VINERI, 2024-03-29, 7:31 AM


Main
Registration
Login
Welcome Guest | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: MORENA  
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » DESPRE DRAGOSTE » Despre casnicie...
Despre casnicie...
Cyrus83Date: JOI, 2009-06-18, 9:13 AM | Message # 1
MODERATOR
Group: Members
Messages: 192
Status: Offline
O CASNICIE DE SUCCES... E MAI USOR DE OBTINUT DECAT GANDITI

"Cand eram cu ei in lume, Eu ii pazeam in numele Tau, pe cei ce Mi i-ai dat; si i-am pazit..." Ioan 17, 12

Dupa ce m-am insurat, deseori intrebam alte cupluri daca mi-ar putea spune care este secretul unei casnici fericite. Ei spuneau de obicei: "Tu si cu sotia ta veti avea probleme, dar daca e sa fie, o sa ramaneti impreuna. Daca nu va veti desparti." Mai tarziu, cand ma ingrijora apropierea dintre mine si copii mei, oameni spuneau: "Adolescentii tai vor deveni rebeli. E ceva normal."
Aceste filozofii pareau atat de pesimiste, incat ma descurajam de fiecare data cand armonia noastra conjugala era amenintata de vreo cearta. Nu am gasit nici articole, nici carti despre cum sa devenim o familie iubitoare si plina de caldura.
Totusi, astazi pot spune fara rezerve ca sotia mea este cel mai bun prieten al meu. Am izbutit acest lucru pt ca am urmat un principiu pe care l-am aflat de la mai multe famili de succes. Urmand acest principiu, am eliminat orice dizarmonie semnificativa din familia noastra si am ajuns sa fim din ce in ce mai apropiati unul de altul.
La intrebarea "Care credeti ca este motivul principal pt care sunteti atat de apropiati si de fericiti ca familie?" Fara exceptie fiecare membru al familiei dadea acelasi raspuns... "Facem o multime de lucruri impreuna" Insa si mai uimitora fost faptul ca toate familiile faceau o activitate in comun.
Ce ar trebui facut pentru ca o familie sa fie impreuna pt totdeauna....
- Traiti experiente impreuna. Mai intai, aflati ce activitati ati vrea dvs., sotia si copii dumneavoastra sa faceti impreuna, Apoi luati in considerare programul fiecaruia pentru a vedea daca planuita iesire ii va cauza cuiva greutati. Uneori tb sa ne adaptam programul pt a fi siguri ca activitatile familiei nu il va forta pe un membru al familiei sa piarda un eveniment important.
- Dati-va seama ca oricine are nevoie sa se simta integrat. Stiti fiecare cat de placut este sentimentul pe care-l avem atunci cand putem spune: "Fac parte din acest club"; "Acestia sunt prietenii mei"; "Clubul are nevoie de ajutorul meu" Se pare ca ne dam seama de iubirea noastra pt persoana de langa noi mai ales atunci cand dispar din vietile noastre pentru cateva zile. Dupa ce le avem cu noi un timp, se instaleaza "obisnuinta", nu-i asa?
- Faceti astfel incat momentele grele sa va apropie. Ori de cate ori se intalnesc, apare o camaraderie spontana, pe care nimeni nu ne-o poate lua vreodata, un sentiment nascut din supravietuirea lor impreuna in timpul luptei.

Incercarile pot face oameni sa se maturizeze si pot duce la atitudini pline de iubire (Iacob 1, 2-4).

Attachments: 7577643.jpg (6.9 Kb)
 
MORENADate: MIERCURI, 2009-06-24, 10:49 AM | Message # 2
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline

Familiile pot fi una dintre cele mai mari surse ale noastre de fericire.Nici o dragoste nu este atât de profundă, nici o bucurie nu este atât de deplină ca aceea care poate exista în cadrul familiei. Familiile ne pot ajuta să avem tot ce este mai bun în viaţă.
Dar, tot în cadrul familiei, putem simţi şi cea mai mare durere. Familiile pot greşi şi chiar eşua.Totuşi, fericirea în cadrul familiei este posibilă deseori, chiar şi atunci când durerile nu ne ocolesc.
Ca tot ce are valoare, pentru a avea o relaţie bună în cadrul familiei trebuie să faci eforturi, dar merită, pentru că familiile sunt menite să existe pentru totdeauna şi să ne aducă bucurie.
Familia noastră este locul în care se realizează o mare parte a creşterii noastre în această viaţă.
În familia noastră, noi iubim, slujim, propovăduim şi învăţăm unul de la altul. Ne împărtăşim bucuriile şi supărările. Relaţiile de familie ne pot aduce încercări grele, dar ele ne aduc şi o mare fericire.
Deşi, noi nu putem alege condiţiile în care să ne naştem, putem alege, în fiecare zi, să ne facem familiile mai puternice şi mai fericite.
Relaţiile de familie pot dura pentru totdeauna – nu doar în această viaţă.
Aşa cum relaţiile de familie ne pot aduce unele dintre cele mai dulci bucurii ale vieţii, pierderea unui membru iubit al familiei poate fi sursa celei mai profunde tristeţi.

Attachments: 7409251.jpg (96.6 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: MIERCURI, 2009-06-24, 3:12 PM | Message # 3
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Casatoria in strainatate

* Dacă suntem doi cetăţeni români, cu domiciliul în România, ne putem căsători în străinătate, la o ambasadă sau la un consulat al României?

Depinde. Potrivit legii, căsătoria se încheie în localitatea în care soţii îşi au domiciliul sau reşedinţa. dacă doriţi să încheiaţi căsătoria în cursul unei excursii turistice de scurtă durată, acest lucru nu este posibil, pentru că nu sunt întrunite condiţiile legale.

Dacă vă aflaţi în străinătate pe o durată mai lungă (la studii, la muncă etc.), care să depăşească 90 de zile şi v-aţi înregistrat ca rezident temporar la autorităţile din acea ţară, atunci ambasada sau consulatul român din ţara respectivă poate încheia căsătoria, în măsura în care toate celelalte condiţii pentru încheierea căsătoriei sunt îndeplinite.

Aceleaşi reguli se aplică şi în cazul în care un cetăţean român doreşte să se căsătorească cu un cetăţean străin.

Faţă de cele prezentate mai sus, se adaugă şi prevederile legislaţiei din ţara respectivă. În unele state este interzisă oficierea căsătoriilor la ambasadele sau consulatele străine. În alte state căsătoriile oficiate la ambasade sau consulate nu sunt recunoscute. Vă recomandăm să consultaţi ambasada sau consulatul român din ţara în care doriţi să oficiaţi căsătoria, pentru a afla cu exactitate dacă această oficiere este posibilă şi dacă căsătoria va fi recunoscută.

* Dacă ne-am căsătorit în străinătate, este certificatul de căsătorie străin recunoscut de autorităţile române?

Certificatul de căsătorie străin este recunoscut de autorităţile române dar, pentru a putea produce efecte (schimbarea numelui, obţinerea actelor de identitate etc.), este necesar ca acel certificat să fie înregistrat la autorităţile de stare civilă din România. Înregistrarea se poate face şi prin intermediul ambasadelor şi consulatelor române din străinătate sau prin intermediul unui mandatar din România, în baza unei procuri de reprezentare.

* Dacă m-am căsătorit cu un cetăţean străin, poate el obţine un paşaport românesc?

Nu. Căsătoria nu produce efecte asupa cetăţeniei nici unuia dintre soţi. Nici cetăţenii români căsătoriţi cu cetăţeni străini nu dobândesc automat cetăţenia soţului, nici cetăţenii străini nu dobândesc automat cetăţenia română.

Cetăţenii străini căsătoriţi cu cetăţeni români beneficiază totuşi de termene mai scurte de acordare a cetăţeniei, cu condiţia să îndeplinească toate celelalte cerinţe ale legii cetăţeniei române.
Deci, căsătoria nu este o joacă. În intenţia lui Dumnezeu a fost ca soţul şi soţia să făurească o legătură permanentă, mai strânsă decât oricare altă legătură dintre oameni:"De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mamă-sa, şi se va lipi de nevastă-sa, şi se vor face un singur trup" Geneza 2:24. Un partener de căsătorie este, aşadar, cineva cu care vei fi pentru tot restul vieţii tale. Cu siguranţă, că orice căsătorie va avea de suportat unele probleme, "unele necazuri pământeşti" cum le spune apostolul Pavel în 1Corinteni 7:28.

Attachments: 7626168.jpg (40.4 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: SAMBATA, 2009-07-04, 3:37 PM | Message # 4
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
De foarte mare ajutor postul tau Bossy felicitarile mele desi visul meu nu este sa ma casatoresc cu un cetatean strain dar chiar mi as dorii sa fac nunta sau cununia civila intr o excursie cu viitorul meu sot roman sper cupid cupid cupid lips lips

I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: VINERI, 2009-08-07, 0:39 AM | Message # 5
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
da si eu prefer ca sotie o romanca dar nu se stie nicodata si pana la urma poate fii si romanca dar daca decideti sa va casatoriti intr-o tara straina e bine stiut aceste informatii

We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: VINERI, 2009-08-07, 11:53 AM | Message # 6
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Sunt foarte utile aceste informatii multumim din suflet de informare smile smile smile

I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
MORENADate: VINERI, 2009-08-07, 12:02 PM | Message # 7
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Cum ar arata casnicia perfecta?


Frumoasa intrebare. O intrebare ce indeamna la visare si vizualizare.
Nu stiu daca exista casnicie perfecta, nu cred ca exista lucruri perfecte pe lume si tind sa cred ca e mai bine asa, caci uneori lucrurile imperfecte sunt cele care fac diferenta, cele care ne atrag tocmai prin diferenta lor si unicitate.

Cred insa ca exista casnicii reusite in care partenerii se iubesc si respecta, casnicii minunate tocmai prin imperfectiunea lor, prin imbratisarea diferentelor si prin apropierea data de asemanari.

In zilele noastre casnicia pare a fi un subiect destul de controversat si volatil. Exista nenumarate pareri pro si contra, exista multe opinii despre cum si ce, dar in cele din urma eu nu imi pot exprima decat propria parere, asa cum este ea, fara a ma aventura in teorii generalizatoare, care pot avea substanta sau nu.

Pentru mine casnicia perfecta (ca sa pastrez termenul intrebarii) este o casnicie in care partenerii se iubesc, respecta, au incredere, isi ofera suport si intelegere unul celuilalt, in care exista caldura si pasiune, comunicare si deschidere, in care amandoi merg de mana in aceeasi directie. Idealista! veti spune. Tot ce se poate dar nu ma deranjeaza catusi de putin acest lucru, prefer sa visez la lucruri frumoase si minunate pe care mi-le doresc in viata mea, decat sa ma ancorez intr-o pseudo-realitate a parerilor celorlalti.

Eu cred ca noi Construim ceea ce cautam., eu cred ca pentru a primi trebuie sa dai, eu cred ca nu trebuie sa uitam niciodata ca persoana de langa noi este exact asta, o persoana, o fiinta umana, unica si irepetabila, ce a ales sa isi impartaseasca viata cu noi si mai cred ca aceasta persoana nu trebuie luata ca un bun avut (for granted), ci din contra in fiecare zi, sa ii aratam cat apreciem faptul ca exista in viata noastra.

Mie imi place idea de casnicie, dar doar cu partenerul potrivit, nu as putea fi niciodata intr-o casnicie unde nu exista cele de mai sus, caci am o singura viata si vreau, si intentionez sa o traiesc cat pot de frumos. Nu am nici o garantie nici in ceea ce priveste viata, nici in ceea ce priveste casnicia, deci in opinia mea am o abordare fair-play fatza de ambele, eu dau tot ce pot, fac tot ceea ce depinde de mine, si mereu Construiesc ceea ce caut. si imi asum propriile actiuni si alegeri.

Attachments: 9229732.jpg (65.2 Kb) · 1925356.jpg (24.8 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: SAMBATA, 2009-08-15, 8:22 PM | Message # 8
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Secretele unei casnicii Fericite

1. De doua ori pe saptamana mergem intr-un restaurant dragut, bem vin, mincare buna si companie... ea merge marti, eu joi...
2. Dormim in paturi separate, eu la Bucuresti, ea la... ei bine, departe de Bucuresti...
3. O duc peste tot, dar ea reuseste mereu sa gaseasca drumul inapoi...
4. Am intrebat-o unde vrea sa mearga luna de miere si mi-a raspuns: "intr-un loc unde nu am mai fost demult". I-am sugerat bucataria...
5. Ne tinem de mina mereu. Daca nu o fac, incepe sa cheltuiasca...
6. Are un robot de bucatarie electric, un storcator electric, un prajitor electric si zice ca sint prea multe in casa, nu are loc de ele unde sa stea. Asa ca i-am cumparat un scaun electric...
7. Mi-a spus ca masina nu merge, ca are apa in carburator. Am intrebat unde e masina: "in lac"...
8. A facut o masca de argila. Pentru doua zile a fost frumoasa foc. Apoi si-a spalat masca de pe fata....
9. A urmarit camionul de gunoi, urlind dupa el: "Sunt in intirziere pentru gunoi?" Soferul a raspuns: "Nu, salta inauntru!"...
10. Aminteste-ti mereu, casatoria e prima cauza a divortului....
11. Ne-am intors unul spre celalat dupa 11 luni de tacere. Nu indrazneam sa o intrerup...
12. Ultima cearta a fost din cauza mea. A intrebat "Ce e pe televizor?", iar eu am raspuns: "Praf"...
13. La inceput, Dumnezeu a creat pamintul si s-a odihnit. Apoi a creat barbatul si s-a odihnit. Apoi a creat femeia. Si nici barbatul, nici Dumnezeu nu s-au mai odihnit niciodata si nici nu o vor mai face in vecii vecilor...


We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: JOI, 2009-08-27, 1:03 PM | Message # 9
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Quote (Bossy)
1. De doua ori pe saptamana mergem intr-un restaurant dragut, bem vin, mincare buna si companie... ea merge marti, eu joi...

Hmmmmmm pai sigur as merge singura decat cu cineva care s ar uita si la rest biggrin

biggrin

Quote (Bossy)
2. Dormim in paturi separate, eu la Bucuresti, ea la... ei bine, departe de Bucuresti...

El pe unde apuca ea la caminul conjugal

Quote (Bossy)
3. O duc peste tot, dar ea reuseste mereu sa gaseasca drumul inapoi...

Avem gps wink wink

Quote (Bossy)
4. Am intrebat-o unde vrea sa mearga luna de miere si mi-a raspuns: "intr-un loc unde nu am mai fost demult". I-am sugerat bucataria...

Iar daca sunt intrebata daca facem dragoste ii sugerez centura ca poate a trecut ceva timp de cand nu a mai luat ceva nou cool cool cool

Quote (Bossy)
6. Are un robot de bucatarie electric, un storcator electric, un prajitor electric si zice ca sint prea multe in casa, nu are loc de ele unde sa stea. Asa ca i-am cumparat un scaun electric...

Ce dragut cred ca din lipsa spatiului i as muta fotoliu si tv in hol sa am loc sa ma intorc in casa tongue tongue tongue

Quote (Bossy)
8. A facut o masca de argila. Pentru doua zile a fost frumoasa foc. Apoi si-a spalat masca de pe fata....

Posibil ca respectivul sa i fi intrat o musca in ochii si a confundat o cu sotia lui wacko wacko wacko

Quote (Bossy)
9. A urmarit camionul de gunoi, urlind dupa el: "Sunt in intirziere pentru gunoi?" Soferul a raspuns: "Nu, salta inauntru!"...

"nu domnule am alte rezituri in casa stati sa mi chem barbatul " happy happy happy

Quote (Bossy)
12. Ultima cearta a fost din cauza mea. A intrebat "Ce e pe televizor?", iar eu am raspuns: "Praf"...

Iar ea a raspuns mai spalate pe fata ca ai sa vezi mai bine apoi surprised surprised

Quote (Bossy)
13. La inceput, Dumnezeu a creat pamintul si s-a odihnit. Apoi a creat barbatul si s-a odihnit. Apoi a creat femeia. Si nici barbatul, nici Dumnezeu nu s-au mai odihnit niciodata si nici nu o vor mai face in vecii vecilor...

I a dat de munca barbatului ca altfel devenea un parazit incurabil angry angry angry


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
Cyrus83Date: JOI, 2009-09-10, 6:57 PM | Message # 10
MODERATOR
Group: Members
Messages: 192
Status: Offline
De la consimtamantul emotionat din fata preotului si pana la nunta de aur ce doi soti construiesc o punte. Eforturile, realitatea relatiei de zi cu zi, trecerea timpului - sunt factori invizibili pentru tinerii insuratei. Am capatat obiceiul de a ne lua sfaturile pentru viata mai degraba din filmele romantice decat din povestile bunicilor nostri.
E intodeauna mai frumos si mai usor sa visezi... in loc sa privesti in jurul tau.Exista o serie de mituri care invaluie casnicia in aureola fericirii eterne, cu cateva conditii.
Iata cele mai frecvente iluzii de acest tip:

Nu trebuie decat sa va iubiti

Altfel spus, iubire fara instructiuni de folosire. E minunat sa fumezi, sa bei si sa oftezi, ca eroii dezamagiti din filmele de la Hollywood, gandindu-te la dragostea ta netarmuita. Sentimentele sunt cel mai des asociate cu o stare de confuzie boema, si mai putin cu o activitate sustinuta. Pe scurt: multa poezie, putina munca. O relatie reusita inseamna si multa straduinta, inseamna sa faci lucruri pentru celalalt, nu sa iti conservi prin contemplare maretia sentimentelor.

Nimic mai usor decat sa pasezi responsabilitatea intregii relatii in seama unui sentiment ambiguu si confuz, care de cele mai multe ori se confunda cu atractia fizica.

 
Cyrus83Date: JOI, 2009-09-10, 6:58 PM | Message # 11
MODERATOR
Group: Members
Messages: 192
Status: Offline
Copilul este liantul relatiei

O greseala cu efecte nefericite nu doar asupra cuplului ci si asupra copilului "sacrificat" pe altarul unei neimpliniri. Daca in relatie exista deja probleme, solutionarea lor nu va avea loc prin aparitia unui copil, pentru ca astfel doar se "forteaza" un angajament si mai mare. In plus, rolul de parinte este o noua sarcina a sotilor, pe langa cea de prieteni, iubiti si amanti. Un copil are nevoie de dragoste si atentie, trebuie sa fie dorit si asteptat ca un dar in sine, nu ca o solutie a unei crize afective.

Egalitatea este cheia

Mult trambitata egalitate in drepturi a barbatului si femeii este, in mod paradoxal, de foarte multe ori in dezavantajul femeii. Acum putem sa ne ocupam si de cariera. Minunat! Dar cine va mai naste, avea grija de copii si de casa? Sa iti lasi copilul sa stea mai mult cu guvernanta decat cu tine, si pe ea sa petreaca mai mult timp cu copilul tau decat cu al ei - este o situatie cel putin ciudata. Ne putem construi o cariera, putem castiga la fel de multi bani ca un barbat, putem conduce - dar cu ce sacrificii?

Exista o butada celebra despre casatorie: daca se spune ca este "celula de baza a societatii", de ce atunci din ce mai multi oameni vor sa scape din ea?

Adevarul este ca daca nu ajungi acolo langa cine trebuie si ai o idee complet gresita despre ce te asteapta, libertatea se transforma imediat in captivitate.

 
MORENADate: LUNI, 2009-09-28, 4:08 PM | Message # 12
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Quote (Cyrus83)
O relatie reusita inseamna si multa straduinta, inseamna sa faci lucruri pentru celalalt, nu sa iti conservi prin contemplare maretia sentimentelor.

Nimic mai usor decat sa pasezi responsabilitatea intregii relatii in seama unui sentiment ambiguu si confuz, care de cele mai multe ori se confunda cu atractia fizica.

Dap de cele mai multe ori majoritatea oamenilor in sepecial femeile confunda foarte usor iubirea cu atractia fizica multe cad in plasa si dupa o seara petrecuta alaturi de omul pe care ele sunt convinse ca il iubesc isi dau seama ca s au dezamagit pe ele insele .


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: JOI, 2009-10-08, 2:29 AM | Message # 13
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
foarte mult adevar in ceea ce ai relatat mai sus marius .. daca o relatie are probleme si dificultati cu siguranta aparitia unui copil va inrautati lucrurile cu toate ca e adevarat ca un copil ar putea tempera putin cmportamentul ambilor parteneri dar acestea toate trec in momentul cand isi dau seama ca au pe cap o responsabilitate si acest dar minunat incepe sa li se para o povara.. si cu toate ca este trist am auzit in multe cupluri perteneri care se invinovatesc unul pe altul pentru aparitia copilului deci in nici un caz aparitia unui copil intr-o relatie cu probleme nu va facilita situatia .. in ceea ce priveste egalitatea in cuplu eu sunt de acord iar partea cu cresterea copilului se poate rezolva
intotdeauna se poate gasi o solutie daca exista comunicare si intelegere si un comportament matur din partea ambilor parteneri .. pentru ca nu putem limita viata femeilor asa cum ai spus tu mai sus doar la nasterea si cresterea copiilor ..E adevarat ca asta le este destinul dar poate fi usor modificat iar intr-un cuplu totul se imparte in doua si sincer asa cum zici tu ca nu e bine ca un copil sa stea cu bona mai mult decat cu mama lui .. ce putem zice de timpul cae il petrece cu tatal acesata fiind unicul care produce bani in familie va fi mereu plecat


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: JOI, 2009-10-08, 2:35 AM | Message # 14
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Secretele unei căsnicii perfecte
Cum ar putea fi casnicia dumneavoastra mai solida :Să faceţi sex de trei ori pe săptămână, să vă spuneţi cel puţin o dată pe zi cuvinte drăgăstoase şi să ieşiţi separat în oraş de cel puţin două ori pe lună. Acestea sunt o parte dintre secretele unei relaţii de lungă durată sau ale unei căsnicii de succes.

În urma unui sondaj realizat de site-ul confetti.co.uk, la care au participat circa 3.000 de persoane, s-au descoperit secretele unei căsnicii de succes. Astfel, în primul şi primul rând, soţul trebuie să fie mai mare cu doi ani şi două luni decât soţia. Cei doi trebuie să facă sex de trei ori pe săptămână, să se sărute de patru ori pe zi şi să-şi spună zilnic cuvinte drăgăstoase.
Mai mult, vârsta ideală la care să te căsătoreşti e de 31 de ani pentru bărbaţi şi 29 pentru femei. Partenerii trebuie să meargă la cine romantice de cel puţin două ori pe lună şi tot de atâtea ori să iasă în oraş separat, cu prietenii.

Dacă sunt respectate aceste reguli, zic cei care au participat la studiu, căsătoria va fi una apropiată de perfecţiune.
CREDETI CA AR AVEA SUCCES ACEST SECRET?

Attachments: 8965401.jpg (75.5 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
bogdanDate: JOI, 2010-04-15, 2:16 PM | Message # 15
Lieutenant
Group: Members
Messages: 19
Status: Offline
STAU SI MA GANDESC CATI DINTRE NOI SANTEM CAPABILI SA TINEM CONT DE TOATE SFATURILE MAI SUS MENTIONATE PTR ASI MENTINE CASNICIA PE DURATA CAT MAI LUNGA? SPER SA NU MA INSEL DAR CRED CA NICIUNUL TINEM CONT DE UNELE DINTRE ELE LE ADAPTAM FIECARE LA NECESITATILE SI TRAIRILE FIECARUIA DINTRE NOI.SANTEM 2 PERSOANE DIFERITE INTR-UN CUPLU CU TIMPUL POATE DEVENIM UN INTREG SA GANDIN LA FEL (DESI PUTIN PROBABIL),DAR TOTUL SE RAPORTEAZA LA MODUL FIECARUIA DE A TRAI SI DE INGELEGEREA ACORDATA RECIPROC,ATATA TIMPP CAT ESTE IUBIRE SI INTELEGERE ,DAR SI SITUATIE FINANCIARA BUNA (BINENETELES CU EVENTUALE SINCOPE ,PESTA CARE DC TRECI CU BINE ITI INTARESTE RELATIA)TOTUL VA FI BINE DE NU APAR SINCOPE IAR DE NU TRECI PESTE ELE.......DE INSTAUREAZA HAOSUL SI ULTERIOR ...DIVORTUL
 
StarDustDate: DUMINICA, 2010-04-18, 9:25 AM | Message # 16
membru
Group: Members
Messages: 6
Status: Offline
Ideea de casatorie este de obicei legata in mintea femeii de ziua grandioasa a nuntii, de ideea de a avea o familie, de dorinta de a avea bebelusi. O casnicie inseamna insa mult mai mult decat atat. Generatie dupa generatie, femeile fac aceleasi greseli legate de casatorie. In ciuda faptului ca mama si bunica incearca sa ne sfatuiasca, le respingem sfaturile, uitand ca si ele eu trecut prin asta, spunendu-le mereu tu nu stii cum e el/ea, pentru ca mai apoi, o data cu trecerea anilor, sa le dam dreptate. Iata cateva dintre greselile cele mai mari pe care femeile le fac inainte de a se casatori.

Dragostea nu e de ajuns. Mama mi-a spus mereu ca cea mai mare greseala pe care o femeie o poate face este sa se casatoreasca pentru ca e indragostita. Dragostea in sine nu este un motiv suficient pentru ca un cuplu sa isi oficializeze relatia. Nu o data s-a spus ca dragostea este oarba si asa este. Nu e de ajuns sa va iubiti, relatia trebuie sa se bazeze pe incredere, respect, responsabilitate, dedicare, prietenie, scopuri si vise comune. Cand unul dintre aceste elemente lipseste, casnicia va scartai mai devreme sau mai tarziu.

Este demonstrat ca dragostea dureaza doar 3 ani, dupa care relatia continua avand ca si fundatie afectiunea, obisnuinta si respectul. Daca aceste elemente lipsesc de la bun inceput, cum ar putea sa reziste o casnicie dupa primii 3 ani? In plus, femeile se indragostesc din diverse motive, unele fiind dintre cele mai ciudate, asa ca faptul ca te-a facut sa te indragostesti de el nu inseamna automat ca este partrenerul potrivit pentru tine. Alegerea unui partener potrivit, din toate punctele de vedere, face diferenta intre o casnicie armonioasa si una cu probleme.

Ce inseamna pentru totdeauna? Inainte de a spune da in fata preotului, trebuie sa te gandesti daca te crezi in stare sa faci ca relatia voastra sa mearga pentru totdeauna. Analizeaza relatia voastra pana in cel mai mic detaliu: cat de bine va completati? Cat de usor comunicatie? Cat de usor va este sa luati decizii impreuna? Intr-un studiu despre casnicie efectuat in Statele Unite, o femeie casatorita de 20 de ani spunea "Inainte de a ma casatori, am fost indragostita de 3 barnati diferiti. Daca m-as fi casatorit cu vreunul dintre ei, as fi avut drept sot un dependent de adrenalina, un infidel compusliv sau un instabil emotional. Asa, mi-am invatat lectia inainte de a spune "pentru totdeauna" si am ales un barbat care, si dupa 20 de ani de casnicie, continua sa ma "rasfete".

Basmele raman basme. De cand suntem mici ne plac povestile cu Ileana Cosanzeana si Fat Fruimos, care se iubesc fericiti pana la adanci batraneti. Insa aceste idei romantice legate de casatorie nu se pot trasnpune mereu, de fapt aproape niciodata, in realitate. Filmele si cartile pentru femei promoveaza nuntile pompoase, rochia de printesa si relatia perfecta. Indoctrinate astfel, femeile ajung sa se casatoreasca cu primul barbat pe care considera ca il iubesc, din dorinta de a trai pe pielea lor iubirea de poveste si de a avea nunta perfecta. Dupa ziua nuntii, incepe insa viata reala, cei 20-30 de ani de casnicie pe care nu toata femeiele ii pot duce la finalul fericit din basm.

Cat dureaza iubirea? Nu foarte mult, in nici un caz nu o viata, cel putin asa spun psihologii. Marea dezamagire a femeilor survine atunci cand realizeaza ca sotul lor nu ramane pentru totdeauna acel romantic incurabil, tandru si atent care este in perioada in care le face curte. Asta nu inseamna ca se va schimba total, ci doar ca nu trebuie sa te astepti la gesturi marete in fiecare zi, ci mai degraba sa ii aduci aminte cat de importante sunt gesturile mici, cele care te-au facut sa te indragostesti de el de la bun inceput.

 
MORENADate: LUNI, 2010-04-19, 11:51 PM | Message # 17
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Quote (bogdan)
STAU SI MA GANDESC CATI DINTRE NOI SANTEM CAPABILI SA TINEM CONT DE TOATE SFATURILE MAI SUS MENTIONATE PTR ASI MENTINE CASNICIA PE DURATA CAT MAI LUNGA? SPER SA NU MA INSEL DAR CRED CA NICIUNUL TINEM CONT DE UNELE DINTRE ELE LE ADAPTAM FIECARE LA NECESITATILE SI TRAIRILE FIECARUIA DINTRE NOI.SANTEM 2 PERSOANE DIFERITE INTR-UN CUPLU CU TIMPUL POATE DEVENIM UN INTREG SA GANDIN LA FEL (DESI PUTIN PROBABIL),DAR TOTUL SE RAPORTEAZA LA MODUL FIECARUIA DE A TRAI SI DE INGELEGEREA ACORDATA RECIPROC,ATATA TIMPP CAT ESTE IUBIRE SI INTELEGERE ,DAR SI SITUATIE FINANCIARA BUNA (BINENETELES CU EVENTUALE SINCOPE ,PESTA CARE DC TRECI CU BINE ITI INTARESTE RELATIA)TOTUL VA FI BINE DE NU APAR SINCOPE IAR DE NU TRECI PESTE ELE.......DE INSTAUREAZA HAOSUL SI ULTERIOR ...DIVORTUL

Asa este Bogdan din pacate conceptul de casatorie a scazut mult in zilel noastre daca bunici nostri au stat alaturi de parteneri lor de viata pana in clipa cand s au stins trecand peste razboaie , foamete , si multe altele in ziua de astazi doar simplu fapt ca posibil ca unul dintre parteneri este posibil sa si piarda locul de munca de ex este scanteia care poate aprinde un foc mistuitor in acea familie . Oare de ce bunici nostri nu aveau conceputul de divort ? De ce ei puteau trece peste absolut orice ca sa si mentina caznicia ? Sunt multe intrebari la care eu sincer nu gasesc raspuns cry


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » DESPRE DRAGOSTE » Despre casnicie...
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright by MORENA © 2024