Metafizic International (IMI) din Paris, testa in fel si chip calitatile de vizionari ale pacientilor sai. Astfel, intre cele doua razboaie mondiale, el a facut pe unul dintre cei mai buni subiecti ai sai, literatul Pascal Forthuny (1872 - 1963), o serie de 163 teste consecutive, al caror nivel de reusita a fost de 65 %.

Un alt cobai a fost Jeanne Leplace, un medic de sex feminin, care declara ca, in momentele de luna plina sau cand era furioasa ii cresteau capacitatile de clarvazatoare. In acele momente simtea o senzatie puternica in plexul solar manifestandu-se sub forma unei calduri care parea ca erupe. Dar, de departe, cel mai bun subiect al doctorului Eugene Osty a fost germanul Ludwig kahn (1874 - 1938). Iata un test relevator in ceea ce priveste puterea sa.

Pe 21 februarie 1925, Kahn a solicitat un subiect care sa-si scrie gandurile cei trec prin minte pe trei bucati de hartie, apoi sa le indoaie de cat mai multe ori cu putinta, in timp ce iese din camera. Din motive de onestitate, a fost ales un general de armata, pe nume Ferrie. El a scris in prezenta doctorului Osty, cele trei mesaje: pe prima hartie a notat "lampa cu trei electrozi", pe cea de-a doua - "ipoteza lui Wegener", iar pe cea de-a treia - "sanatatea este bunul cel mai de pret". Dupa aceea, doctorul Osty l-a rugat pe Cahn sa se intoarca in camera, sa stea in picioare, la un metru si jumatate de general si sa spuna cu voce tare ce "vede" pe fiecare bucata de hartie. Iata raspunsul clarvazatorului:" Pe prima hartie ati scris: electrozi ..... lampa.... lampa cu trei electozi. Pe cea de-a doua : ipoteza cu Wegner. Pe cea de-a treia : sanatatea este bunul cel mai de pret".

Kahn reusise sa ghiceasca cele trei mesaje, ba chiar si ordinea in care fusesera scrise!

Clarviziune si joc
In cartea sa, intitulata " Dezvoltati-va puterile paranormale ", parapsihologul francez Jcques Mandola releva un fapt straniu care nu poate fi considerat drept proba stiintifica, dar care nici nu este o simpla intamplare : numerosi clarvazatori au avut revelatia darului lor in urma unui soc fizic, sau afectiv intens. Astfel, celebrul Nostradamus a inceput a inceput sa-si scrie " centurile " la 36 ani, la doar cateva zile de la moartea primei sale sotii si a celor doi copii. Pascal Forthuny, care a colaborat cu doctorul Osty a devenit clarvazator la varsta de 47 ani, dupa ce si-a pierdut fiul.

Jeanne Leplace i-au sporit facultatile paranormale in urma a doua maladii: o scarlatina la 14 ani, si o gripa la 18 ani. Unul din cei mai cunoscuti clarvazatori din prezent, Mario de Sabato, a avut prima sa viziune in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, la varsta de 7 ani, cand a anuntat, cu cateva zeci de secunde caderea unei bombe in apropierea imobilului in care locuia. Astfel, a salvat viata a 10 persoane. Celebrul Belline, supranumit " printul clarvazatorilor ", autorul best - sellerului " Cea de-a treia ureche " , si-a descoperit capacitatile de premonitie cand s-a imbolnavit de tuberculoza: " boala care ma tinea la pat fusese lucrul care a declansat eliberarea unei capacitati pe care nici nu o banuiam inainte sa intru la Sanatoriu ".

Dar astfel de fenomene nu li s-au intimplat doar clarvazatorilor europeni. Americanul Edgar Cayce (1869 - 1945), cunoscut pentru numeroasele sale preziceri proferate in stare de hipnoza (de aceea a si fost numit " profetul adormit "), si-a descoperit capacitatile de prezicere dupa ce a primit, pe cand era copil o lovitura de minge de baseball in vertebrele cervicale, soc care l-a lasat paralizat timp de mai multe luni.

O piata enorma
Este interesant de notat ca toti clarvazatorii, fie ei celebri sau anonimi, poseda o caracteristica comuna. In cabinetul lor, la cererea clientilor pe care ii consulta, prezicirele lor vizeaza intotdeauna patru domenii: dragoste, sanatatea, banii si locul de munca. Clientii clarvazatorilor fac parte din toate clasele sociale. Unii clarvazatori se pot lauda ca au in prezent printre clientii lor sefi de stat, regi, regine, ministri.

Succesul clarvazatorilor profesionisti se explica in mod esential prin faptul ca izbutesc uneori sa indrepte destine. Ei sunt asemanati cu psihiatrii si psihanalistii pentru ca, in camerele intunecate ale cabinetelor lor clientii isi dezvaluie secretele intime si asteapta ca influentile negative care le otravesc viata sa fie definitiv alungate de " cei care vad".

La ora actuala numarul clarvazatorilor este foarte mare. Unii dintre ei lucreza oficial, dar multi altii sunt niste sarlatani. Majoritatea clarvazatorilor sunt femei, reprezentand 80 % din total. Sa fie acesta o dovada a unei predominante a intuitiei si a sensibilitatii feminine in clarviziune ? Fara indoiala.

 
MORENADate: DUMINICA, 2009-08-30, 9:41 AM | Message # 8
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Chiromantia: ghicit in palma intre magie, medicina si psihologie

Liniile palmei, muntii palmei, forma palmei iti tradeaza personalitatea

Clasica interpretare in chiromantie se rezuma la cele trei linii ale palmei: linia vietii, a capului si a inimii. In functie de lungimea, adancimea si semnele aflate pe aceste linii, se pot determina primele caracteristici ale unei persoane. Tabloul in palma nu este insa complet fara a se lua in considerare aspectele muntilor palmei si bineinteles forma palmei si a degetelor.

Linia vietii nu indica prin lungime, cum s-ar crede, durata vietii, ci are rolul de a evidentia nivelul de energie a fiecaruia. O linie lunga si pronuntata denota in general o persoana activa, vioaie, gata sa accepte provocari. O linie scurta si pronuntata poate fi semnul unei personalitati dominatoare dar foarte sigure pe calitatile ei. Cu cat linia e mai slab reprezentata, cu atat nivelul de energie e mai scazut iar participarea la viata sociala e mai redusa.

Linia capului, cu cat este mai lunga, cu atat denota pastrarea capacitatilor mentale pana la varste inaintate. Cu cat este mai dreapta, cu atat indica logica, claritate si fermitate in gandire, de regula o inclinatie spre stiinte exacte. Dimpotriva, o linie valurita indica o aplecare spre stiintele umaniste si poate sa denote, cu cat este mai mult indreptata spre interiorul palmei, un psihic labil sau o departare de realitate.

Linia inimii arata deopotriva comportamentul sentimental-sexual, dar reflecta si sanatatea inimii ca parte anatomica. O linie pronuntata va caracteriza o persoana fidela, constanta in dragoste, cu capacitatea de a avea un singur partener de viata. Cu cat sunt prezente mai multe linii, inlantuite, cu atat persoana este dispusa catre flirturi sau aventuri amoroase. De asemenea, o linie foarte slab reprezentata poate fi si un semn de probleme la nivelul cordului, ca si un nivel emotional redus, care nu primeaza in structura afectiva a individului.
Chiromantia intre ghicitul in palma si interpretarile mitologice, psihologice si oculte

Pentru a completa tabloul personalitatii individuale, chiromantia ne propune si analiza celorlalte elemente.

Muntii palmei reprezinta cate o trasatura de personalitate, atribuita de regula in concordanta cu numele acestora, cu reprezentarile mitologice ale zeitatilor si implicit cu caracterul planetelor din astrologie.

Muntele lui Venus, identificat ca fiind cea mai mare proeminenta a palmei (sub degetul mare), este evident responsabil de nivelul sexualitatii: cu cat este mai pronuntat, cu atat aceasta trasatura se manifesta mai pregnant in comportament.

Urmatorul este muntele lui Jupiter, cel care releva ambitia, orgoliul, manifestarile puterii, ale conducerii.

Muntele lui Saturn, situat sub degetul mijlociu, reprezinta relatia cu societatea, gradul de integrare, nivelul de comunicare.

Muntele Soarelui, situat sub inelar, este cel responsabil de interiorizarile si exteriorizarile personalitatii, fiind adesea citit impreuna cu forma degetului inelar: cu cat acesta este mai deformat, cu atat persoana se releva a fi mai degraba interiorizata si mai supusa introspectiei. De asemenea, acesta reflecta si inclinatiile artistice.

Muntele lui Mercur este reprezentantul inteligentei, al simtului umorului, al inclinatiei catre afaceri si indemanarea de a obtine bunuri materiale prin propriile forte.

Muntele Lunii, opus muntelui lui Venus, a doua mare proeminenta a palmei, reprezinta capacitatea imaginativa si fantezia individului, latura sa creativa dar si sensibila.

Forma palmei trebuie sa intregeasca portretul, in functie de proportia palma-degete (degete si palma scurta, indesata – o fire violenta si instinctiva, palma si degete lungi si fine - o fire sensibila, artistica, ganditoare). De asemenea, culoarea palmei releva starea de sanatate: o palma rosie inseamna probleme vasculare; culoarea albastruie, probleme de circulatie pulmonara; o palma roz: o sanantate buna.

Attachments: 5463139.jpg (5.5 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: SAMBATA, 2009-11-07, 4:01 AM | Message # 9
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Al saselea simt
Miros, gust, vaz, pipait, auz... Plus înca ceva: capacitatea de a simti cand cineva te iubeste, te minte, te domina. Adica intuitia

Ti s-a întamplat sa „ghicesti” cine te suna înainte sa te uiti pe afisajul telefonului? Ai „simtit”, înainte de a-ti spune, ce a facut copilul tau la examen? Te-ai „razgandit” sa pleci într-un weekend la mare si apoi ai aflat ca a plouat tot timpul? Înseamna ca ai intuitie. stii asta, ti s-a mai spus. Dar ce este, de fapt, intuitia? Este capacitatea de a afla un adevar fara rationamente logice – asa... brusc si nemijlocit. Fara premise, fara demonstratii. E genul de „cunoastere” prin care stii daca cineva te minte sau te simpatizeaza. Oricat de multe gesturi ai face, în esenta, nu ai cum sa dovedesti ca îti iubesti mama. Dar ea stie si nu are nevoie de dovezi: în masura în care intuieste! Oamenilor de stiinta le „sta în gat”, pentru ca nu au cum s-o masoare, cum s-o verifice. si cu toate astea, nu pot nici ei sa traiasca fara ea. Existenta intuitiei este unul dintre motivele pentru care psihologia prospera. si din ce în ce mai mult, o calitate la care toata lumea aspira.
Intuitia e „feminina”?
Emisfera dreapta a creierului este responsabila cu procesele creative si emotionale si este mai activa la femei. Cea stanga, unde îsi au originea procesele logice si rationale, este mai mult pusa la treaba de barbati. Între cele doua emisfere, se gaseste ceea ce se numeste: „corp calos” – partea care le leaga. La femei, este mai densa, ceea ce duce la o comunicare mult mai rapida între cele doua. Pana cand un proces tipic emisferei drepte ajunge în cea stanga la un barbat, femeia deja a luat o decizie. Bazata pe ce „simte”, dar de cele mai multe ori, corecta. Evident, aceasta este doar una dintre teorii. O alta teorie spune ca barbatii si femeile sunt la fel de intuitivi. Din 15 000 de subiecti, aproximativ 70% au facut distinctia între un zambet fals si unul sincer. Procentul aproape identic a fost calculat separat pentru barbati si pentru femei.În alta ordine de idei, intuitia este folosita diferit de reprezentantii fiecarui sex. O femeie „simte” ca nu trebuie sa spuna, într-o discutie, niste lucruri - ca sa nu-l raneasca pe cel din fata ei. Un barbat are o „sclipire” si descopera o formula chimica noua, care duce la salvarea a mii de vieti. Care din cele doua e mai importanta? Greu de spus. Cert este ca intuitia ne deschide mintea catre o altfel de cunoastere.
Cum intri în contact cu intuitia?
Practic, nu poti sa-ti propui sa intuiesti ceva. Este la fel cum ai lua hotararea sa te îndragostesti în urmatoarele cinci minute! Nici daca în fata ta ar fi însusi Brad Pitt complet disponibil, nu poti sa garantezi ca o sa reusesti! Pe Arhimede l-a strafulgerat ideea legii care a revolutionat hidraulica

în timp ce facea baie! Newton a „înteles” brusc cum e cu gravitatia în timp ce se odihnea în gradina si i-a cazut un mar în cap! Niciunul din ei nu stia ce-l asteapta. Daca vrei sa intuiesti raspunsul la o întrebare care te framanta, trebuie sa te deconetezi de ea pentru o vreme. Relaxarea este cheia. Fa o plimbare, mergi la un masaj. Du-te la spa! si „intuitiile” or sa-ti vina într-un ritm în care n-o sa ai timp sa le spui. Cu cat esti într-o stare psihica mai senina si mai echilibrata, cu atat semnalele din exterior tind sa ajunga la tine mai autentice. Starile emotionale îti „coloreaza” perceptiile în modul lor specific. Cand ti-e frica, ti se pare ca orice om care se apropie de tine vrea sa-ti faca rau – poate sa fie adevarat, sau nu. Cand esti furioasa, aproape ca nu auzi ce spun ceilalti, daramite sa simti ce vor. Dar cand esti calma si atenta, aproape ca poti citi gandurile celor cu care vii în contact. Esti în legatura directa cu intuitia ta.
Antreneaza-ti intuitia!
Capacitatea de a simti lucruri difera de la om la om. Nu poti sa ai pretentia sa devii geniu în comunicare peste noapte daca esti deja campion la gafe. Dar daca tii cont de cateva sfaturi, ai sanse sa progresezi.
1 Asculta cu atentie ce spune cel din fata ta. Încearca sa lasi la o parte gandurile tale: s-ar putea chiar sa aiba un alt punct de vedere. Daca o sa poti sa-l vezi si tu, se cheama ca ti-ai largit campul vizual.
2 Renunta la convingerea ca numai tu ai dreptate. Pastreaza-ti vie curiozitatea autentica. Cu cat ai o minte mai flexibila, cu atat ai sanse sa „vezi” mai multe dincolo de aparente.
3 Studiaza limbajul trupului. Psihologii spun ca doar 10% din mesajul care ajunge la cel din fata ta reprezinta ce spui. În rest... 30% conteaza tonul vocii, 30% expresia fetei si restul de 30% limbajul corpului în ansamblu: pozitie, gesturi... lucruri de genul acesta.
Asculta-ti vocea interioara!
Nu e tocmai o „voce”, dar daca esti linistita si sincera, „simti” cu adevarat ce e mai bine sa faci.


We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: MARTI, 2010-04-06, 8:36 PM | Message # 10
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
happy happy happy happy Eh Bossy cred ca ti a fost greu :)))))) sa postezi despre intuitie happy happy Sincera sa fiu am ramas muta la postul tau avand in vedere dincutiile noastre de-alungul timpului . Parerea mea despre acest post este cat se poate de adevarat sunt persoane care pot presimti sau intui anumite lucruri inainte sa se intample ci nu este vorba de ghicit sau altceva de genul ci pur si simplu o traire interioara care te macina iar tu nefiind un om cu fosrte extrasenzoriale nu ti le poti reproduce de ex. simti o neliniste interioara o nervozitate asa din senin iti faci o mie de ganduri de ce ti s-ar fi putut intampla si posibil ca dupa ceva timp sa afli ca ai sa fi dat afara de la munca ,si exemplele pot continua uni o considera coincidenta parerea mea personala este ca intuitia este ceea ce ai simti tu ca s ar putea intample iar conincidenta nu mai tine de simtiri si de cu totul alti factori noroc , destin etc.

Chiar am gasit pe net subiectul acesta fiind interesant pentru mine doua povesti care poate o sa va faca sa intelegeti ca persoanele care chiar au aceste intuiti exista

**"Am trait, intr-o viata de om, cateva intamplari ciudate pentru care nu am reusit sa gasesc niciodata o explicatie in cheia normalitatii. Asa ca le-am trecut in categoria miracolelor si nu le-am mai cercetat cu sublerele mintii.

In 2004, in dimineata in care in Oceanul Indian s-a produs cumplitul, celebrul, ingrozitorul tsunami, am simtit in somn panica venita de peste o jumatate de pamant, iar groaza ca se indreapta spre mine un val urias m-a trezit. Am adormit la loc, dardaind de frica si de oboseala, dar, cand m-am trezit peste cateva ore si am pornit televizorul, m-a inghetat, la fel de tare ca stirea venita de peste mari si tari, revelatia ca am simtit, in clipa producerii catastrofei, toata spaima si durerea unor oameni despre care nu stiam nimic…

Intr-o iubire trecuta, intr-o zi in care barbatul meu pleca sa se intalneasca in parc cu o alta femeie, iar eu nu aveam puterea sa plec sa ma intalnesc cu singuratatea mea, dupa ce s-a inchis usa in urma lui si in mine s-au dezlantuit toate deznadejdile, toate umilintele, toata durerea lumii, am ingenuncheat in fata icoanei mele si am plans, hohotind. Si-am implorat, in gand, o minune care sa-l intoarca din drum. Nu stiu daca am plans un minut sau un ceas, dar stiu sigur ca atunci cand am ridicat ochii spre fereastra, afara hohotea ploaia. Si ca el se intorsese din parcul ravasit de rafale.

In primavara asta, intr-una dintre zilele petrecute cu copiii mei la Disneyland, Victor, baietelul meu, care abia implinise 5 ani, mi-a ridicat tricoul si m-a rugat sa-l las sa stea putin cu palmele lipite de pantecul meu. “De ce?”, l-am intrebat, intrigata, mai ales ca scena asta se petrecea undeva pe strada, in timp ce eu taram vreo doua sacose pline cu jucarii si hainute pe care, din pricina insistentei copiilor mei si-a slabiciunii mele de mama singura, nu reusisem sa le las in magazin. “Fiindca vreau sa vad daca ai un bebe in burtica, sau nu”, mi-a zis el. Iar eu l-am repezit, fiindca eram sigura ca n-am niciun bebe nicaieri, nici in burtica, nici in planuri. Si, totusi, peste inca doua saptamani, cand prima ecografie a medicului imi confirmase testul meu de sarcina, care-mi confirmase, la randu-i, banuiala ca, totusi, ramasesem insarcinata inainte sa plec la Disneyland, in seara in care eu priveam absenta spre televizor, iar copiii dadeau sa adoarma langa mine, Victor a venit din nou, si-a lipit urechea de burta mea, si mi-a zis: ”Acum sunt sigur ca ai un bebelus aici”. Si apoi a adormit.

Mi s-au intamplat cateva lucruri pentru care mintea mea nu a gasit niciodata explicatii. Am aflat in vis parola unui computer in care am gasit ceea ce cautasem un an intreg, am tras la un examen dintr-o suta de bilete singurul subiect pe care mi-l doream cu adevarat, am presimtit cu o zi inainte cand s-a intamplat ceva esential in cariera mea sau am aflat, dintr-o afirmatie fara noima a vreunui prunc de-al meu, ceva esential pentru viitorul meu… Nu stiu cum s-a intamplat si, mai ales, nu stiu de ce. Nici macar nu ma mai intreb. Doar uneori simt nevoia sa-mi amintesc ca ar trebui sa intelegem ca viata noastra e mai mult decat putem pricepe la o simpla privire fugara, si poate ca e altceva decat o simpla insiruire de intamplari deslusite de logica."

*** "Sa va spun si eu ceva tare ciudat. D fapt una dintre ciudatenile mele. Intr o zi fara s vreau m-am intalnit cu prima mea dragoste. Am simtit ca zbor ca totul e atat d usor in jurul meu. Cu El ma simteam nemaipomenit. Si acum il consider barbatul perfect. Problema era varsta lui mai inaintata dar nu m a interesat. Am stat cu el 3 ani jumate si m -am simtit unica, cea mai pretioasa femeie. Nu intelegeam din priviri sau ma gandeam la el s dupa 1 minut ma suna pt ca stia ca ma gandeam la el sau pur si simplu noi comunicam ca si cand am fi unul si acelasi. Intr -o noapte el a visat ca o sa l parasesc pt un barbat fara mama. M -a facut pt prima oara in 3 ani s plang d durere. Cu orice pret nu vroiam sa -l pierd dar dupa un an mai tarziu m am trezit la realitate si am realizat ca lumea din jur nu e numai miere s lapte cum o vede el. Asa ca am luat o decizie extrema sa- l parasesc chiar daca ma durea sufletul. Imediat am gasit pe cineva care in prezent mi -e sot si culmea n are mama. Nu stau cu el din dragoste dar lumea alaturi de el e palpabila chiar daca e prea rece. Am mai tinut legatura cu el vreo 2 ani prin telefon dar..n am mai rezistat. Am zis stop pt ca sufeream amandoi. Niciodat nu l voi uita. A fost persoana care m a inaltat ca un inger"


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
Forum » MONDENII » POVESTI SAU ADEVARURI » Mit sau realitate
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright by MORENA © 2024