VINERI, 2024-03-29, 9:55 AM


Main
Registration
Login
Welcome Guest | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum » SPORTS » STIRI & NOUTATI DIN FOTBAL » Ce este Fotbalul
Ce este Fotbalul
BossyDate: SAMBATA, 2009-08-29, 11:53 AM | Message # 21
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
happy happy super tare morena ete de aia nu prea suporta barbatii femeile pe lg ei cand se uita la meciuri cool cool

We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: SAMBATA, 2009-08-29, 12:00 PM | Message # 22
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Foruri conducătoare

Forul internaţional, recunoscut, ce guvernează fotbalul (şi jocurile asociate acestuia, cum ar fi futsal şi fotbal pe plajă este FIFA (Fédération Internationale de Football Association). Cartierul general al FIFA se află la Zurich, Elveţia.

FIFA este imparţită în şase confederaţii regionale; acestea sunt:

* Asia: AFC (Asian Football Confederation)
* Africa: CAF (Confederation of African Football)
* America de Nord, Centrală şi Caraibe: CONCACAF (Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football)
* Europa: UEFA (Union of European Football Associations)

* Oceania: OFC (Oceania Football Confederation)
* America de Sud: CONMEBOL (South American Football Confederation)

Numeroasele federaţii naţionale se află sub jurisdicţia acestora. Ele sunt afiliate atât la FIFA, cat şi la confederaţia corespunzătoare continentului din care provin.

Attachments: 2008372.jpg (30.3 Kb) · 3990506.jpg (92.4 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: LUNI, 2009-09-28, 4:44 PM | Message # 23
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Quote (Bossy)
super tare morena ete de aia nu prea suporta barbatii femeile pe lg ei cand se uita la meciuri

Hai hai ca asa ne simtim si noi cand va prindem la bucatarie cand noi gatim sunteti ca niste soacre asa ca rabdatine si pe noi pe langa voi la meciuri in acest fel mai cunoastem si noi sotiile fotbalistilor happy
happy happy happy


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: MARTI, 2009-09-29, 9:43 AM | Message # 24
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
da cred ca in privinta asta ai dreptate deci se poate ajunge la un compromis wink wink

We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MARTI, 2009-09-29, 9:46 AM | Message # 25
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
cred ca in mare parte am prezentat cam tot esentialul despre fotbal asa ca o sa va vorbesc mai jos despre echipele romanesti incepand normal cu nationala cool cool

We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MARTI, 2009-09-29, 10:00 AM | Message # 26
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Federaţia Română de Fotbal – 100 de ani de istorie

Anul 2009 este un an festiv pentru Federaţia Română de Fotbal, care îşi sărbătoreşte centenarul. Pentru a marca acest eveniment, în zilele de 11, 12 şi 13 mai 2009, FRF va organiza mai multe evenimente care vor marca această bornă a existenţei sale:

- Şedinţa Comitetului Executiv al UEFA, la Bucureşti, în perioada 12-13.05.2009. Este pentru prima oară în istoria forului fotbalistic european când o şedinţă a comitetului său executiv va avea loc în România, acest eveniment desfăşurându-se – onorant pentru Federaţia Română de Fotbal - în anul aniversării a 100 de ani de existenţă a acesteia.
- Evenimentul propriu-zis de celebrare a împlinirii a 100 de ani, care va avea loc la Palatul Parlamentului, pe 12.05.2009, de la ora 19,30. La acest eveniment au fost invitaţi preşedinţii şi secretarii generali ai FIFA şi UEFA, preşedinţii tururor federaţiilor europene, jucători, antrenori, conducători şi arbitri din fotbalul românesc începând cu anii 30 şi până în prezent, reprezentanţi ai guvernului, ai parlamentului, ziarişti, parteneri, sponsori, preşedinţi de partide politice. Numărul invitaţilor la această sărbătoare va fi de peste 600 de persoane.
Cu ocazia acestei aniversări va fi tipărită o lucrare în două volume intitulată „Istoria fotbalului românesc” (vol. 1, 1909-1944 şi vol. 2, 1944-2009), în total peste 1100 de pagini şi va fi realizat un film cu imagini inedite din istoria de 100 de ani a fotbalului românesc.

Attachments: 1266420.gif (11.1 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MARTI, 2009-09-29, 10:04 AM | Message # 27
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Istoria fotbalului românesc

De-a lungul celor 1100 de pagini, ”Istoria fotbalului românesc” prezintă succesiunea marilor evenimente fotbalistice din ţara noastră, începând cu primele meciuri disputate pe terenul de la capătul Podului Mogoşoaia, cum se numea Calea Victoriei la începutul secolului XX, până la reprezentaţiile mai recente ale echipei naţionale de pe marile arene ale lumii ca Wembley, Rose Bowl şi St. Denis.
Fie că s-au numit Mario Gebauer, Mitty Niculescu, dr. Aurel Leucuţia, Rudy Wetzer, Baratky, Bodola, Ionică Bogdan, Gică Popescu I, Voinescu, Petschowski, Ozon, Nunweiller III, Pârcălab, Lucescu, Dinu, Angelo Niculescu, Dumitrache, Dobrin, Mircea Angelescu, Dudu Georgescu, Balaci, Bőlőni, Cămătaru, Piţurcă, Gică Popescu II, Hagi, Dan Petrescu, Lupescu, Iordănescu, Sabău, Lăcătuş, Belodedici, Dorinel Munteanu, Chivu, Mutu sau Lobonţ, dragostea lor pentru minge şi fotbal a creat poveşti de neuitat pe care cartea şi filmul încearcă să le reamintească.
Ceea ce dorim să subliniem aici este ideea continuităţii Federaţiei Române de Fotbal, de la înfiinţarea ei, în 1909, când a apărut ca ASAR (Asociaţiunea Societăţilor Atletice din România), apoi transformarea ulterioară în ACFR (Asociaţia Cluburilor de Football-Asociaţie din România), până la formarea în 1912 a FSSR (Federaţia Societăţilor Sportive din România), în în cadrul căreia activa Comisia de Football-Asociaţie ca una dintre cele 12 părţi componente. FSSR a fost confirmată prin legi votate în Parlamentul României în 1915 şi 1922.

În 1923, Mario Gebauer, preşedintele Comisiei Centrale de Football Asociaţie, a participat la cel de-al XII-lea Congres anual al FIFA, desfăşurat la Geneva, ca reprezentant al FSSR. România, prin Comisia Centrală de Football Asociaţie a FSSR, a fost admisă ca membru cu drepturi depline a FIFA. Intenţia lui Gebauer (care nu era doar preşedintele Comisiei Centrale de Football Asociaţie, ci şi membru în Biroul Comitetului Central al FSSR) de a înfiinţa încă din 1923 o federaţie de fotbal de sine stătătoare, a provocat un conflict cu liderii FSSR şi, în consecinţă, a fost exclus în decembrie 1923 din FSSR, pierzând şi preşedinţia Comisiei Centrale de Football Asociaţie. În 1924, România a participat la Jocurile Olimpice de la Paris, turneul de fotbal, organizat chiar de FIFA, la care nu se puteau înscrie decît ţările membre ale organismului mondial al fotbalului.

În 1929, Parlamentul României, având majoritate naţional-ţărănistă, a votat „Legea educaţiei fizice”, care conţinea câteva prevederi revoluţionare. Cea mai importanta se referea la posibilitatea existenţei a câte unei federaţii pe fiecare ramură sportivă, acestea la rândul lor putându-se comasa într-o uniune de federaţii (UFSR = Uniunea Federaţiilor Sportive din România). În plus, s-a votat şi dreptul la existenţă a sportului particular, altfel spus, a profesionismului în sport. În baza acestei legi, la 15 şi 16 februarie 1930 au avut loc şedinţele de transformare a FSSR în UFSR şi a Comisiei Centrale de Football-Asociaţie în Federaţia Română de Football-Asociaţie. La Congresul FIFA din1930, de la Budapesta, noua federaţie a solicitat să i se transfere drepturile vechii Comisii Centrale de Football-Asociaţie a FSSR. Lipsind statutul noii federaţii, FIFA a admis-o provizoriu, permiţându-i astfel României participarea la Campionatul Mondial din Uruguay din iulie 1930. Documentele au fost depuse în lunile următoare, astfel că trecerea definitivă la FIFA a drepturilor de la CCFA către FRFA a fost consemnată în martie 1931. Trecerea de la Comisia Centrală de Football Asociaţie la FRFA s-a făcut şi la nivelul funcţiilor cheie. Astfel preşedintele CCFA, dr. Aurel Leucuţia, ales din 1926, împreună cu secretarul general al CCFA, Octav Luchide, au devenit preşedintele şi, respectiv, secretarul general al FRFA.

Attachments: 9843311.jpeg (13.8 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MARTI, 2009-09-29, 10:05 AM | Message # 28
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Anii '30 sunt ani de mari acumulări pentru fotbalul românesc: trei participări la Campionatul Mondial (1930, 1934, 1938), trei victorii în Cupa Balcanică (1929-31, 1933, 1936), o victorie în Cupa Europei Centrale pentru amatori (1932-34), înfiinţarea diviziei naţionale A (1932), a Cupei României (1933), înfiinţarea cluburilor profesioniste ca Ripensia Timişoara şi Venus Bucureşti, care şi-au împărţit titlurile de campioană ale deceniului.

Au urmat anii grei ai celui de-al II-lea Război Mondial, desfiinţarea UFSR şi a federaţiilor sportive de până în 1940, iar în anii de după marea conflagraţie, s-a încercat restaurarea realităţii sportive interbelice, întreruptă brusc şi agresiv de dominaţia sovietică. Astfel UFSR a fost desfiinţată încă din martie 1946 şi înlocuită cu o organizaţie de tip sovietic, respectiv Organizaţia Sportului Popular (OSP). Federaţia Română de Fotbal-Asociaţie a supravieţuit cu greu până în 1949, cînd a dispărut sub „talpa” influenţei de la Kremlin. În vara anului 1949, OSP a fost desfiinţată şi, o dată cu ea, toate federaţiile sportive. După modelul sovietic a luat fiinţă Comitetul pentru Cultură Fizică şi Sport (CCFS) pe lângă Consiliul de Miniştri, care avea în subordinea sa comisiile centrale pe ramuri sportive. Comisia Centrală de Fotbal şi-a desemnat preşedintele abia în anul 1950 în persoana generalului Dumitru Petrescu, fost luptător ceferist în timpul grevei din 1933 de la Griviţa (după ce a fost condamnat, acesta a evadat şi a fugit în URSS, apoi, în 1944 s-a reîntors în ţară pe tancurile sovietice).

Aceste triste transformări s-au făcut în baza unor hotărâri ale Consilului de Miniştri şi ale CC al Partidului Muncitoresc Român (partidul unic, după model sovietic).
Sistemul comunist a dus la desfiinţarea marilor cluburi interbelice (Ripensia, Venus) sau transformarea lor în cluburi sindicale (Rapid a devenit CFR, apoi s-a transformat în Locomotiva, CA Oradea a devenit Libertatea ICO, apoi Progresul ICO), profesionismul a devenit marele inamic, s-a impus şi sistemul de desfăşurare al competiţiei primăvară-toamnă, aşa cum era la „marele vecin de la răsărit”.
S-au înfiinţat cluburi noi, detaşându-se cele departamentale, ale Ministerului de Interne (Dinamo) şi ale Armatei (CCA, ASA)
Curând, cei care aveau în grija lor sportul, şi-au dat seama că amatorismul în fotbal nu este posibil atunci când urmăreşti marea performanţă şi, de aceea, pentru ca fotbalul să poată supravieţui, s-a inventat „minciuna amatorismului” sau „amatorismul de stat”.
Referitor la această perioadă, 1950-1957, ar trebui să considerăm că federaţia de fotbal n-a mai existat, aşa cum există şi teoria că în România federaţia fotbalului funcţionează numai din 1930, o dată cu şedinţa din 16 februarie. Dar să fim totuşi rezonabili şi să considerăm că şi Comisia de Football-Asociaţie din cadrul FSSR (1912-1930), cât şi ASAR sau ACFR, care au condus fotbalul între 1909 şi 1912, precum şi Comisia Centrală de Fotbal din anii 1950-1957, sunt tot părţi componente ale istoriei Federaţiei Române de Fotbal.
Relaxarea resimţită în viaţa socială a întregului bloc sovietic după moartea lui Stalin s-a transmis şi mişcării sportive. O decizie a CC a PMR din 2 iulie 1957 a permis transformarea CCFS în UCFS (Uniunea pentru Cultură Fizică şi Sport) şi reînfiinţarea federaţiilor pe ramuri sportive. Federaţia Română de Fotbal şi-a reluat activitatea în ianuarie 1958, noul preşedinte fiind colonelul de armată Corneliu Mănescu. Începînd cu 1957 s-a revenit la sistemul competiţional toamnă-primăvară. O nouă tranformare s-a petrecut în august 1967, când UCFS a devenit CNEFS (Consiliul Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport).

În 1970, echipa naţională de fotbal a României a izbutit după 32 de ani o nouă calificare la un turneu final al Campionatului Mondial, cel din Mexic. Noi performanţe au fost realizate în 1972 (ieşirea din grupele Campionatului European) şi 1984 (participarea la turneul final al Campionatului European).
Paradoxal, cele mai mari performanţe fotbalistice au fost realizate în perioada cea mai grea a dictaturii comuniste, în ultimul deceniu al existenţei acesteia. În anii '80, pe lângă calificarea echipei naţionale la EURO 1984, Universitatea Craiova şi Dinamo au jucat semifinale de cupe europene, Steaua a câştigat Cupei Campionilor Europeni (1986) şi a mai jucat o finală în aceeaşi competiţie. La finalul deceniului, echipa naţională a obţinut dreptul de participare la turneul final al Campionatului Mondial din Italia.
Concentrarea tuturor valorilor în cele două cluburi departamentale, Steaua şi Dinamo, cărora li se creau condiţii de pregătire foarte bune, este una dintre explicaţiile acestor reuşite.

Revenirea la un regim democratic după 1990 a adus fotbalului românesc multe lucruri bune, unul dintre acestea fiind trecerea la profesionism. Perioada 1990-2008 este cea mai rodnică în performanţe pentru fotbalulul nostru la nivel de echipă naţională: cinci calificări la turnee finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene (1994 - CM din SUA, 1996 - CE din Anglia, 1998 - CM din Franţa, 2000 - CE din Belgia şi Olanda, 2008 - CE din Austria şi Elveţia). În 18 ani s-au obţinut cam tot atâtea performanţe câte au fost trăite în istoria fotbalului românesc în restul de 82 de ani.

Attachments: 1985357.jpg (97.0 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MARTI, 2009-09-29, 10:21 AM | Message # 29
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
[b]SELECTIONERII ECHIPEI ROMANIEI[/b


Attachments: 3183208.gif (11.0 Kb) · 5465630.png (107.8 Kb) · 7249673.png (82.9 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: MARTI, 2009-09-29, 11:40 AM | Message # 30
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Performante

CLASAMENT...............MECIURI.VICTORII.EGALURI.INFRANGERI.GOLAVERAJ

CM - TURNEE FINALE......... 22................8................5................9.....................30/35
CE - TURNEE FINALE..........16................1.................6...............9......................12/22
CM - PRELIMINARII..........101..............57...............19............. 25................. 185/96
CM - BARAJE......................2................0.................1................1......................2/3
CE - PRELIMINARI.............92..............51...............23...............18.................180/85
TURNEE OLIMPICE.............2................0.................0.................2......................1/8
AMICALE........................314.............126...............84..............104..............483/477
CUPA BALCANICA............42...............22................7................13..................95/72
CUPA EUROPEI CENTRALE.6.................4.................1.................1....................16/9
CUPA TARILOR VECINE.....4.................0.................2.................2......................4/9
TOTAL...........................601.............269..............148..............184...............1008/786

Attachments: 2954801.gif (11.1 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
Forum » SPORTS » STIRI & NOUTATI DIN FOTBAL » Ce este Fotbalul
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Copyright by MORENA © 2024