POEZII TRISTE
| |
MORENA | Date: LUNI, 2009-06-08, 5:02 PM | Message # 1 |
OWNER
Group: Administrators
Status: Offline
| Intr-o zi soarele se strecoara printre frunzele ruginite si ne mangaie fatza suav inchidem ochii si pentru o clipa simtzim parca mana persoanei iubite fosnetul frunzelor aurii purtate in zbor de vantul racoros ce ne trezeste din visare pentru a ne trimite in alta reverie. Vedem in frunze gandurile noastre care se indreapta necontenit catre ea tot ce i-am spus si am mai vrea sa-i spunem infinitul din noi pe care am dori sa i-l comunicam stiind ca viatza e prea scurta ca in iubire mereu mai este ceva de spus. Zambim usor...poate si ea gandeste si simte acum la felpoate se plimba printr-un alt parc cu sufletul prea plin de aceleasi sentimente... Intr-o alta zi bruma de afara o regasim in inima depusa pe o parte din tot ce am avut mai bun in noi. Treptat pacla diminetzii se ridica pasim cu grija sa nu strivim frumoase petale scuturate ca niste amintiri... Toamna anotimp al roadelor al vietzii dar si al florilor inghetzate al mortzii. Nu are biata toamna nici o vina e doar una din cele patru viori la care soarta isi canta necontenit rapsodiile vesele sau triste.
I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
|
|
| |
Bossy | Date: MIERCURI, 2009-06-24, 5:03 PM | Message # 21 |
ADMIN
| Tu mă priveşti cu marii ochi, cuminte; Te văd mişcând încet a tale buze, Şoptind ca-n vis la triste, dulci cuvinte. Urechea mea pândeşte să le-auză Abia-nţelese, pline de-nţeles Cum ascultau poeţii vechi de muză. În ochii tăi citeam atât eres, Atâta dulce-a patimei durere, Că-n suflet toată, toat-o am cules. Vorbirea ta mi-i lamura de miere, În ochii tăi de visuri e un caos, Şi-atât amor c-auzi pân- şi-n tăcere. Frumosul chip în voluptos repaos Pătruns-au trist şi dulce în cântare-mi. Fiinţa ta gândiri-mi am adaos. Căci numai tu trăieşti în cugetare-mi. A ta-i viaţa mea, al tău poemul, Cum le inspiri tu poţi să le şi sfaremi. Nu crede tu că eu sunt cuiva emul Când cântul meu se-mbracă fel de fel: Ici în terţine suspinând, vedemu-l, Dincolo el oftează în gazel, Acelaşi e, deşi mereu se schimbă, De tine-i plin, de tine-mi zice el… Alege forme dulci din orice limbă: Acuma-l vezi îmblând cărare dreaptă, Acum pe-a lui Firdusi cale strâmbă. Dar orişicând el alta nu aşteaptă Decât ca ţie, suflete, să-ţi placă, Tu să-l aprobi cu gura înţeleaptă. În mii costume astfel se îmbracă, Şi ca s-atragă dulcea ta zâmbire Minuni, de vrei, sărmanul o să facă… Ş-acuma-l vezi, cu-a lor ademenire L-au dus pe-alături dulcile terţine, Uitând ce-a vrut să-ţi spuie-n aste şire. Au vrut să-ţi spuie că e plin de tine, Că de-al tău farmec ritmul său foieşte, C-a sale gânduri de zâmbiri sunt pline. Ş-astfel pe mine el mă stăpâneşte… Adună-n versuri ale mele zile Şi-n strofe le-a legat grădinăreşte. În poala ta zvârlind aceste file.
We Ride Together We Die Together
|
|
| |
Bossy | Date: MIERCURI, 2009-06-24, 5:09 PM | Message # 22 |
ADMIN
| Sunt trista...Zilele trec pe langa mine Iar eu nu mai stiu nimic de tine Sunt gata sa iti uit privirea si sa alung dorul ce nu-mi da pace Dar ce folos acum ca tu te vei intoarce? Poate ne vedem si o sa-mi zambesti din nou Si atunci o sa tresara sufletul meu De bucurie ca o sa te vada Sau de tristete ca nu vrea sa te mai creada A trecut mult timp de atunci Iar gandul meu a fost mereu la tine Vreau sa fii tu cel mai fericit,sa nu plangi Daca asa e mai bine Te rog sa fii departe de mine.... Un ultim gand iti trimit acum si-ti spun.. "Te rog nu ma uita...adio iubirea mea..
|
|
| |
Bossy | Date: MIERCURI, 2009-06-24, 5:10 PM | Message # 23 |
ADMIN
| Eu plang pe strazi pustii,pierdute sub soare Tu plangi pe poteci ascunse,seci si fara culoare. Eu las gandurile s-ajunga din nou la tine Dar inima ta astazi altcuiva ii apartine. Cui o sa-i mai daruiesti saruturi dulci amarui? Candva spuneai,privindu-ma in ochii.ca nimanui... Cui o sa-i daruiesti toata dragostea mea ce te-a acoperit? Cine o sa-ti mai arate calea cand te-ai ratacit? Pentru cine o sa plangi de azi inaite mereu? Cine iti va scrie poezii in locul meu? De ce nu mi-ai spus de la-nceput ca asa va fi, As fii ingropat totul si poate azi nu te-as mai iubi. Cine va fii steaua numita "Luceafarul noptii"? Cui vei mai distruge rostul si drumul sortii? Care demon te va putea stapani si dori mai mult? Pe cine vei mai ingropa in cimitirul sfantului trecut? Pentru cine o sa-ti deschizi inima secatuita? Pe cine vei numi cu patima "iubita"... Cui o sa-i dai ce n-ai dat nimanui? Ma macina durerea si intrebarea "cui"? O vei uita asa cum m-ai uitat si pe mine, Ii vei darui iubire,sperante sau suspine>? Cine te va striga in mijlocul furtunii reci? Cine va fii langa tine cand o sa te ineci? Care mana te va inveli cu degetele-i lungi? Pe cine o sa mai arunci in prapastii adanci? Pentru cine te vei ruga in noptile de dor? Cine iti va canta simfonia inimilor? Ma-ntreb si ma chinui sa gasesc un raspuns La toate indoielile din sufletu-mi distrus Si cand orologiul batran din perete va suna Voi privi spre trecut si iar ma voi intreba... Cui scriu eu aceste randuri fara sens,pline de chin? Pentru cine voi mai gusta din al dragostei venin? Pentru cine m-am chinuit ca un demon inlantuit? Pentru cine,daca tu nicicand nu m-ai iubit?! Acum,aici ma ingrop in cenusa ta si a iubirii mele Odata cu toate clipele,orele,zilele,lunile Cand oceanul de lacrimi imi scalda ochii pustiiti Rugand si ei ca macar o data sa fie iubiti.
|
|
| |
MORENA | Date: JOI, 2009-07-02, 11:37 AM | Message # 24 |
OWNER
| As vrea sa stiu de ce nu-mi scrii Cu ce-am gresit eu oare? Observ in comportarea ta Un semn de intrebare. Am asteptat atit de mult O veste de la tine Sa stiu si eu cum o mai duci Ti-e rau or iti e bine !? Am asteptat c-atunci sa-mi spui Cuvinte de alinare, Sa ma rasfeti, sa-mi spui,-minciuni- Sau poate-o vorba mare... Ce bine a fost cind tu erai Si te-ntilneam in drum, Ma-nbratisai, si mingiiai Si cit de trist e-acum...
I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
|
|
| |
MORENA | Date: JOI, 2009-07-02, 11:43 AM | Message # 25 |
OWNER
| Quote (Bossy) ms morena si poeeziile tale sunt foarte frum oase .. ma intreb daca .. aceste randuri au fost si traite de cineva sau sunt doar simpla imaginatie .. Eu cred ca cine le a scris le a si trait pentru ca inspiratie vine foarte usor cind ai trecut prin astfel de momente fi ele bune sau rele.
|
|
| |
nycole | Date: LUNI, 2009-08-03, 9:26 AM | Message # 26 |
Major general
Group: Moderators
| Tu crezi c-a fost iubire-adevărată... Eu cred c-a fost o scurtă nebunie... Dar ce anume-a fost, Ce-am vrut să fie Noi nu vom şti-o poate niciodată... A fost un vis trăit pe-un ţărm de mare. Un cântec trist, adus din alte ţări De nişte pasări albe - călătoare Pe-albastrul răzvrătit al altor mări Un cântec trist, adus de marinarii Sosiţi din Boston, Norfolk Şi New York, Un cântec trist, ce-l cântă-ades pescarii Când pleacă-n larg şi nu se mai întorc. Şi-a fost refrenul unor triolete Cu care-alt'dată un poet din Nord, Pe marginile albului fiord, Cerşea iubirea blondelor cochete... A fost un vis, Un vers, O melodie, Ce n-am cântat-o, poate, niciodată... ...................... Tu crezi c-a fost iubire-adevărată?... Eu cred c-a fost o scurtă nebunie!
Message edited by nycole - LUNI, 2009-08-03, 9:28 AM |
|
| |
MORENA | Date: MARTI, 2009-08-04, 2:19 PM | Message # 27 |
OWNER
| iubeam si lumina crestea dospind ca o paine, ce ar fi saturat un om venit de pe drum iubeam si lumina ma cuprindea si ma infasura pana ce nu am mai vazut nimic iubeam si ma tineam de ziduri, oarba de atita iubire neajutorata si ninsa de razele albe ma impiedicam tremurind si tinandu-ma de ziduri caci nimic nu mai puteam vedea orbita de atata iubire... * stateam pe o piatra singura ratacita si lacrimi mari imi curgeau in poala.. lacrimi aurite lacrimi de stele lacrimile iubirii
|
|
| |
nycole | Date: MIERCURI, 2009-08-05, 6:57 PM | Message # 28 |
Major general
Group: Moderators
| De câte ori am tresărit La fiece mişcare, Crezând că poate ai venit Tu, dulce arătare. Ş-apoi de câte ori am plâns, Văzând că noaptea vine Şi lampa singură o-am stins, Iubite, fără tine. O, dac-ai şti de câte ori Nopţile albe, nedormite, Ţi le-a jertfit până la zori Sălbateca-mi iubire, Măcar o clipă-ai fi venit, Adus ca de ursite - C-un sărut să pui sfârşit Durerei nesfârşite! Added (2009-08-05, 6:57 Pm) --------------------------------------------- Ne mor prietenii, ne mor, Murim şi noi în moartea lor, Că-ntârzie îngrozitor, Într-una, primul ajutor, Chemat la patul tuturor, Mereu, e de ales: or-or! Se rupe aţa pe mosor, Tuşesc segmentele-n motor, Ne mor prietenii, ne mor Murim şi noi în moartea lor, Şi amintirile ne dor, Ne mor prietenii, ne mor.
|
|
| |
black_devil | Date: JOI, 2009-08-06, 8:50 AM | Message # 29 |
Lieutenant
Group: Members
| wow...l-ati facut pe eminescu mic:)))
|
|
| |
MORENA | Date: JOI, 2009-08-06, 10:58 PM | Message # 30 |
OWNER
| Nu l am facut noi ci doar ii continuam munca lui
|
|
| |
Bossy | Date: SAMBATA, 2009-08-15, 1:20 PM | Message # 31 |
ADMIN
| Iubirea A venit si pe la mine M-a atins putin cate putin A fost prima iubire Ce numai in mine o tin A venit pe neasteptate Si m-a tarat in adancuri Dar a fost o nedreptate Caci a plecat pe vanturi A plecat si nu s-a mai intors Suflat a fost.
|
|
| |
Bossy | Date: SAMBATA, 2009-08-15, 1:23 PM | Message # 32 |
ADMIN
| Iubeste-ma Iubeste-mi ochii dar lasa-mi privirea senina Cuprinde-mi mainile dar nu-mi ucide mangaierile Saruta-mi buzele Dar nu-mi strivi soaptele nerostite inca cine stie Poate candva universul se va hrani Si din trupul meu... Locuiesc intr-un tinut al tacerii Locuiesc cerul nascut direct din mare Locuiesc vantul care nu stie incotro s-apuce Singuratatea este a celui care nu poate decat da Si nu stie sa o primeasca. Ca sa ii pot vorbi noptii Trebuie sa fiu noapte Ca sa-i pot vorbi zilei Trebuie sa fiu zi Dar ca sa pot vorbi cu tine Nu pot nici zi nici noapte Pentru ca esti pentru ca sunt Noi doi prea tristi Corabii ce se pierd in vant...
|
|
| |
Bossy | Date: SAMBATA, 2009-08-15, 1:24 PM | Message # 33 |
ADMIN
| Clipe... Te-am cunoscut in clipe triste Cand sufletul imi era pustiu M-am apropiat de tine Fara sa vreaufara sa stiu. Nu te am decat pe tine Si mai mult nu imi doresc. Tu esti totul pentru mine Fara tine nu traiesc. Mi-e dor de ochii tai frumosi Atat de limpezi si duiosi De ochii si privirea lor De chipul tau fermecator Imi pare rau ca esti departe. Iti vad privirea neincetat Si sufletul ma arde De ochii tai imi amintesc Cu dragoste si dor Caci doar pe ei eu ii iubesc Ai fost prima dragoste a mea Si prima vei ramane..
|
|
| |
OaNa | Date: MIERCURI, 2009-08-19, 3:16 PM | Message # 34 |
Colonel
Group: Blocked
| Azi te vad, zambind alaturi, langa mine dar….departe Si nu pot sa-ti spun: “ Iubite cat de mult te-as vrea aproape! “ Te privesc cu ochii-n lacrimi si te chem in gandul meu, Nu ma auzi, nu ma privesti pt ca….. esti prea departe....!
|
|
| |
Bossy | Date: VINERI, 2009-08-21, 7:45 PM | Message # 35 |
ADMIN
| ADIO Acum cand tu esti fericit Cand pentru veci ne-am despartit Cand vina nu-i decat a ta De ce nu pot nu pot uita Trecutu`-acela blestemat Cand te-am iubit cu-adevarat Crezand ca tu vei fi al meu Ca amandoi vom fi mereu Ca nimeni n-o sa ne desparta Cum poti iubi o alta fata? As vrea sa am inima ta Atat de simpla schimbatoare Sa pot iubi un oarecare Strain ce mi-a iesit in cale Fara sa-i pun o intrebare De unde vine ce gand are? Dar nu pot viata mea-i amara Nu pot iubi a doua oara Tu ai putut fi fericit Eu nu regret ca te-am iubit Te-am iubit cum n-am sa mai iubesc Si-mi pare rau dar n-am sa te opresc Din drumul tau pe care l-ai ales Si partea mea fericire De care m-a lipsit destinul Lasand in urma lui veninul... Caci am crezut numai in tine Si vad ca nu am facut bine... Esti liber! Poti sa faci ce vrei! Eu n-am nimic cu viata ei. Dar ma intreb cum ai putut Sa uiti prin cate am trecut Si sa ma lasi ca pe-o epava? Dar nu-i nimic esti fericit Eu nu regret ca te-am iubit... In seara asta fara mine Te rog la cantator a spune Sa cante-n numele iubirii... Te rog sa nu ma mai privesti Caci nici un rost n-ar mai avea Cand langa tine va fi ea... Care de tine e straina S-o vad tinandu-te de mana Razand cu tine fericita Iar eu cu inima zdrobita... ....Adio!!!
|
|
| |
Bossy | Date: VINERI, 2009-08-21, 7:46 PM | Message # 36 |
ADMIN
| Fara Nume O lacrima a mea e floare Un 'te iubesc' in gura mea E de mirare Nu vreau sa crezi ca sunt de gheata Ci sa-ti spun ca-s mult mai hoata. Esti viata mea dar... Viata-i ca un trandafir... Dupa o floare vine-un spin... Si unde spinul se infige Se face rana curge sange... As vrea ca in al meu destin Tu sa fii floarea nu un spin!
|
|
| |
Bossy | Date: VINERI, 2009-08-21, 7:48 PM | Message # 37 |
ADMIN
| As vrea... Buzele tale sa le pot saruta Trupul superb sa ti-l pot mangaia Ochii frumosi sa ii privesc as vrea Si sa raman mereu iubita ta. Voi fi ce n-ai visat vreodata Un vant care usor spre cer te poarta Voi adia doar pentru tine Si inima mea-ti va apartine. As vrea sa-ti simt in noapte mangaierea Atunci cand domina tacerea Sa fiu ce n-a fost nimeni pentru tine In lumea asta plina de suspine... Numai cu tine as vrea eu sa traiesc Cu tine as vrea sa infloresc Cu tine sa imbatranesc Si tot cu tine-n Rai sa ma gasesc!
|
|
| |
silenceofdarkness | Date: VINERI, 2009-08-21, 9:13 PM | Message # 38 |
Sergeant
| Trecator Sub pasii mei mocnesc cararile pierdute si in privirea mea se impletesc lumini chiar de-s atatea lucruri inca nestiute gandirea mea adoarme rece prin straini. Cu dragoste de ea imi plamadesc cuvinte din praful lor scot sensuri dezmierdate dansez pierdut cu rima care minte si pironesc in texte intamplari ciudate. Imaginez o lume unde viata se despoaie de straiele de moarte ce o-mbraca taramul unde dupa fiecare ploaie din fiecare strop durerea pleaca. Impart in sufletele ratacite prin nimicuri veninul rosu al iubirii ce ne cheama sa-nghesuim luciri de stea in plicuri si sa platim uitarii trista vama. Acum cand nu mai am destula mare ma arde tarmul unde crud am risipit dreptul firesc sa ravasesc hotare si sa desfac apusu-n rasarit. Nu imi ajung destule umbre ce sa cante la capul meu in ceas de negru zbor doar ingeri mici cu aripile frante imi amintesc duios ca-s trecator.
Message edited by silenceofdarkness - VINERI, 2009-08-21, 9:28 PM |
|
| |
silenceofdarkness | Date: VINERI, 2009-08-21, 9:38 PM | Message # 39 |
Sergeant
| LA SFAT CU MINE INSAMI ! Vorbesc cu mine insami Cum as vorbi c-o sora. Ea...plinge-n "manastire", Eu...vreau sa joc o hora. Ea plinge si suspina Pentr-un trecut frumos, Eu doar privesc prezentul... Of...sunt multi cu susu-n jos . Ea vede numai ingeri In oriscare om, Eu am vazut si demoni Au chip de inger-om. Credula sora mea Tot plinge-n manastire, Un inger alb ar vrea S-o scoata iar in lume. Degeaba-i spun ,sarmana Ca-n lume sunt si draci, Ea imi arata luna Si-mi striga : -"Taci....TACI... - Eu stiu ca-n lume raul E'acum stapinitor.... Dar lasa-mi macar VISUL... Nu vreau in "manastire"sa zac si'apoi sa mor!?! ?
|
|
| |
Bossy | Date: SAMBATA, 2009-08-22, 1:29 PM | Message # 40 |
ADMIN
| Trupul imi este un trandafir trupul imi este un trandafir insangerat, plini de tepi...in care sufletul s-a taiat. iar acum pata devine din ce in ce mai mare nu o mai pot opri !sufletul moare trupul imi este un trandafir insangerat, lipsit de suflet care l-a creat de acea petla catifelata de parfumul pe care-l gusti de fiecare data trupul imi este un trandafir insangerat, mai gol cu fiecare picatura care l-a patat cu fiecare amintire in care a gasit durerea oare cum mai pot atinge fericirea!!!!
|
|
| |
|