JOI, 2024-04-18, 7:43 PM


Main
Registration
Login
Welcome Guest | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: MORENA  
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » VISE. TIPURI SI SEMNIFICATIA LOR » INTERPRETAREA METAFIZICÃ A BOLILOR
INTERPRETAREA METAFIZICÃ A BOLILOR
MORENADate: LUNI, 2009-09-28, 6:06 PM | Message # 1
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Corpul nostru este expresia materialã a sufletului. Este haina pe care o îmbracã sufletul pentru a se putea manifesta pe aceastã planetã fizicã. Orice tulburare care afecteazã sufletul se rãsfrânge asupra corpului. Prin urmare orice maladie are o origine psihicã cãci orice manifestare fizicã îsi are originea în lumea energeticã a gândurilor, sentimentelor si trãirilor noastre sufletesti.
Problemele de sãnãtate, tulburãrile si bolile noastre sunt mesaje pe care sufletul le transmite prin intermediul corpului pentru a putea deveni constienti de stadiul în care ne aflãm pe drumul evolutiei noastre spirituale. Corpul este referinta, simbolul care ne ajutã sã luãm cunostintã de starea în care se gãseste sufletul. Orice maladie ne avertizeazã cã ceva nu este în regulã cu integritatea spiritualã a individualitãtii noastre. Sufletul care suferã se exprimã simbolic prin suferinte corporale. De aceea orice vindecare trebuie sã ia în consideratie cauzele reale ale tulburãrilor, care sunt întotdeauna de ordin spiritual. O vindecare realã presupune o activitate de transformare, de ameliorare, de spiritualizare a fiintei noastre reale care în esentã este de naturã spiritualã. Sãnãtatea este o stare de puritate a gândului, de echilibru emotional, de armonie cu vibratiile divine în care sufletul îsi are originea si lãcasul.


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
MORENADate: LUNI, 2009-09-28, 6:09 PM | Message # 2
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline

ZONA BAZEI

Este regiunea dintre fese si tãlpi. Ea cuprinde, de asemenea, cele patru mici vertebre ale coccisului.

Este zona care face legãtura cu Pãmântul, de la care primim hrana si pe care ne sprijinim la propriu si la figurat.

Persoanele care au probleme în aceastã zonã sunt cele care resimt sentimente de fricã, de neliniste, legate de viata materialã, de existenta fizicã. Lipsite de credintã, ele se simt izolate, abandonate într-un univers ostil si au sentimentul cã sunt singure în fata greutãtilor vietii.
Devin adesea foarte dependente de alte persoane sau chiar de anumite lucruri, de care îsi imagineazã cã depinde fericirea si armonia lor sufleteascã.
Frica lor exprimã lipsa de încredere în propriile forte, nesiguranta în fata drumului pe care îl au de parcurs în viatã.
În general astfel de persoane nu au un scop bine definit în viata sau, în cazul în care îl au, le este fricã sã treacã la realizarea lui, asteptând ca toate împrejurãrile sã le fie propice.
Ele au nevoie de lucruri exterioare, fiinte sau obiecte, care sã le aducã securitatea de care duc lipsã.
Adesea lasã impresia cã sunt în luptã cu o persoanã din anturajul lor, pe care o percep ca pe o amenintare, sau cã se opun unor conditii ostile din mediul lor de existentã.

Mesajul pe care îl trimite corpul este acela de a deveni constienti de propriile frici si de a restabili contactul cu puterea noastrã interioarã

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

DEGETELE PICIOARELOR
TÃLPI
CÃLCÂI
GLEZNE
GAMBÃ
GENUNCHI
COAPSE
FESE
COCCIS
ANUS
GLANDE SUPRARENALE

BOLI SI TULBURÃRI SPECIFICE ZONEI

ABCES ANAL
BÃTÃTURI
BOALA ADDISON
CELULITÃ
DURERI LA ANUS
ENTORSÃ
FLEBITÃ
HEMOROIZI
MÂNCÃRIMI LA ANUS
SÂNGERARE LA ANUS
UNGHII ÎNCARNATE
VARICE
VERUCI



ZONA ABDOMINALÃ

Aceastã zonã cuprinde partea corpului care se întinde în spate de-a lungul celor cinci vertebre sacrale, iar în fatã porneste din partea de jos a pântecelui si urcã pânã la buric.
Aici gãsim rinichii, vezica, intestinele si organele genitale
Este o zonã caracterizatã de o puternicã activitate energeticã, care gereazã energia sexualã, energia creativitãtii.
Este zona senzatiilor fizice, a plãcerilor carnale, pe care ni le procurã sexul, bãutura si mâncarea.

Persoanele care au probleme în aceastã zonã sunt cele care în loc sã fie preocupate de a-si crea propria viatã sunt preocupate de a crea viata altor persoane.
Ele se tem cã nu au suficientã putere si cã ceilalti ar putea sã-si impunã puterea asupra lor sau se lasã pur si simplu în puterea altora.
Trãiesc cu sentimentul unei neputinte totale în fata unei persoane sau a unei situatii. Acest mod de a fi genereazã o stare de angoasã care afecteazã armonia acestei zone.
Mai întâlnim frecvent probleme în aceastã zonã la persoanele preocupate îndeosebi în a-si procura senzatii venind din exterior.
De asemenea cei care se culpabilizeazã sub aspect sexual au la rândul lor probleme în aceastã regiune a corpului.

Cu cât o persoanã este atrasã mai mult de plãcerea simturilor cu atât ea se îndepãrteazã mai mult de adevãratul tel al vietii, care constã în trezirea constiintei, în cultivarea calitãtilor spirituale, a iubirii, a slujirii divinitãtii.
Simturile servesc la perceperea prezentei naturii divine si nu neaparat la satisfacerea egoistã a dorintelor si poftelor fizice.

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

REGIUNEA SACRALÃ
SOLDURI
INTESTINE
RINICHI
VEZICÃ
ORGANE GENITALE
♀ OVARE SI UTER
♂ TESTICULE
PROSTATÃ

BOLI SI TULBURÃRI SPECIFICE ZONEI
APENDICITÃ
AVORT
BOLI VENERICE
COLITÃ
CONSTIPATIE
DIAREE
DURERI DE PÂNTECE
GAZE INTESTINALE
HERPES VAGINAL
IMPOTENTÃ
INCONTINENTÃ
INFECTIE URINARÃ
LEUCOREE
NEFRITÃ
PERITONITÃ
PIETRE LA RINICHI
SIDA
STERILITATE
TULBURÃRI DE MENSTRUATIE
TULBURÃRI DE MENOPAUZÃ
VAGINITÃ
VIERMI INTESTINALI

Attachments: 4136348.jpg (5.2 Kb) · 8404693.jpg (4.8 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
MORENADate: LUNI, 2009-09-28, 6:13 PM | Message # 3
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline

ZONA PLEXULUI SOLAR

Aceastã zonã cuprinde partea corpului care se întinde în spate de-a lungul celor cinci vertebre lombare, iar în fatã porneste din dreptul buricului si urcã pânã la piept.
Aici gãsim ficatul, stomacul, splina, pancreasul si duodenul.
Este deci regiunea care cuprinde cea mai mare parte a sistemului digestiv.
Zona plexului solar este cea prin care resimtim activitatea noastrã emotionalã si afectivã. Este regiunea dorintelor, a emotiilor si a intelectului.

Persoanele care au probleme în aceastã zonã sunt cele care pun accentul mai ales pe împlinirea dorintelor fizice în detrimentul ameliorãrii fiintei lor spirituale.
Asteptând prea multe din partea altora, ele vor mai degrabã sã fie iubite în loc sã încerce a iubi. Existã un dezechilibru între capacitatea lor de a da si a primi, fiind predispuse la a cere în permanentã dovezi de atentie, afectiune si iubire din partea altora si ignorând, în acelasi timp, propria implicare afectivã intr-o relatie de iubire biunivocã.
Acest dezechilibru se traduce prin trãirea unor emotii negative de dusmãnie, posesiune, ranchiunã, gelozie, invidie si chiar urã.
Pe de altã parte, putem întâlni probleme în aceastã zonã la persoanele care sunt incapabile sã-si exprime si sã-si satisfacã propriile dorinti si necesitãti afective. Ele trãiesc un sentiment de frustrare si mânie reprimatã, simtindu-se în permanentã atacate, si adoptând tot timpul o atitudine defensivã.
O altã cauzã a tulburãrilo prezente în aceastã zonã o reprezintã tendinta de a folosi intelectul în scopuri egoiste, pentru realizarea propriilor interese si nevoi materiale în loc de a-l pune în slujba iubirii si acceptãrii celorlalti.
Intelectul este în strânsã legãturã cu emotiile.
Utilizarea gresitã a intelectului creeazã emotii negative cu efect devastator asupra sãnãtãtii.
Rolul intelectului este de a servi la achizitionarea de noi cunostinte, la usurarea întelegerii naturii realitãtii si a vietii, la dezvoltarea constiintei individului si la ameliorarea sa.
Folosirea intelectul în scopul de a-i domina pe altii sau de a-i transforma dupã modelul si criteriile dorite si stabilite de noi, este în neconcordantã cu legile armoniei vietii si aceastã transgresiune se întoarce împotriva noastrã si ne face rãu.
În loc de a rationaliza, diseca, analiza tot timpul, în încercarea de a ne impune modul nostru de a gândi, ar fi mai bine dacã i-am accepta pe ceilalti asa cum sunt, cu sentimentul cã fiecare are dreptul sã se exprime asa cum crede de cuviintã.
Astfel vom fi scutiti de a resimti întreaga încãrcãturã nefastã a emotiilor distructive induse de folosirea nejudicioasã a activitãtii intelectului.

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

REGIUNEA LOMBARÃ
NERV SCIATIC
FICAT
STOMAC
PANCREAS
SPLINÃ

BOLI SI TULBURÃRI SPECIFICE ZONEI

ARSURI DE STOMAC
CALCULI BILIARI
DIABET
GASTRITÃ
HEPATITÃ
HIPOGLICEMIE
INDIGESTIE
INTOXICATIE ALIMENTARÃ
MONONUCLEOZÃ
PANCREATITÃ
SCOLIOZÃ
ULCER



ZONA INIMII

Aceastã zonã cuprinde, în spate, cele douãsprezece vertebre dorsale care pornesc din regiunea de mijloc si ajung pânã la ceafã.
În fatã, zona acoperã regiunea pieptului pânã la baza gâtului.

Energia zonei inimii este energia iubirii, a compasiunii si iertãrii (iertarea fatã de sine si fatã de ceilalti).
Ea nu trebuie întrebuintatã cu scopul de a critica sau acuza, fie cã e vorba de critica de sine sau de criticarea altora, cãci cu cât vom abuza de criticã cu atât aceastã zonã va fi mai afectatã.
Pentru ca întreaga zonã a inimii sã fie în armonie, trebuie ca întotdeauna sã ne admirãm si nu sã ne criticãm.

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

INIMÃ
SPATE
UMERI
SÂNI
PIEPT
PLÃMÂNI
BRATE
COATE
MÂINI
DEGETE

BOLI SI TULBURÃRI SPECIFICE ZONEI

ANGINÃ
ARITMIE
ARTERIOSCLEROZÃ
ASFIXIE
ASTM
BRONSITÃ
BURSITÃ
COLESTEROL
CRIZÃ CARDIACÃ
EMFIZEM
HIPERTENSIUNE
HIPERVENTILATIE
HIPOTENSIUNE
PALPITATII
PNEUMONIE
PROBLEME CIRCULATORII
SUGHIT
TROMBOZA

Attachments: 7301532.jpg (4.7 Kb) · 6256853.jpg (4.8 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
MORENADate: LUNI, 2009-09-28, 6:15 PM | Message # 4
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline

ZONA GÂTULUI

Aceastã zonã pleacã de la baza gâtului si se terminã deasupra buzei superioare.
În aceastã regiune se situeazã ultimele sapte vertebre ale coloanei vertebrale si anume vertebrele cervicale.

Energia zonei gâtului este energia creativitãtii, ea exprimã puterea de a crea în lumea fizicã.
Este energia pe care o folosim pentru a emite vibratii sonore, a cuvânta, a cânta etc.
Calitatea acestei energii devine desavârsitã atunci când reusim sã exprimãm numai adevãrul.
Aceasta face ca în viata noastrã sã putem sãvârsi adevãrate miracole.
Prin regiunea gâtului intrãm în dimensiunea mentalã a fiintei umane.
Problemele pe care le avem în aceastã zonã sunt în raport direct cu maniera noastrã de a gândi spre deosebire de cele douã zone anterioare, zona plexului solar si cea a inimii, care erau legate de modul nostru de a resimti.

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

GÂT
TIROIDÃ
CEAFÃ
GURÃ
LIMBÃ
BUZE
MAXILARE
GINGII
DINTI

BOLI SI TULBURÃRI SPECIFICE ZONEI

AMIGDALITÃ
BÂLBÂIALÃ
DIFTERIE
DURERI DE DINTI
DURERI ÎN GÂT
GINGIVITÃ
GRIPÃ
GUSÃ
GUTURAI
HERPES BUCAL
HIPERTIROIDÃ
HIPOTIROIDÃ
LARINGITÃ
SÂNGERARE GINGII
TORTICOLIS
TUSE


ZONA FETEI

Aceastã zonã începe de la baza nasului si urcã pânã în regiunea fruntii, incluzând-o.
Este zona în care se gãseste glanda hipofizã (zona celui de-al treilea ochi, aflat între sprâncene), coordonatoare a celorlalte glande din corp.
Zona fetei este o zonã care vibreazã cu o frecventã foarte ridicatã si cu cât vibratiile sunt mai înalte, cu atât informatiile si mesajele continute sunt mai dificil de sesizat si interpretat.

Persoanele care au probleme în aceastã zonã sunt cele care abuzeazã de propriul intelect.
Zona plexului solar, care este zona intelectului, este legatã direct de zona frontalã unde se aflã sediul intuitiei si inteligentei.
Centrul frontal este, de asemenea, sediul energetic al însusirilor psihice.
Pentru a ne dezvolta armonios calitãtile psihice, trebuie sã ne folosim cu întelepciune simturile situate în aceastã zonã, pentru a vedea, a auzi si resimti prezenta divinitãtii în jurul nostru.
Problemele si tulburãrile care pot apãrea în aceastã regiune sunt legate, mai ales, de o proastã armonizare a centrilor energetici si o suprasolicitare sau o gresitã utilizare a centrului energetic frontal.
Se întâmplã atunci când vrem sã fortãm evolutia spiritualã si sa grãbim dobândirea anumitor puteri psihice (clarviziune, clarauditie, etc.) dezvoltând cu predilectie centrul energetic frontal, fãrã ca ceilalti centri energetici sã fi ajuns la o dezvoltare si armonizare corespunzãtoare.

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

NAS
OCHI
URECHI

BOLI SI TULBURÃRI SPECIFICE ZONEI

ACNEE
ASTIGMATISM
CATARACTÃ
CEARCÃNE
CHERATITÃ
CONJUNCTIVITÃ
DEPRESIUNE
DURERI DE CAP
EPUIZARE
FARINGITÃ
GLAUCOM
MIOPIE
OTITÃ
PREZBITISM
SÂNGERÃRI NAZALE
SFORÃIT
SINUZITÃ
STRABISM
STRÃNUT
SURDITATE
URCIOR

Attachments: 1460310.jpg (4.7 Kb) · 4667373.jpg (4.8 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
MORENADate: LUNI, 2009-09-28, 6:17 PM | Message # 5
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline

ZONA CAPULUI

Este zona crestetului capului, zonã care în afara creierului cuprinde si glanda pinealã (epifiza).

Ea vibreazã la cea mai înaltã frecventã iar centrul energetic care o reprezintã este legãtura noastrã cu sfera divinitãtii.

BOLI SI TULBURÃRI SPECIFICE ZONEI

AMNEZIE
CALVITIE
COMÃ
EPILEPSIE
MENINGITÃ
NEBUNIE
NEVROZÃ
PSIHOZÃ
SCHIZOFRENIE
TUMOARE CEREBRALÃ

ZONA NESPECIFICÃ

Bolile si tulburãrile de sãnãtate nu sunt legate de un centru energetic sau de o regiune anume.

Le putem gãsi în oricare parte a corpului.

BOLI SI TULBURÃRI SPECIFICE ZONEI

ABCES
AGORAFOBIE
ALERGIE
ALZHEIMER
ARTRITÃ
CANCER
DISTROFIE MUSCULARÃ
ECZEMÃ
FRACTURÃ
FURUNCUL
HEMORAGIE
HERNIE
INSOMNIE

LESIN
LEUCEMIE
LUPUS
PARALIZIE
PARKINSON
POLIOMIELITÃ
PSORIAZIS
R EUMATISM
SCARLATINÃ
SCLEROZÃ ÎN PLÃCI
SENILITATE
URTICARIE
ZONA ZOSTER

Attachments: 8433547.jpg (4.7 Kb) · 6004367.jpg (4.9 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: LUNI, 2010-03-08, 12:49 PM | Message # 6
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
super tare surprised surprised rubrica asta trebuie citita cu atentie pentru ca ea contine informatii utile pentru toata lumea

We Ride Together We Die Together
 
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » VISE. TIPURI SI SEMNIFICATIA LOR » INTERPRETAREA METAFIZICÃ A BOLILOR
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright by MORENA © 2024