LUNI, 2024-11-25, 5:29 PM


Main
Registration
Login
Welcome Guest | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Bossy  
Constructii Celebre
BossyDate: MIERCURI, 2009-06-10, 9:45 AM | Message # 1
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Turnul Din Pisa

Cunoscuta ca si Turnul inclinat din Pisa, constructia reprezinta de fapt clopotnita catedralei din Pisa, Italia.

Inalt de 55,86 m, cu o grosime a zidului la baza de 4,09 m si o greutate estimata la 14500 tone, turnul a fost proiectat sa stea vertical.
Datorita insa proastei calitati a solului, fundatia a inceput sa se scufunde imediat dupa inceperea constructiei, in anul 1173, provocand inclinarea turnului spre sud.

Dea lungul timpului turnul a suferit mai multe operatii de consolidare, prin care s-a incercat stoparea sau chiar reducerea inclinarii turnului.

Datorita importantei sale pentru industria turismului din Pisa, guvernul italian s-a implicat serios in ultima consolidare care a inceput in anul 1990.

In decembrie 2001 turnul a fost declarat stabil si sigur pentru 300 de ani si a fost redeschis accesului publicului.

Attachments: 5539798.jpg (11.7 Kb) · 1716636.jpg (68.9 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MIERCURI, 2009-06-10, 9:49 AM | Message # 2
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Taj Mahal

Taj Mahal - capodopera a arhitecturii si simbol al dragostei nemuritoare
Taj Mahal este mausoleul construit de cel de al cincilea imparat mogul, Shah Jahan, in memoria sotiei sale, Mumtaz Mahal, dupa ce aceasta moare la nasterea celui de al 14-lea copil.

Cu o arhitectura ce combina elemente ale stilurilor persan, turc, indian si islamic, cladirea este amplasata pe malul raului Yamuna, in orasul indian Agra, fost odinioara caitala a imperiului mogul.

Recunoscut ca fiind cel mai fascinant si frumos monument al Indiei, bijuterie a artei musulmane, Taj Mahal a intrat din 1983 in patrimoniul mondial UNESCO, fiind astazi unul dintre cele mai faimoasse si vizitate monumente din lume. Intre 2 si 3 milioane de turisti viziteaza anual monumentul, considerat a fi uan din minunile lumii moderne.

Inceputa in anul 1630, constructia a fost terminata 22 de ani mai tarziu, dupa eforturile a 20000 de muncitori, constructori si bijutieri. Materialele pentru constructie au fost adunat din intreaga Asie si transportate cu ajutorul a 1000 de elefanti.

Constructia se remarca printr-o simetrie perfecta. Piesa principala o reprezinta uriasul dom central placat cu marmura alba si care adaposteste mormanul incrustat cu pietre pretioase al imparatesei. Domul este inconjurat de patru minarete precum si de o gradina cu numeroase fantani arteziene si arbori ornamentali, intregul ansamblu reflectandu-se fascinant in oglinda apei ce inconjoara constructia.

Edificiul mai adaposteste si doua moschei, construite si acestea simetric fata de domul principal.

Conform unei legende, imparatul Shah Jahan ar fi intentionat sa construiasca de cealalta parte a raului Yamuna un mausoleu identic, pentru sine, dar din marmura neagra, precum si un pod de legatura intre cele doua constructii. Nu se stie daca aceasta legenda are vreun sambure de adevar, cert este ca in ultimii 8 ani de viata imparatul a fost detronat si tinut inchis de catre fiul sau Aurangzeb, iar dupa moartea sa ramasitele i-au fost asezate intr-o cripta alaturata celei a sotiei sale, tot in mausoleul Taj Mahal.

Ca si capodopera a arhitecturii Taj Mahal este unitara si completa, nimic nu poate fi adaugat sau eliminat fara a-i altera frumusetea.

Dar, dincolo de frumusetea sa arhitecturala, Taj Mahal, ramane in memoria celor ce-l viziteaza ca un monument al dragostei ce rezista dincolo de moarte.

Attachments: 5420868.jpg (46.5 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MIERCURI, 2009-06-10, 9:53 AM | Message # 3
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Opera Din Sydney

Opera din Sydney - simbol al Australiei
Cladirea Operei din Sydney este fara doar si poate una din cele mai cunoscute constructii din lume. Nu te poti numi cu adevarat turist la Sydney daca nu ai facut cel putin o poza cu cladirea operei!

Situata in varful Capului Bennelong ce inchide portul din Sydney, Australia, cladirea este considerata una dintre minunile lumii moderne.

Proiectata de arhitectul danez Jorn Utzon si considerata in anii '50 de catre multi arhitecti si ingineri ca fiind nerealizabila, constructia a demarat totusi in 1959 si a fost terminata în 1973. Pe durata lucrarilor proiectul s-a confruntat cu probleme majore, de la conditiile meteo nefavorabile la dificultati de ordin tehnic, financiar sau politic.

Totul a culminat in 1965 cu demisia arhitectului Jorn Utzon, in urma unor disensiuni aparute intre acesta si guvernul australian.

Conducerea lucrarilor a fost preluata de catre Peter Hall, care a adus o serie de modificari proiectului initial, in principal in ceea ce priveste designul interior.

Demn de subliniat este insa ca in 1999 administratorii Operei din Sydney au reluat colaborarea cu creatorul acesteia, Utzon, in vederea revenirii la planurile initiale. In 2004 a fost inaugurata prima sala reconstruita si redecorata conform designului lui Utzon, iar in semn de recunostinta sala ii si poarta numele.

Indraznet pentru momentul conceperii sale, proiectul lui Utzon este astazi recunoscut ca un deschizator de drumuri in arhitectura moderna, in care computerul joaca un rol esential in modelarea formelor unei constructii.

Iata insa si ce inseamna Opera din Sydney in date si cifre:

* 1959 - anul inceperii lucrarilor;
* 20 octombrie 1973 - data inaugurarii de catre regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii;
* 7 milioane $ - costul estimat initial pentru proiect;
* 102 milioane $ - costul final al constructiei;
* 185 metri - lungimea cladirii;
* 120 metri - latimea cladirii;
* 1.000 - numarul total al încaperilor;
* 645 km - lungimea totala a cablurilor electrice folosite;
* 1 milion - numarul placilor care placheaza acoperisul;
* 6.225 m2 - suprafata totala a sticlei folosite la peretii cladirii;
* 200.000 - numarul anual de turisti;
* 3.000 - numarul de evenimente pe care le gazduieste anual;
* 2 milioane - numarul anual al auditorilor ce profita de performantele sale;

Cateva dintre institutiile adapostite de Opera din Sydney:

* Baletul Australian
* Orchestra Australiana de Camera
* Asociatia Australiana de Teatru
* Festivalul din Sydney
* Asociatia Australiana de Dans
* Opera Australiana
* Corul Filarmonicii din Sydney
* Simfonia din Sydney

Attachments: 7576750.jpg (45.8 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MIERCURI, 2009-06-10, 9:56 AM | Message # 4
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Burj Al Arab

Burj Al Arab- unul dintre cele mai inalte si luxoase hoteluri din lume, simbol al orasului Dubai

Amplasata pe o insula artificiala, la 280 metri distanta de plaja Jumeirah din Dubai, Emiratele Arabe Unite, cladirea Burj Al Arab este unul dintre cele mai inalte si luxoase hoteluri din lume.
In araba, Burj Al Arab semnifica Turnul arabilor.

Cladirea are 60 de etaje si 321 metri inaltime, si a fost proiectata de arhitectul britanic Tom Wright. Tema acestuia a fost bine definita: crearea unei cladiri simbol pentru orasul Dubai, asemeni Casei Operei pentru Sydney sau Turnului Eiffel pentru Paris.
Si, se pare ca scopul a fost atins.

Ca si forma, constructia imita o ambarcatiune tipic araba, cu vele, numita dhow, intre cele doua laturi, simbolizand velele, desfasurandu-se un atrium imens de 180 metri inaltime.
Constructia Burj Al Arab a demarat in anul 1994, fiind necesari nu mai putin de trei ani pentru realizarea fundatiei, in timp ce cladirea propriu zisa a fost inaltata in mai putin de trei ani!
230 de piloni din beton, infipti in nisip la 40 de metri adancime fixeaza fundatia formata din roci masive si beton. Constructia contine peste 70.000 metri cubi de beton si 9000 tone de otel!

Daca exteriorul Burj Al Arab este expresia unei arhitecturi ultramoderne, interiorul, proiectat de designerul Khuan Chew, este un mixaj luxos de stiluri occidentale si orientale.
Burj Al Arab se mandreste cu 8.000 metri patrati acoperiti cu foite de aur de 22 de carate si 24.000 metri patrati de marmura!

Chiar daca are dimensiuni impresionante, hotelul beneficiaza doar de 202 apartamente. Cel mai mic ocupa insa o suprafata de 169 metri patrati, in timp ce cel mai generos are 780 metri patrati.
Iar preturile sunt pe masura: de la 1.000 de dolari pentru o noapte, pana la 28.000 de dolari pentru o nopate in apartamentul regal.

Cateva cuvinte si despre restaurantele hotelului. Unul dintre acestea, Al Muntaha, este renumit pentru panorama superba pe care o dezvaluie asupra Dubaiului, de la cei 200 de metri inaltime unde este amplasat, in timp ce un alt restaurant, Al Mahara, isi incanta oaspetii cu un acvariu de peste un milion de metri cubi de apa. Peretii acestuia sunt realizati din sticla acrilica de 18 cm grosime!

De la inaugurarea sa in 1999 si pana astazi, Burj Al Arab a atras in egala masura aprecieri si critici.
Burj Al Arab este un simbol al evolutiei tehnologiei constructiilor, cat si un exponent al opulentei dusa la extrem.

Attachments: 0737891.jpg (33.6 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MIERCURI, 2009-06-10, 9:59 AM | Message # 5
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Catedrala Domul din Milano

Catedrala Domul din Milano, Italia

Construit intre anii 1386-1577, iar partea vestica intre 1616-1813, Domul din Milano, este una dintre cele mai mari catedrale din lume, fiind a doua ca si marime din Italia, dupa Catedrala Sfantul Petru din Roma, si a doua in stil gotic din lume, dupa Catedrala din Sevilia, Spania. Inaltimea interioara a naosului principal este intrecuta doar de cea a Catedralei Beauvais din Franta.

Construita din marmura alba de Candoglia, maiestuoasa constructie se intinde pe o lungime de 157 m, o latime de 93 m iar cele mai inalte turle ajung la 108 m inaltime. In varful celei mai inalte turle troneaza statuia aurita Madonnina, simbol al orasului Milano.

In egala masura constructia impresioneaza prin frumusetea sa, si nu doar prin dimensiuni.

Lumina patrunde in interior prin vitralii splendide, iar cele peste 3400 de statui fascineaza privirile turistilor.

Datorita intinderii lucrarilor pe durata a cinci secole, stilul constructiei a fost influentat de mai multi arhitecti. Unii dintre acestia au incercat chiar sa-i imprime, in locul stilului gotic, elemente ale arhitecturii renascentiste sau baroce, stiluri arhitectonice reprezentative pentru Italia secolelor XV-XVIII.

La inceputul secolului al XIX-lea, ajuns rege al Italiei, Napoleon Bonaparte a ordonat grabirea lucrarilor, si a promis fonduri pentru acestea, principalele elemente ale fatadei fiind terminate intre anii 1805-1813. In semn de recunostinta, o statuie a lui Bonaparte a fost amplasata la baza unei turle.

Detalii au fost insa completate chiar si in secolul 20, poarta centrala fiind inaugurata pe 6 ianuarie 1965, moment in care catedrala a fost oficial considerata finalizata.

In acest moment fatada principala este in renovare, plasele de protectie acoperind o mare parte din aceasta

Attachments: 2701806.jpg (58.4 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MIERCURI, 2009-06-10, 10:02 AM | Message # 6
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Palatul Westminster

Londra - Palatul Westminster (Palatul Parlamentului), Big Ben, Victoria Tower, Turnul Londrei, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, British Museum

Principala resedinta pentru monarhii Angliei medievale, Palatul Westminster adaposteste in prezent cele doua camere ale parlamentului britanic, Camera Lorzilor si Camera Comunelor, motiv pentru care mai este numit si Palatul Parlamentului.

Plin de incarcatura istorica si atractie pentru milioane de turisti in fiecare an, Palatul Westminster este inclus de UNESCO in programul World Heritage Sites, impreuna cu Biserica Sf. Margareta si Abatia Westminster, cu care se invecineaza.
Abatia Westminster a fost construita in secolul al XI-lea de catre Eduard The Confessor. Cladirea este locul ceremoniilor regale, nu mai putin de 38 de incoronari desfasurandu-se aici. Tot aici au avut loc, in 1997, funerariile printesei Diana.

Actualul ansamblu al Palatului Westminster este varianta reconstruita intre anii între 1837 si 1860, în stil neogotic, dupa ce incendiul devastator din 1834 a distrus aproape total vechiul parlament britanic, construit de William II la sfarsitul secolului al XI-lea.

Cu o forma aproximativ rectangulara, Palatul Parlamentului se intinde pe o suprafata de peste 30 000 de metri patrati. El este flancat de doua turnuri inalte de aproximativ o suta de metri, Victoria Tower si celebrul turn cu ceas, Big Ben.
Recunoscut pe intregul mapamond ca si simbol al Londrei, turnul Big Ben poarta acest nume in cinstea celui care i-a montat orologiul, in anul 1858, Sir Benjamin Hall.

Si, daca veti avea norocul sa ajungeti la Londra, nu uitati ca aici puteti admira o multime de alte cladiri sau locuri incantatoare: Turnul Londrei, Palatul Buckingham, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square, British Museum sau Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussaud, ca sa amintim doar cele mai vizitate dintre acestea.

Attachments: 0867913.jpg (42.6 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: JOI, 2009-06-11, 3:11 PM | Message # 7
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
surprised surprised surprised surprised surprised super misto Bossy cel din londra l am vazut as fi vrut sa le vad pe toate sunt niste peisaje superbe . Poate voi avea norocul sa mai vizitez. sad sad

I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: VINERI, 2009-06-12, 8:14 AM | Message # 8
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
sunt niste locuri care trebuie neparat vizitate si eu dintre toate nu am vazut decat Domul din Milano dar cine stie poate daca o sa castig la loto o sa merg sa le vizitez pe toate smile smile smile

We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: VINERI, 2009-06-12, 8:17 AM | Message # 9
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Parthenonul din Atena

Parthenonul din Atena, cel mai mare templu din Antichitate

Proiectat si construit de arhitectii Iktinos si Kallikrates intre 447 si 429 i.Hr., Parthenonul este situat in Acropole, zona cea mai inalta din Atena.

Construit din marmura de Pentelic, Parthenonul face parte dintr-un ansamblu arhitectonic in care se mai regasesc Erehteionul, Propilleele si Templul Atenei Nike, fiind considerat cel mai mare templu al Antichitatii.

Starea actuala a Parthenonului este deteriorata atat de trecerea timpului cat si datorita razboiului dintre Turcia si Venetia care si-a lasat amprenta asupra edificiului.

Parthenonul isi pastreaza inca friza interioara, in timp ce sculpturile lui Fidias, ce decorau cele doua frontoane, sunt expuse in cadrul British Museum din Londra.

Attachments: 5451923.jpg (36.3 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: VINERI, 2009-06-12, 8:21 AM | Message # 10
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Vila Aldobrandini


Vila Aldobrandini - Resedinta Belvedere a familiei princiare Aldobrandini
La 20 km sud-est de Roma, vila Aldobrandini din Frascati era una dintre proprietatile papalitatii. Aceastã zonã fiind, între secolele al XVI-lea si al XIX-lea, un loc preferat de nobili si înaltii prelati ai Bisericii Catolice, pentru petrecerea timpului în mijlocul naturii, departe de viciile si excesele orasului. În plinã epocã a Contrareformei, Ippolito Aldobrandini sau Papa Clement VIII îl recompensa cu mosia Frascati pe cardinalul Pietro Aldobrandini, nepotul sãu preferat, întrucât acesta recucerise pentru papalitate ducatul Ferrara.

Arhitectura barocã

De construcþia noii resedinte s-a ocupat însusi arhitectul-sef al Vaticanului, celebrul Giacomo della Porta.

Attachments: 6967534.jpg (33.5 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: VINERI, 2009-06-12, 8:25 AM | Message # 11
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Catedrala din Santiago de Compostela

Catedrala din Santiago de Compostela - Camino de Santiago - drumul pelerinilor catre moastele Sfantului Iacob
Inca din Evul Mediu, Santiago de Compostela a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale lumii crestine, alaturi de Ierusalim si Roma.
De unde vine insa aceasta popularitate a orasului, capitala a provinciei autonome Galicia, din nordul Spaniei ?
Legenda spune ca, in anul 830, o lumina orbitoare, asemeni unei comete, i-ar fi indicat unui taran, pe nume Pelayo, locul unde erau ingropate ramasitele pamantesti ale Sfantului Apostol Iacob.
De aici si numele orasului, Santiago insemnand in spaniola Sfantul Iacob, in timp ce Compostela provine din latinescul Campus stellae adica camp cu stele.
Pe locul respectiv, episcopul Teodomir a ridicat un sanctuar, pentru ca in 1078, din ordinul lui Alfonso al II-lea, Rege de Asturia, sa inceapa constructia Catedralei Santiago de Compostela.
Constructia, reprezentand cea mai mare bazilica crestina in stil roman, a continuat de-a lungul Evului Mediu, pana in anul 1211. Chiar si dupa aceasta data au fost adaugate cladiri anexe precum capela octogonala a Sfintei Fides sau claustrum-ul.
In perioada Renasterii si barocului au avut loc o serie de modificari, care insa nu au afectat planul si stilul initial al Catedralei.
Apogeul perioadei de pelerinaj catre Santiago de Compostela a constituit-o perioada dintre secolele XI si XIII, cand aici ajungeau chiar si 1000 de pelerini crestini pe zi, din toata Europa! Perioada s-a suprapus cu Reconquista, miscarea de alungare a maurilor care din anul 929 pusesera bazele unui Califat in Peninsula Iberica, cu resedinta la Cordoba.
Pentru a incuraja reafirmarea crestinatatii in aceasta regiune, in anul 1120 Papa Calixt al II-lea a acordat o indulgenta speciala prin care garanta un loc in Rai tuturor celor ce ar fi murit in Santiago de Compostela sau in timpul pelerinajului spre acesta.
Miscarea de pelerinaj cunoaste un declin incepand cu secolul XV, cand El Camino de Santiago, cum este cunoscut traseul pelerinilor, era bantuit de talhari, totul culminand cu anul 1589 in care piratul Francis Drake fura moastele Sfantului Iacob, ascunzandu-le. Abia in anul 1867 acestea au fost regasite langa zidurile cetatii Santiago de Compostela.
Papa Leo al XIII-lea confirma autenticitatea moastele printr-o bula papala.
O reala renastere a pelerinajului are loc incepand cu ultimele decenii, cand Spania si-a incheiat procesul de democratizare de dupa perioada dictaturii lui Franco.
Ca o recunoastere a insemnatatii sale pentru lumea culturala si spirituala europeana, din 1987 Camino de Santiago a devenit Drum Cultural European, in 1993 a fost inclus in lista mostenirilor culturale universale UNESCO, iar in anul 2000, Santiago de Compostela a fost desemnata Capitala Culturala Europeana.
Attachments: 1564032.jpg (31.6 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: SAMBATA, 2009-07-04, 11:39 AM | Message # 12
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Cuvantul Himalaya este de origine sausenita si inseamna, in traducere “lacasul zapezilor”.
Vanilia se obtine din pastaia unei orhidee, inalte, cataratoare; cel mai mare producator de vanilie din lume este Madagascar.
Viermii de matase au fost adusi in Europa de un calugar grec, din China, in 555.
Mierea de albine a fost recomandata pentru prima data, ca medicament de catre medicul grec din antichitate (“parintele medicinei”) Hilocrat din Kos.
Localitatea Tehazi din Sahara este cunoscuta prin faptul ca majoritatea caselor sunt construite din…sare.
Mongolia este cunoscuta si sub denumirea de “Tara cerului albastru”.
Ghetarul Sambert, situat in Antarctica este cel mai lung din lume, avand 402 km si latimea de 64 km.
Lacul Bratsk din Rusia este situat pa fluviul Siberian Angara si detine o suprafata de 5470 km patrati.
“Vaduva neagra”,o specie de paianjen din zona calda, isi mananca masculul dupa imperechere; ea poate manca pana la 25 indivizi pe zi.
Furnica poate ridica pana la de 50 de ori greutatea proprie.
Pestele Ferastrau este cel mai iute peste marin, atingand 110 km e ora.
Ariciul are circa 36 000 de ace.
Omida are in jur de 2000 de muschi.
Cartita poate sapa intr-o singura noapte 100 de metri.

“Carapacea mortii” este cea mai voluminoasa scoica marina ajungand la 1,5 m si cca 300 kg; cu ajutorul valvelor poate reteza piciorul unui om.
La Paz (pace, limba spaniola) este cea mai inalta capitala din lume: 3700 m.


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
black_devilDate: VINERI, 2009-08-07, 7:53 AM | Message # 13
Lieutenant
Group: Members
Messages: 35
Status: Offline
Biserica Invierii lui Hristos cunoscuta sub denumirea de "The Church of the Savior on Spilled Blood" este una din marile biserici ortodoxe din Rusia - Sankt Petersburg. Biserica mai este cunoscuta si cu numele de Catedrala Invierii lui Hristos - numele ei oficial. Numele acesteia face referire la sangele lui Alexander II al Rusiei, care a fost asasinat, in acel loc la data de 13 martie 1881.
 
MORENADate: VINERI, 2009-08-07, 10:28 AM | Message # 14
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline

Biserica este situata intr-un loc deschis, ocupand unul din malurile canalului Griboedov, care strabate orasul Sankt Petersburg. In locul actual al bisericii a avut loc evenimentul ce a dus si la primirea numelui de "Biserica de pe sangele varsat" (The Church on Spilled Blood).

Aflam astfel ca in timp ce trasura tarului trecea pe marginea canalului, o grenada aruncata de un agresor a explodat. Tarul, zguduit, dar nu ranit, a iesit din trasura si a inceput sa se certe cu presupusul agresor. Un alt conspirator a profitat de moment pentru a activa un alt sistem exploziv, lucru ce a dus la moartea sa si la ranirea grava a tarului. Tarul, sangerand din abundenta, a fost dus mai apoi la Palatul de iarna, unde, cateva ore mai tarziu, a murit.

Un mormant temporar a fost ridicat in acel loc al atacului in timp ce proiectul ce avea in vedere ridicarea unui monument memorial permanent era inca in lucru. A fost luata decizia ca locul in care a avut loc neplacutul eveniment sa fie inchis intre peretii unei biserici. Acea portiune a malului a fost extinsa si in interiorul canalului, in asa fel incat sa permita viitoarei biserici sa isi atinga scopul ridicarii - incadrarea si adapostirea mormantului tarului. In exteriorul bisericii s-a amenajat un loc special pentru a aduce aminte de atentat.
In interiorul bisericii, chiar pe locul in care a fost omorat tarul, a fost construit un cosciug impresionant, captusit cu topaz si alte pietre pretioase si semipretioase. Se poate observa contrastul foarte puternic dintre bogatia si stralucirea cosciugului si simplitatea si rigiditatea placilor de piatra pe care s-a varsat sangele tarului, in momentul atentatului - acestea sunt expuse chiar pe podeaua din fata cosciugului.

Din punct de vedere arhitectural, catedrala difera de celelalte cladiri din orasul Sankt Petersburg. Arhitectura orasului este, in cea mai mare parte, de factura baroca si neoclasica. Biserica sangelui varsat se ancoreaza in stilul medieval rus, in spiritul arhitecturii romantice nationale. Biserica a intentionat sa reactualizeze imaginea bisericilor Yaroslavl din secolele XVII si a Catedralei Sfantul Vasile din Moscova.

Attachments: 3176172.jpg (17.8 Kb) · 8193981.jpg (54.1 Kb) · 7634990.jpg (20.8 Kb) · 1539457.jpg (28.0 Kb) · 7980304.jpg (54.1 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
nycoleDate: MARTI, 2009-08-25, 1:06 AM | Message # 15
Major general
Group: Moderators
Messages: 234
Status: Offline
Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este simbolul Franţei cel mai răspândit la nivel mondial. Numit după arhiectul său, Gustave Eiffel, este una dintre principalele destinaţii turistice, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul şi-a primit cel de-al 200.000.000 invitat pe 28 noiembrie 2002.
Structura a fost construită în 1887-1889 ca să servească drept arc de intrare la Expoziţia Universală (1889), un târg mondial ce sărbătorea centenarului Revoluţiei franceze. A fost inaugurat pe 31 martie 1889 şi deschis pe 6 mai. 300 de muncitori au unit 18.038 de piese de oţel, folosind două milioane jumătate de nituri. Luând în considerare standardele de siguranţă în acel moment, este remarcabil faptul că un singur muncitor a murit în construcţia turnului, în timpul instalării lifturilor. Lifturile originale funcţionau cu ajutorul unui sistem hidraulic, lifturile actuale sunt electrice.
Turnul are 300 m înălţime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri, şi o greutate de peste 10.000 de tone. Când a fost construit, era cea mai mare clădire din lume. Întreţinerea turnului include 50 de tone de vopsea maro închis, la fiecare 7 ani. Depinzând de temperatura aerului, Turnul Eiffel îşi schimbă înălţimea cu câţiva centimetri datorită contracţiei şi dilatării aliajului Faima si utilitatea ,,monstrului de fier" atat de controversat dar si de introdus In literatura, i-au crescut odata cu trecerea timpului, desi in ultimele decenii inaltimea i-a ramas modesta fata de alte constructii pe verticala. Nu cred ca va exista vreodata un turn care sa-l egaleze pe cel de pe raul Senei in ceea ce pri-veste pinieratul in atitea domenii ale stiinfei si tehnicii (meteorologie, aerodina-mica, televiziune etc.) De-altfel, in conditiile tehnice de astazi nu mai surprinde pe nimeni construirea unor turnuri care se apropie de 600 metri; dar acum un secol...
Cine n-a vazut imaginea celei mai impunatoare siluete din metropola canadina Toronto? El are 565 m §i probabil ca accesul omului este permis pana la 400 m. La Moscova a fost construit turnul TV de la Ostankino, inalt de 540 m;
Atit de controversatul si aproape centenarul Turn Eiffel remine si astazi cea mai rasfatata silueta pe verticala, fiind asaltat anual de 5,5 milioane vizitatori.
Attachments: 0160916.jpg (16.1 Kb)
 
nycoleDate: MARTI, 2009-08-25, 1:11 AM | Message # 16
Major general
Group: Moderators
Messages: 234
Status: Offline
Statuia Libertatii

Statuia Libertatii de la intrarea in portul New-York, al carei nume complet este ,,Libertatea Luminand Lumea", a fost opera sculptorului Frederike-Auguste Bertholdi (1824—1904).
Este de mentionat ca pentru construirea acestui gigant au fost folosite 300 de foi de arama ciocanita de 2,5 mm, cantarind 80 de tone, iar armatura interioara care cintareste 1 100 de tone, a fost facuta de celebrul inginer Gustave Eiffel.Statuia, dupa ce a fost construita la Paris in anul 1884, a fost daruita Statelor Unite ale Americii in anul 1886.
Statuia Libertatii este situata in New York pe mica insula Liberty Island, la sud-este de Mahattan. A fost oferita Americii de catre Franta la implinirea a o suta de ani de la castigarea independentei si inaugurata de presedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886.
Piatra din care este construit soclul provine dintr-un mic sat din Franta, probabil din Ruoms sau din Pouillenay. A fost aleasa pentru faptul ca este putin coroziva la actiunea apei sarate. Primul model, la scara mica, a fost realizat in 1870 si se gaseste in prezent in Jardin du Louxembourg, din Paris. Oficial, a fost data Statelor Unite ale Americii la 4 iulie 1884, transportata de fregata Isere si montata definitiv in locul unde se gaseste si astazi.
Are 46,5 (92, 99 m cu tot cu soclu) si reprezinta o femeie acoperita de un drapel care tine in mana dreapta o flacara iar in mana stanga o placa pe care este inscriptionata ziua independentei Americii: 4 iulie 1776.
Cele 7 brate ale coroanei simbolizeaza cele 7 continente. In interiorul ei se afla o scara cu 354 de trepte pe care se poate urca, insa, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, vizitarea ei la interior este interzisa.
Situata la intrarea in portul din New York, este primul simbol american pentru emigrantii care sosesc cu vaporul si trec mai intai prin Ellis Island. Simbolizeaza libertatea care lumineaza toata lumea, a devenit rapid emblema Statelor Unite si unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale libertatii si democratiei.
Attachments: 0650422.jpg (19.9 Kb)
 
nycoleDate: MARTI, 2009-08-25, 1:17 AM | Message # 17
Major general
Group: Moderators
Messages: 234
Status: Offline
Stonhenge

Construcţia ansamblului Stonhenge a început în anul 3.000 î.Hr. Este construit din pietre cu înalţime de 6 metri şi greutate de până la 50, aduse aici probabil de la o distanţă de 322 de km din Câmpia Salisbury din sudul Angliei.
Deşi nu se ştie exact rolul ansamblului, se crede că cei care au construit-o aveau cunoştinţe în astronomie, şi că ziua de 21 iunie (Solstiţiul de vară) avea o semnificaţie deosebită, probabil religioasă.
Stonehenge este, probabil, cel mai important monument preistoric din Anglia. Nu se cunoaste exact cand a fost construit si de catre cine. O teorie destul de cunoscuta a avansat ipoteza ca ar fi construit de druizi, o populatie existenta in Anglia inainte de cucerirea romana.Tehnicile arheologice moderne au demonstrat insa ca Stonehenge a fost construit cu cel putin 1000 de ani inaintea druizilor, in anul 2950 i.Hr, ajungand la forma pe care o cunoastem azi in anul 1600 i.Hr.
Ruinele megalitice cunoscute sub denumirea de Stonehenge se afla in Campia Salisbury, la 3 km vest de orasul Amesbury, Wiltshire, in sudul Angliei.
Stonehenge este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. Cercul exterior (cercul Sarsen), de 33 de metri în diametru, este construit din treizeci de blocuri imense de gresie (megaliţi), aşezate vertical; astăzi doar 17 dintre aceste blocuri mai sunt în picioare
Toată construcţia este înconjurată de un lanţ circular care măsoară 104 m în diametru. În interior, se ridică un banc de nisip care cuprinde 56 de morminte cunoscute sub numele de "găurile lui Aubrey".
Attachments: 0235803.jpg (18.5 Kb)
 
nycoleDate: MARTI, 2009-08-25, 1:23 AM | Message # 18
Major general
Group: Moderators
Messages: 234
Status: Offline
Marele Sfinx


Marele Sfinx de la Giza Sfinxul este o imagine a unui leu cu cap de om şi eventual aripi, inventat de către egiptenii Vechiului Imperiu,adoptat ulterior de arhaica mitologie greacă, de unde şi-a primit numele.Sfinxul are corpul unui leu şi capul unui rege sau zeu. Privit din profil, îţi dai seama că are capul mult mai mic în comparaţie cu corpul. Corpul are o lungime de 73 m şi o înalţime de 20 m.
Numai labele au o lungime de 17 m iar partea din spate de 52 m. Capul are 6 m înălţime şi 4 m lăţime, iar numai ochii au 2 m înălţime. Nasul şi barba lipsesc, doar barba fiind expusă la Muzeul Britanic. În trecut, statuia a fost pictată: roşu pentru faţă şi corp şi galben cu dungi albastre pentru cap.
Sfinx-ul a fost construit pe locul unei cariere de piatră şi se pare că a fost sculptat dintr-o singură bucată de piatră de var. Astăzi, statuia se fărâmiţează din cauza vântului, umidităţii şi a poluării din Cairo.Unii egiptologi cred că a fost construit de către faraonul Khafra, având înfăţişarea acestuia, dar unii egiptologi consideră că probabil a fost construit încă din era glaciară, probabil de către extratereştrii. Multe inscripţii arată imagini cu nişte maşinării zburătoare, care construiau piramidele şi Sfinxul. Ultimele teorii spun că Sfinxul a fost construit în timpul celei de a IV-a Dinastii de către Khaf-Ra (Chefren, Kefren), în anul 2500 Î.Hr., după construcţa piramidei acestuia. Numele de Sfinx vine de la cuvântul grecesc “shingo” care înseamnă “a strangula” şi grecii l-au folosit pentru prima dată numind o creatură fabuloasă care avea capul unei fete, corpul unui leu şi aripi de pasăre care îşi strangula victimele .In orice caz Marele Sfinx din Giza este o realizare constructiva uluitoare un punct cultural de atractie mondiala.
Attachments: 3677253.jpg (13.9 Kb)
 
nycoleDate: MARTI, 2009-08-25, 1:32 AM | Message # 19
Major general
Group: Moderators
Messages: 234
Status: Offline
Turnurile Petronas


Turnurile Petronas sau Turnurile gemene din Kuala Lumpur, Malaiezia, sunt cele mai inalte cladiri din lume din anul 1998 pana in 2004, daca se calculeaza inaltimea de la nivelul intrarii principale pana la ultimul nivel. La 15 aprilie 1996, Turnurile Petronas au fost desemnate cele mai inalte din lume, pasand stafeta unui nou continent. Chiar daca initiatorii proiectului, un consortiu de investitori particulari in asociatie cu guvernul malaiezian si Petronas, compania nationala de petrol, nu au avut de gand sa depaseasca Sears Tower din Chicago, au aspirat pentru constructia unui monument apropiat de maretia Kualei Lumpur in ceea ce priveste centrul comercial si cultural.
Evocarea arhitecturii islamice
Turnurile au fost proiectate de Cesar Pelli, un arhitect argentiniano-american. in viziunea lui a fost gasita schema succesului – turnuri gemene cu proportii elegante si cu un aspect zvelt.
Cele 88 de etaje sunt construite in mare masura din beton armat, cu fatada din otel si sticla, proiectata sa imite motive din cultura si traditia Malaieziei, evocand arhitectura islamica. O stea cu opt colturi formata din intersectia patratelor face o referire clara la designul islamic; arcadele curbate creand o fatada ce aduce cu turnurile templelor.
Atat in constructie, cat si in design, Turnurile Petronas au reusit sa acumuleze trecutul si viitorul Malaieziei, imbratisand traditia, dar proclamand modernizarea. Rezultatul final, spune Pelli, e un monument ce nu e specific malaiezian, dar se va identifica intotdeauna cu Kuala Lumpur.

Attachments: 5425782.jpg (32.5 Kb)
 
MORENADate: SAMBATA, 2009-08-29, 9:06 PM | Message # 20
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Podul Hangzhou, cu o lungime lungime de 36 km, face legatura intre Juaixing City, din apropiere de Shanghai si Cixi City, aflat la circa 70 de kilometri de Ningbo. Structura sustinuta de cabluri, a carei constructie s-a ridicat la 1,7 miliarde de dolari, va fi inaugurata printr-o ceremonie programata joi seara, urmand sa fie deschisa traficului dupa miezul noptii.

Podul de 36 de kilometri va scurta cu 120 de kilometri traseul dintre Shanghai si Ningbo, doua orase portuare cheie din prospera delta a fluviului chinez Yangtze, reducand durata calatoriei de la patru ore la numai doua ore si jumatate.

Constructia celui mai lung pod peste mare din lume a inceput in noiembrie 2003.

Attachments: 0103114.jpg (80.2 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Copyright by MORENA © 2024