POEZII TRISTE
| |
MORENA | Date: LUNI, 2009-06-08, 5:02 PM | Message # 1 |
OWNER
Group: Administrators
Status: Offline
| Intr-o zi soarele se strecoara printre frunzele ruginite si ne mangaie fatza suav inchidem ochii si pentru o clipa simtzim parca mana persoanei iubite fosnetul frunzelor aurii purtate in zbor de vantul racoros ce ne trezeste din visare pentru a ne trimite in alta reverie. Vedem in frunze gandurile noastre care se indreapta necontenit catre ea tot ce i-am spus si am mai vrea sa-i spunem infinitul din noi pe care am dori sa i-l comunicam stiind ca viatza e prea scurta ca in iubire mereu mai este ceva de spus. Zambim usor...poate si ea gandeste si simte acum la felpoate se plimba printr-un alt parc cu sufletul prea plin de aceleasi sentimente... Intr-o alta zi bruma de afara o regasim in inima depusa pe o parte din tot ce am avut mai bun in noi. Treptat pacla diminetzii se ridica pasim cu grija sa nu strivim frumoase petale scuturate ca niste amintiri... Toamna anotimp al roadelor al vietzii dar si al florilor inghetzate al mortzii. Nu are biata toamna nici o vina e doar una din cele patru viori la care soarta isi canta necontenit rapsodiile vesele sau triste.
I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
|
|
| |
nycole | Date: LUNI, 2009-09-07, 10:33 PM | Message # 61 |
Major general
Group: Moderators
| Cenuşa iubirii Am ferecat cu iubire colivia în care era captivă fericirea crezând că ochii mei nu vor cunoaşte nicicând durerea lacrimii ce răneşte inima. Din cenuşa iubirii ce a ars ca o vâlvătaie am ieşit obosit şi pierdut...
|
|
| |
nycole | Date: LUNI, 2009-09-07, 10:46 PM | Message # 62 |
Major general
Group: Moderators
| INIMĂ ÎNDOLIATĂ Tăcere...e zi de doliu, Întinsă pe catafalc E mai frumoasă ca oricând Iubirea mea. Iubirea mea ce a murit Chiar înainte de-a se naşte, Iubirea mea ce m-a rănit Far'a mă atinge... Fereastra cade lăcrimând Şi ploaia bate pe covor, Sub paşii nopţii mă cufund În amintirile ce mor. Plâng macii smulşi din soare Şi nuferii din văi celeste, Plăpândă luna, lumânare, La căpătâiu-ţi se topeşte... În casa tristă şi goală Aud pustiul colindând, Durerea îmi dă mâna Şi frântă cad, pe catafalcul ud.
|
|
| |
Cyrus83 | Date: LUNI, 2009-09-07, 11:38 PM | Message # 63 |
MODERATOR
Group: Members
| Am greşit Am greşit c-am încercat să te visez Şi chiar mă-ntreb de ce te mai păstrez În gândul meu?... În fiecare noapte Ţi-aud ecoul în ascunse şoapte Te pot ierta, dar nu pot în uitare Să te ascund... durerea-i mult prea mare! Şi mă tot pierd în somnul ce mă iartă Că bântui peste tot cu a mea soartă... Chiar am greşit că n-am dorit să pleci? Mă urmăresc secundele prea reci În care aşteptam zâmbetul tău Ca pe-o lumină a sufletului meu. Şi-am aşteptat, dar n-am găsit în vis Nimic din ceea ce tu mi-ai promis... Poate greşesc că-ţi dau iertarea mea, Nici nu prea cred că-ţi pas-acum de ea Mă-ntreb şi-acum de ce te mai păstrez În gândul meu şi încă te visez... Greşeala mea a fost că te-am crezut Şi poate de aceea te-am pierdut... Când fericirea ta va fi deplină Îţi voi trimite o rază de lumină Te va-mbrăca-n albastru infinit Iar eu mă voi ierta că te-am iubit…
|
|
| |
Cyrus83 | Date: LUNI, 2009-09-07, 11:40 PM | Message # 64 |
MODERATOR
| ...si totusi dradostea... i-un trandafir, pe care de-l culegi te-npunge spinii. daca il lasi afara in gradina, cind, neagra noapte vine inima-ti plinge, se rupe in tine si visele parca-s prea dure atunci. si-atuncia in besna alergi in gradina si-n goana ta mare il prinzi si-l iubesti. si-ata bucurie e fara de margini si-ti spui fericirea e-amea, s-a ivit! si-l stringi in gradina si inima-ti bate tic tic tot tic tic. si il duci in casa si-abia la lumina vezi rana ce-n palme tu nu ai simtit. dar singele curge si spini se-arata si-apoi...... un abis... ce bine era acolo-n gradina... si totusi acum trandafirul uscat e pus la gunoi, el, cel fara vina. o dragoste biata, erai prea frumoasa, dece te-ai uscat ? durerea ta-n mine, pe veci... ea ramine...
|
|
| |
Bossy | Date: MARTI, 2009-09-08, 1:52 PM | Message # 65 |
ADMIN
| A cazut o frunza-n calea ta A cazut o frunza-n calea ta Ratacind pe-a vantului aripa. Ai zarit-o si-n aceeasi clipa Ai strivit-o calcand peste ea. N-avea grai sa strige in urma ta, Nici puteri sa spuna cat o doare Si-a ramas pierduta in carare, Ploi si vanturi trecut-au peste ea. Statea lipita de pamant si se intreba Ce ar face daca vantul ar lua-o Si-o clipa in palma ta ar aseza-o Dar a ramas acolo undeva.
We Ride Together We Die Together
|
|
| |
Bossy | Date: MARTI, 2009-09-08, 1:53 PM | Message # 66 |
ADMIN
| Celei care pleaca Tu crezi c-a fost iubire-adevarata… Eu cred c-a fost o scurta nebunie… Dar ce anume-a fost, Ce-am vrut sa fie Noi nu vom sti-o poate niciodata… A fost un vis trait pe-un tarm de mare. Un cantec trist, adus din alte tari De niste pasari albe – calatoare Pe-albastrul razvratit al altor mari Un cantec trist, adus de marinarii Sositi din Boston, Si New York, Un cantec trist, ce-l canta-ades pescarii Cand pleaca-n larg si nu se mai intorc. Si-a fost refrenul unor triolete Cu care-alt’data un poet din Nord, Pe marginile albului fiord, Cersea iubirea blondelor cochete… A fost un vis, Un vers, O melodie, Ce n-am cantat-o, poate, niciodata… …………………. Tu crezi c-a fost iubire-adevarata?… Eu cred c-a fost o scurta nebunie
|
|
| |
Bossy | Date: MARTI, 2009-09-08, 1:58 PM | Message # 67 |
ADMIN
| Am gresit Am gresit c-am incercat sa te visez Si chiar ma-ntreb de ce te mai pastrez In gandul meu?… In fiecare noapte Ti-aud ecoul in ascunse soapte Te pot ierta, dar nu pot in uitare Sa te ascund… durerea-i mult prea mare! Si ma tot pierd in somnul ce ma iarta Ca bantui peste tot cu a mea soarta… Chiar am gresit ca n-am dorit sa pleci? Ma urmaresc secundele prea reci In care asteptam zambetul tau Ca pe-o lumina a sufletului meu. Si-am asteptat, dar n-am gasit in vis Nimic din ceea ce tu mi-ai promis… Poate gresesc ca-ti dau iertarea mea, Nici nu prea cred ca-ti pas-acum de ea Ma-ntreb si-acum de ce te mai pastrez In gandul meu si inca te visez… Greseala mea a fost ca te-am crezut Si poate de aceea te-am pierdut… Cand fericirea ta va fi deplina Iti voi trimite o raza de lumina Te va-mbraca-n albastru infinit Iar eu ma voi ierta ca te-am iubit…
|
|
| |
MORENA | Date: MIERCURI, 2009-09-09, 8:42 AM | Message # 68 |
OWNER
| Aşa se întâmplă logic, plecăm şi sosim undeva. Plecăm pentru o clipă, pentru un ceas, pentru o viaţă, poate nu trebuia să plecăm, dar problema nu-i asta, ci faptul că sosim undeva, totdeauna sosim undeva, poate nu sosim la timp, nu sosim unde trebuie, nu sosim unde-am vrut dar sosim undeva şi câtă vreme sosim undeva totul e logic chiar dacă logica şi fericirea sunt lucruri total diferite, totuşi am plecat şi am sosit undeva, am greşit drumul, dar am sosit undeva, dar când nu mai sosim nicăieri totul devine ilogic. Spre ce ne ducem dacă nu sosim nicăieri?
I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
|
|
| |
MORENA | Date: MIERCURI, 2009-09-09, 8:44 AM | Message # 69 |
OWNER
| Cand ne-am zarit, aerul dintre noi si-a aruncat dintr-o data imaginea copacilor, indiferenti si goi, pe care-o lasa sa-l strabata. Oh, ne-am azvarlit, strigandu-ne pe nume, unul spre celalalt, si-atat de iute, ca timpul se turti-ntre piepturile noastre si ora, lovita, se sparse-n minute. As fi vrut sa te pastrez in brate asa cum tin trupul copilariei,in trecut, cu mortile-i nerepetate. Si sa te-mbratisez cu costele-as fi vrut.
|
|
| |
MORENA | Date: MIERCURI, 2009-09-09, 8:46 AM | Message # 70 |
OWNER
| Noi ne iubim pe paturi de-mprumut Pe-o canapea ingusta,fara perna Crezand ca aventura de-un minut Devine lesne "dragoste eterna". Noi ne iubim pe scena,-ntr-un decor: Pe-un sac-umplut cu paie-dintr-o piesa Eu par un ceas truver,ratacitor, Tu esti o ora magica printesa. Speram cu disperare amandoi Ca ni-e deajuns o-mbratisare-n fuga Si ca statutul nostru de eroi Nu poate-apoteoza sa-i distruga. Noi ne iubim visandu-ne-n secret Perechea pasionata si celebra Traind in moarte, fara de regret, Un scurt si iluzoriu act de febra. Noi ne iubim...dar cuplu consacrat, Culcat calm,in culcus fara alarme, Am deveni doar intr-un simplu pat In care-am invata si cum se doarme
|
|
| |
Cyrus83 | Date: JOI, 2009-09-17, 8:47 PM | Message # 71 |
MODERATOR
| Din inima am pus un suflet Alaturi de al tau Impreuna noi sa fin Alaturi sa ne iubim Dar tu te-ai jucat Speranta ai sfarmat Nesperat ai disparut Si inima mi-ai frant Ai fost totul pentru mine Asi fi facut totul pentru tine Dar nu a fost sa fie Am gresit iubindute Nu regret nimic din tot ce-a fost Imi pare rau ca nu am fost Ceva mai mult pentru tine Te-am iubit in nestire.
|
|
| |
Cyrus83 | Date: JOI, 2009-09-17, 8:48 PM | Message # 72 |
MODERATOR
| Compozitie proprie Am incercat si eu sa imi dau cu parerea
|
|
| |
MORENA | Date: JOI, 2009-09-17, 8:51 PM | Message # 73 |
OWNER
| Hmmmmmmmmm ete ma bucur ca pot sa citesc niste poezii facute de tine . Excelent felicitariile mele.
|
|
| |
Cyrus83 | Date: JOI, 2009-09-17, 9:30 PM | Message # 74 |
MODERATOR
| Nu sunt eu poet, dar incerc ... Am omis sa spun ca sunt facute pe moment cu ce imi vine in cap.... nu prea stau sa ma gandesc prea mult
|
|
| |
Heroin23 | Date: VINERI, 2009-09-18, 1:47 AM | Message # 75 |
Major
| E adevarat suntem cu totii un pic nebuni Dar este atat de clar Acum ca sunt eliberat Frica este doar in mintile noastre Preluand controlul tot timpul Saraca,dulce,inocenta fiinta Usuca-ti ochii si marturiseste Tu stii ca traiesti doar ca sa ma distrugi nu nega Dulce sacrificiu Intr-o zi o sa iti uit numele Si intr-o dulce zi O sa te ineci in durerea mea pierduta (Visez in intuneric Dorm ca sa mor Sterge tacerea Sterge-mi viata Scanteile noastre arzatoare Scanteind in intuneric O lume pustie Arunca-ma departe) Te intrebi de ce urasti Esti inca prea slab ca sa faci fata propriilor greseli...
|
|
| |
Bossy | Date: VINERI, 2009-09-18, 12:48 PM | Message # 76 |
ADMIN
| Quote (Cyrus83) Nu sunt eu poet, dar incerc ... biggrin Am omis sa spun ca sunt facute pe moment cu ce imi vine in cap.... nu prea stau sa ma gandesc prea mult spuer frumoasa poezia marius te mai asteptam si cu alte creatii
|
|
| |
Bossy | Date: VINERI, 2009-09-18, 12:54 PM | Message # 77 |
ADMIN
| Legenda trandafilor O mamă tânără-ntr-un sat Al Indiei, trăia iubită De soţul ei şi fericită De multe câte i s-au dat. Statornică-i trecea viaţa, Cum trece-n farmec dimineaţa P-un câmp frumos şi plin de flori. Şi i-au dat zeii-ndurători Un copilaş, ca el să fie Cea mai înaltă bucurie În traiul ei de rău scutit. Dar într-o zi s-a-mbolnăvit Cel dezmierdat din mână-n mână, Şi s-a zbătut o săptămână Şi-a opta zi el a murit. Din lut era; s-a-ntors în lutul Creării noastre-a tuturor! Şi mama-şi blestema trecutul Şi se-ngrozea de viitor: Vedea întreaga ei viaţă Un câmp pustiu, prin care ea Cu multă plângere-şi ducea Durerea timpului de faţă.
|
|
| |
Bossy | Date: VINERI, 2009-09-18, 12:56 PM | Message # 78 |
ADMIN
| Şi cu copilul mort la piept, Aleargă nebunită mama Şi la picioarele lui Brama În templu ea se duce drept. Cuprinde gleznele măreţe A zeului cu patru feţe Şi-n hohot tânguios de plâns, Obrazul şi-l lipeşte strâns De piatra cea din veac cioplită. Tu, patimă nebiruită A dragostei, ce-o ai de noi, Părinte! de ne dai un bine De ce-l ceri iarăşi înapoi? O, lasă-mi viu copilul, Doamne! De ce m-alungi tu cu dureri Din ziua caldei primăveri În noaptea pustiitei toamne? Şi-atunci prin templul luminat Un sunet vâjâind scoboară, Ca mulţi vulturi ce grabnic zboară Şi-n piatră Brama s-a mişcat: Femeie! Eu sunt mila milei, În stânga am lumina zilei Şi vorbele, în dreapta port Lumina gândului şi fapta Îmi voi deschide dară dreapta Ca să-ţi înviu copilul mort! Tu mergi şi cată pe pământ O casă-n care niciodată N-au fost dureri şi nici nu sânt, Şi-acolo pune jurământ Că ai să plângi viaţa toată; Că de lumină vei fugi, Fiind d-a pururi supărată, Că n-ai să râzi cât vei trăi Cel mort atunci va fi în viaţă! Şi cu nădejdea scrisă-n faţă Ea pleacă, şi din sat în sat Prin toate casele-a-ntrebat. Şi a găsit în casa ceea Că p-un fiu mort plângea femeia, Şi-ntr-altă casă plini de dor Copiii plâng pe mama lor, Şi un bărbat în casa asta Plângea că i-a murit nevasta. Şi nici o casă n-a găsit Fără dureri, un loc scutit. Şi s-a întors la templu mama, Nu-i nici o casă-n lume, Brama, Scutită de dureri şi-amar. Părinte-al vieţii, e-nzadar, D-aş alerga prin lumea toată O, lasă-mi viu copilul, tată!
|
|
| |
Bossy | Date: VINERI, 2009-09-18, 12:58 PM | Message # 79 |
ADMIN
| Şi ca un tunet depărtat, Prin templul sfânt s-a ridicat Un vuiet aspru de furtună Şi-un glas puternic: Eşti nebună Vreai întuneric? Dar să-mi spui, Poţi face-ntunecime plină, În locul unde nu-i lumină? Şi întuneric unde nu-i Tu faci lumină? Zile triste Fără plăceri tu cum le crezi? Şi de există alb, nu vezi Că negru-l face să existe? Aceasta tu nu o-nţelegi? Vrei pentru tine alte legi? Dar pentr-un om stricat la minte Nu schimbă zeii ce-au făcut Ce-a fost în veci ce au trecut, În veci va fi de-acu nainte, Şi cei vii de vor înceta Să râdă, blestămându-şi soartea, Cei morţi din groapă s-or scula Şi-or râde ei! Nimic nu-i moartea, Viaţa-i tot! Auzi cuvântul: Nebunii n-au nimic d-ajuns! Şi biata mamă n-a răspuns Plângând a-nmovilit pământul, Pe fiul ei l-a dat lui Iama. Şi-a plâns o zi întreagă mama, Mormântu-n braţe ea l-a strâns, Şi-o noapte-ntreagă a tot plâns. Şi-a tresărit în zorii zilei Şi-o clipă s-a pierdut în vis: O mângâiere i-a trimis Din ceruri Brama, mila milei! Din lacrimile plânse-n zori A răsărit o albă floare, Şi peste noapte-a ei plânsoare S-a prefăcut în roşii flori. Erau frumseţile luminii Dar aveau spini, şi-atâta ce-i? Ea, biata, nu mai vede spinii Şi-adună flori, şi mâna ei Îi sângeră, dar nu o doare, Că pentru-un spin avea o floare Aşa e scris în cartea sfântă A legii legilor. D-atunci Răsar aceste flori pe lunci. Flăcaii-n poezii le cântă Şi le slăvesc d-atunci pe drept, Nevestele le pun la piept Şi fetele le pun în plete. Şi-n templul zeilor doi miri Împodobesc cu flori vestmântul Şi mame triste pe mormântul Copiilor pun trandafiri. De ei cine-şi ascunde faţa De teamă că de ghimpi sunt plini? Şi dacă viaţa are spini, De ce te plângi că-i rea viaţa?
|
|
| |
Cyrus83 | Date: DUMINICA, 2009-09-20, 4:03 PM | Message # 80 |
MODERATOR
| Legenda trandafirilor O mamă tânără-ntr-un sat Al Indiei, trăia iubită De soţul ei şi fericită De multe câte i s-au dat. Statornică-i trecea viaţa, Cum trece-n farmec dimineaţa P-un câmp frumos şi plin de flori. Şi i-au dat zeii-ndurători Un copilaş, ca el să fie Cea mai înaltă bucurie În traiul ei de rău scutit. Dar într-o zi s-a-mbolnăvit Cel dezmierdat din mână-n mână, Şi s-a zbătut o săptămână Şi-a opta zi el a murit. Din lut era; s-a-ntors în lutul Creării noastre-a tuturor! Şi mama-şi blestema trecutul Şi se-ngrozea de viitor: Vedea întreaga ei viaţă Un câmp pustiu, prin care ea Cu multă plângere-şi ducea Durerea timpului de faţă. Şi cu copilul mort la piept, Aleargă nebunită mama Şi la picioarele lui Brama În templu ea se duce drept. Cuprinde gleznele măreţe A zeului cu patru feţe Şi-n hohot tânguios de plâns, Obrazul şi-l lipeşte strâns De piatra cea din veac cioplită. Tu, patimă nebiruită A dragostei, ce-o ai de noi, Părinte! de ne dai un bine De ce-l ceri iarăşi înapoi? O, lasă-mi viu copilul, Doamne! De ce m-alungi tu cu dureri Din ziua caldei primăveri În noaptea pustiitei toamne? Şi-atunci prin templul luminat Un sunet vâjâind scoboară, Ca mulţi vulturi ce grabnic zboară Şi-n piatră Brama s-a mişcat: Femeie! Eu sunt mila milei, În stânga am lumina zilei Şi vorbele, în dreapta port Lumina gândului şi fapta Îmi voi deschide dară dreapta Ca să-ţi înviu copilul mort! Tu mergi şi cată pe pământ O casă-n care niciodată N-au fost dureri şi nici nu sânt, Şi-acolo pune jurământ Că ai să plângi viaţa toată; Că de lumină vei fugi, Fiind d-a pururi supărată, Că n-ai să râzi cât vei trăi Cel mort atunci va fi în viaţă! Şi cu nădejdea scrisă-n faţă Ea pleacă, şi din sat în sat Prin toate casele-a-ntrebat. Şi a găsit în casa ceea Că p-un fiu mort plângea femeia, Şi-ntr-altă casă plini de dor Copiii plâng pe mama lor, Şi un bărbat în casa asta Plângea că i-a murit nevasta. Şi nici o casă n-a găsit Fără dureri, un loc scutit. Şi s-a întors la templu mama, Nu-i nici o casă-n lume, Brama, Scutită de dureri şi-amar. Părinte-al vieţii, e-nzadar, D-aş alerga prin lumea toată O, lasă-mi viu copilul, tată! Şi ca un tunet depărtat, Prin templul sfânt s-a ridicat Un vuiet aspru de furtună Şi-un glas puternic: Eşti nebună Vreai întuneric? Dar să-mi spui, Poţi face-ntunecime plină, În locul unde nu-i lumină? Şi întuneric unde nu-i Tu faci lumină? Zile triste Fără plăceri tu cum le crezi? Şi de există alb, nu vezi Că negru-l face să existe? Aceasta tu nu o-nţelegi? Vrei pentru tine alte legi? Dar pentr-un om stricat la minte Nu schimbă zeii ce-au făcut Ce-a fost în veci ce au trecut, În veci va fi de-acu nainte, Şi cei vii de vor înceta Să râdă, blestămându-şi soartea, Cei morţi din groapă s-or scula Şi-or râde ei! Nimic nu-i moartea, Viaţa-i tot! Auzi cuvântul: Nebunii n-au nimic d-ajuns! Şi biata mamă n-a răspuns Plângând a-nmovilit pământul, Pe fiul ei l-a dat lui Iama. Şi-a plâns o zi întreagă mama, Mormântu-n braţe ea l-a strâns, Şi-o noapte-ntreagă a tot plâns. Şi-a tresărit în zorii zilei Şi-o clipă s-a pierdut în vis: O mângâiere i-a trimis Din ceruri Brama, mila milei! Din lacrimile plânse-n zori A răsărit o albă floare, Şi peste noapte-a ei plânsoare S-a prefăcut în roşii flori. Erau frumseţile luminii Dar aveau spini, şi-atâta ce-i? Ea, biata, nu mai vede spinii Şi-adună flori, şi mâna ei Îi sângeră, dar nu o doare, Că pentru-un spin avea o floare Aşa e scris în cartea sfântă A legii legilor. D-atunci Răsar aceste flori pe lunci. Flăcaii-n poezii le cântă Şi le slăvesc d-atunci pe drept, Nevestele le pun la piept Şi fetele le pun în plete. Şi-n templul zeilor doi miri Împodobesc cu flori vestmântul Şi mame triste pe mormântul Copiilor pun trandafiri. De ei cine-şi ascunde faţa De teamă că de ghimpi sunt plini? Şi dacă viaţa are spini, De ce te plângi că-i rea viaţa?
|
|
| |
|