JOI, 2024-04-18, 5:01 AM


Main
Registration
Login
Welcome Guest | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: MORENA  
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » VISE. TIPURI SI SEMNIFICATIA LOR » CLASIFICAREA VISELOR
CLASIFICAREA VISELOR
MORENADate: LUNI, 2009-09-28, 5:34 PM | Message # 1
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline

Visele reprezintã o oportunitate de autocunoastere. Ele sunt expresia prin care sufletul cautã sã mentinã integralitatea fiintei noastrã pe calea evolutiei personale, eliberându-ne în acelasi timp de vechile atitudini care, tinându-ne prizonieri ai trecutului, nu ne mai sunt de nici un folos. Singurul limbaj pe care-l cunoaste sufletul sunt simbolurile.

În general putem clasifica astfel visele:

1 - Vise simbolice
2 - Vise compensatorii
3 - Vise legate de starea de sãnãtate
4 - Vise legate de gãsirea solutiilor unor probleme
5 - Vise telepatice
6 - Vise premonitorii
7 - Vise lucide
8 - Cosmaruri

1- VISELE SIMBOLICE

Personajele care apar în vis sunt adesea proiectii ale dorintelor care sãlãsluiesc în noi si care reprezintã psihismul nostru, lumea trãirilor noastre interioare (credintele, atitudinile, temerile, etc.)
Aceste personaje pot fi oameni necunoscuti sau pot fi persoane reale din anturajul nostru.
Când în vis apar personaje cunoscute, care fac parte din cercul de relatii prezente în viata noastrã, acestea au o semnificatie foarte particularã.
Astfel, în functie de subiectul visului, calitãtile sau defectele pe care noi le atribuim celor care compun sfera relatilor noastre concrete ( rude, prieteni, cunoscuti, etc.) sunt de fapt trãsãturi de caracter care ne apartin nouã însine.
Se produce astfel o proiectie asupra altora a propriilor noastre trãiri pe care nu le constientizãm în viata de zi cu zi, sau nu vrem sã ni le recunoastem.
Diferitele personaje care ne populeazã visele nu sunt altceva decât simboluri care exprimã realitãti deja existente în lumea psihismului nostru.
Cu totii gãzduim în fiinta noastrã un "copil speriat ", un "pãrinte exigent ", un " profesor critic ", etc., o lungã listã de roluri pe care le jucãm de-a lungul vietii.
Aceste roluri sunt proiectate în vis si interpretate de personaje simbolice cu scopul de a ne arãta nouã însine diversele aspecte ale fiintei noastre care trebuiesc avute în vedere pentru a fi analizate si ameliorate.
Fiecare personaj din vis devine astfel un simbol al unei stãri de spirit, al unei credinte sau tendinte.
Subconstientul nostru regizeazã în fiecare noapte o piesã care are scopul de a ne introduce în atmosfera populatã de rolurile noastre din viatã si de a ne revela propria existentã cu conflictele si problematicile ei.
Este vorba, în final, de rolurile pe care noi le jucãm în viatã, dar care, în vis, sunt interpretate si atribuite celor care pentru noi au o semnificatie particularã.
Actorii din vis sunt purtãtorii simbolici ai mesajului pe care subconstientul cautã sã ni-l transmitã pentru a ne revela pe noi, nouã însine.

2 - VISELE COMPENSATORII

Visele de compensatie sunt vise care " ne permit " sã comitem acte pe care nu îndrãznim sã le facem în stare de veghe, sau pur si simplu nu avem posibilitatea de a le realiza. Sunt vise de defulare, de multe ori cu tentã sexualã.

3 - VISE LEGATE DE STAREA DE SÃNÃTATE

Din astfel de vise putem afla ce stãri emotionale stau la baza indispozitiilor noastre.
Puterea mintii este atât de mare încât atunci când nutrim gânduri negative (mânie, invidie, rãzbunare, gelozie, supãrare, îngrijorare, fricã, etc ) acestea influenteazã corpul în mod subtil, generând atitudini negative care afecteazã deci planul fizic.
Visele din aceastã categorie au rolul de a ne pune în gardã, de a ne alerta sau avertiza asupra pericolului de dereglare a armoniei interioare care poate pune în cauzã buna functionare a organismului, deci sãnãtatea noastrã.
De asemenea, putem primi informatii, în vis, despre o indispozitie fiziologicã sau chiar îmbolnãvirea unui organ.
Este bine ca, analizând mesajul visului, sã luãm mãsuri urgente pentru corijarea atitudinii noastre mentale în vederea prezervãrii sau, dupã caz, ameliorãrii stãrii de sãnãtate.

4 - VISE CARE VIZEAZÃ REZOLVAREA PROBLEMELOR

Problemele care ne afecteazã în timpul zilei ies la ivealã noaptea, în vis, din adâncul subconstientului. Acesta oferã solutii pe care noi nu le-am imaginat în stare de veghe.
Sunt bine cunoscute exemplele unor mari personalitãti din lumea stiintei sau artelor, care datoreazã succesul realizãrilor de exceptie, "sfaturilor" pe care le-au primit în vis .
Secventele din vis nu sunt aleatorii.
Prima scenã este subiectul principal al conflictului, fiecare scenã generînd o alta pânã la cea finalã care aduce adesea solutia sau ne aratã un drum, o cale de urmat pentru a gãsi rezolvarea problemei respective.

5 - VISE TELEPATICE

În visele telepatice actiunea care se deruleazã poate fi o punere în scenã a unei situatii reale, care se petrece efectiv în chiar momentul în care are loc visul.
Poate fi vorba despre un eveniment care se petrece la mare distantã ( poate chiar pe cealaltã parte a globului ) sau în viata unei alte persoane.
Este o perceptie pe care o avem în astral despre o actiune care se desfãsoarã în lumea fizicã.
Se mai poate ca perceptia pe care o avem sã nu se refere la un fapt, o actiune concretã ci la trãirile ( frici, bucurii, etc. ) unei alte persoane care ni se transmit în mod telepatic.
E bine sã interpretã acest gen de vise din ambele puncte de vedere.

6 - VISE PREMONITORII

Acestea reprezintã informatii sau întâmplãri care se petrec în vis înainte ca ele sã se manifeste în realitate în lumea exterioarã.
De multe ori aceste vise exprimã doar tendinta pe care ar urma-o evenimentele vietii reale dacã ele ar urma cursul lor din viata curentã.
Subconstientul nostru capteazã evenimente, fapte, vibratii, tendinte si le interpreteazã fãrã ca constientul nostru sã poatã interveni.
Visul aduce toate acestea la suprafatã.
De retinut ca pe un factor extrem de important : noi putem influenta în mod constient cursul evenimentelor dar dacã NU o facem, atunci "premonitia" se realizeazã. Aceastã schimbare a cursului evenimentelor presupune o atitudine de transformare interioarã, de motivatie si actiune.
Idealurile, valorile, scopurile, telul nostru în viatã sunt subiectele favorite ale viselor din aceastã categorie.
Ele ne aratã valorile noastre reale, cele care ne fac cu adevãrat fericiti, care ne aduc cu adevãrat armonie si echilibru lãuntric.
Dacã în realitate ducem o viatã pe care în adâncul nostru o respingem, visele ne vor arãta acest lucru, invitându-ne sã luãm mãsurile necesare pentru a fi în armonie cu adevãrata noastrã fiintã.
Ele ne vor arãta distanta dintre aspiratii si posibilitãti.

7 - VISE LUCIDE

Acestea reprezintã o categorie foarte specialã de vise.
Sunt vise în care stim cã visãm si putem sã schimbãm prin vointã cursul visului.
Astfel în loc sã asistãm ca spectatori ai propriului nostru film din vis, devenim regizorii acestuia.
Acest tip de vise ne relevã capacitãtile corpului nostru astral. Astfel, în acest tip de vise putem cãlãtori oriunde, depãsi limitele materiei si folosi vointa pentru a actiona fãrã limitãri.
În lumea astralã întâlnim exact aceeasi situatie ca în lumea realitãtii fizice.
Acolo existã, de asemenea, grade diferite de dezvoltare, de trãire spiritualã si putem întâlni nivele mai înalte sau mai joase de evolutie.
Putem realiza contacte cu alte suflete si schimba mesaje, asa cum o facem în lumea "realã" fizicã.

8 - COSMARURI

Cosmarurile care se repetã reprezintã ultima solutie pe care o are subconstientul de a ne arãta cã ceva ce nu reusim sã întrezãrim în noi însine trebuie revelat si înteles.
În acest caz actiunea este mult mai importantã decât trãirile si emotiile asociate acesteia.


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
black_wolfDate: LUNI, 2009-11-16, 9:56 AM | Message # 2
membru
Group: Members
Messages: 6
Status: Offline
da in viata cred in vise dar totdeauna cele frumoase nu mi sau indeplinit dar alea neplacute toate ....
 
BANDITOSDate: VINERI, 2009-11-20, 11:46 AM | Message # 3
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 33
Status: Offline
Wolf trebuie sa fii mereu optimist,indiferent cate dificultati vom intampina,mereu cu o mica doza de optimism vom depasi momentul mai greu,personal cred ca visele sunt o parte din subconstientul nostru,adeseori visam ce ne-am dori sau un lucru care ne inspaimanta.Depinde doar de noi sa ne indeplinim idealurile care in repaus le transformam in vise.Sunt sigur ca daca iti doresti cu adevarat ceva vei realiza indiferent de obstacolele care le intampini pana la izbanda.

Message edited by BANDITOS - VINERI, 2009-11-20, 11:48 AM
 
MORENADate: JOI, 2009-12-03, 11:08 PM | Message # 4
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Quote (black_wolf)
da in viata cred in vise dar totdeauna cele frumoase nu mi sau indeplinit dar alea neplacute toate ....

De multe ori, secretul viselor implinite se ascunde sub o multime de incercari dificile ale vietii, refuzuri si gustul amar al infrangerii. Insa, daca reusesti sa crezi si sa lupti in continuare pentru visele tale, vei reveni pe calea cea buna. kiss cip


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: LUNI, 2010-03-08, 12:28 PM | Message # 5
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
eu unu mi-am indeplinit o parte din visele mele .. parerea mea e ca nu trebuie sa te lasi doar pe mana destinului ca atunci o sa ramai cubuza umflata imp e sa fortezi destinul si sa iti scrii propria carte a vietii , chiar daca suntem stapaniti de o forta divina care ne poate controla ca pe niste marionete sa nu uitam totusi ca Dumnezeu ne-a dat privileegiul si libertatea de a decide singuri calea pe care o vrem in viata deci in momentel grele cand aveti impresia ca aveti parte in viata numai de rele ganditi-va ca principalul vinovat si responsabil pentru toate astea suntem chiar noi wink ;) ;)

We Ride Together We Die Together
 
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » VISE. TIPURI SI SEMNIFICATIA LOR » CLASIFICAREA VISELOR
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright by MORENA © 2024