JOI, 2024-03-28, 12:29 PM


Main
Registration
Login
Welcome Guest | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Cyrus83  
Forum » MONDENII » POVESTI SAU ADEVARURI » MUTILARI DE DRAGUL FRUMUSETII: ALUNGIREA GATULUI
MUTILARI DE DRAGUL FRUMUSETII: ALUNGIREA GATULUI
MORENADate: SAMBATA, 2009-07-04, 5:15 PM | Message # 1
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
La granita, si asa problematica, dintre Tailanda si Burma, a aparut in ultimii ani o noua, inedita si uimitoare atractie turistica: femeile cu gatul lung din tribul Padaung. De la fetite pana la bunici, toate au in jurul gatului inele aurii din alama, menita se le alungeasca gatul. In Burma, aceasta traditie veche era pe cale de disparitie. Femeile mergeau chiar in Tailanda pentru a li se scoate inele in spital, unde stateau luni de zile pana cand puteau din nou sa-si foloseasca gatul. Acum, datorita valurilor de turisti, practica alungirii gatului a revenit la viata, mai cruda ca niciodata. Pana acum, procesul alungirii gatului era unul de durata. Fetitelor li se puneau primele inele (de un kilogram) la cinci ani. Urmau inca doua la 10 si 15 ani, si inca doua pana in 20 de ani. Astazi familiile considera ca procesul dureaza prea mult pentru a putea hrani "satele turistice". Asa ca se pune primul inel la cinci ani, al doilea la opt ani, al treilea la 13 si inca doua pana in 15 ani.

Multi au auzit de triburile Karene (o grupare etnica ce locuieste parti din Burma si Tailanda), prezentate adesea in documentare ca fiind triburile de gaturi lungi sau de girafe. Dar femeile care poarta inele de alama apartin unui subgrup al karenilor, padaungii. Exista si alte triburi karene care nu folosesc aceasta practica. Astazi mai exista doar cateva triburi de padaungi, majoritatea in Mae Hong Son, o regiune din nord-vestul Tailandei, catre granita cu Burma. Satele lor au devenit adevarate atractii turistice in ultimii ani tocmai datorita femeilor cu gatul lung.

La prima vedere, ar parea ca inelele de alama lungesc gatul femeilor. De fapt, este doar o iluzie optica. Lungirea propriu-zisa a gatului ar provoca traume maduvei, ducand la paralizie si moarte. De fapt, greutatea inelelor impinge in jos claviculele si coastele de sus, iar din cauza unghiului format, claviculele par sa faca parte din gat.

Exista mai multe teorii cu privire la motivul pentru care padaungii au acest obicei bizar. Mitologia padaunga spune ca inelele aparau femeile impotriva tigrilor, care le-ar fi muscat de gat. O alta teorie sustine ca inelele se foloseau pentru a urati femeile, asa incat ele sa nu fie capturate de stapanii de sclavi. Totusi, cea mai folosita explicatie, are exact sensul contrar. Gatul foarte lung al femeilor este vazut ca fiind un semn de frumusete, iar fetele care poarta inele au sanse mai mari sa-si gaseasca un sot bun si bogat. Inelele aurii sunt cea mai pretioasa podoaba in triburile padaunge si se poarta nu numai in jurul gatului, ci si pe antebrat sau pe tibie. Se spune ca adulterul este pedepsit prin scoaterea inelelor. Dupa ce le-au purtat ani intregi, fetele au muschii gatului atrofiati si, pana la recuperarea completa, unele nu-si pot sustine capul.

Oricare ar fi originea obiceiului si motivul pentru care a fost practicat la inceput, este clar ca astazi se mentine pentru a atrage turistii. Padaungii au devenit cea mai mare atractie turistica din nord-vestul Tailandei. Totusi, unii turistii spun ca s-au simtit in satele lor ca la gradina zoologica, numai ca, in locul custilor cu animale, au privit oameni mutilati. Chiar daca unii turisti refuza sa mearga in satele padaungilor, iar unele agentii nu ofera asemenea tururi, pentru a boicota acest gen de turism, obiceiul ramane si va exista atata timp cat vor exista si oameni dispusi sa plateasca pentru a vedea fete mutilate.

Attachments: 4011446.jpg (95.3 Kb) · 3031557.jpg (91.6 Kb) · 4929848.jpg (89.7 Kb)


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: SAMBATA, 2009-08-15, 4:32 PM | Message # 2
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
curios sunt cum se pedepsesc barbatii pentru adulter in acea comunitate surprised surprised surprised surprised

We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: DUMINICA, 2009-08-30, 9:36 AM | Message # 3
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Daca in general consideram ca a face sex este cat se poate de normal si natural, unele tari au reglementat prin legi clare activitatea sexuala a oamenilor, mai mult sau mai putin acceptabile pentru acestia. In Guam, exista barbati ale caror slujbe constau in a calatori prin tara pentru a se culca cu virgine. Fetele platesc bine acest serviciu deoarce le este interzis sa se marite fecioare. In Hong Kong o femeie inselata de sot are dreptul de a-l ucide pe acesta, insa doar daca isi foloseste exclusiv mainile.

Si grecii sunt pedepsiti aspru in cazul in care calca stramb in cuplu. Aici infidelitatea este pedepsita uneori prin smulgerea parului pubian in public, urmata de infigerea unei ridichi uriase in anus. In anumite tari islamice femeile pot fi ucise cand comit adulter, in timp ce barbatii primesc pedepse usoare. In Arabia Saudita insa adulterul este pedepsit aspru prin lapidare.

In India este mai ieftin sa platesti o prostituata decat sa cumperi un prezervativ, iar in Indonezia, daca esti prins masturbandu-te, risti sa fii decapitat. Nu scapi cu bine nici daca violezi o virgina in Cafa (sud-vestul Etiopiei). Aceasta fapta se pedepseste cu taiarea capului sau a mainilor.

sexul in pat []Cea mai populara forma de casatorie pe plan mondial era poligamia, insa aceasta nu mai poate fi practicata azi pe scara larga si din cauza costurilor prea mari de a intretine mai mult de o sotie.

Pe vremuri, baieti special alesi din Alaskan Koniag erau educati ca femei inca din copilarie si deveneau eventual sotia unui sef de trib. Un obicei similar exista si in zona Lacurilor Sud-Americane si in Caquiteros. Aici, homosexualitatea este o practica acceptata, iar femeile care nasc cinci fii obtin permisiunea de a educa unul din ei ca si cand ar fi femeie.

Alte practici sexuale inedite sunt legate de oameni si… animale. In multe tari din Orientul Mijlociu exista o lege care permite zoofilia. De exemplu, legea spune ca dupa ce un om intretine relatii sexuale cu un miel, este pacat de moarte sa-i manance carnea. Si in Liban barbatilor li se permite prin lege sa faca sex cu animalele, cu conditia ca acestea sa fie de sex feminin. Intretinerea de relatii sexuale cu un animal de sex masculin se pedepseste cu moartea.

In Bahrein un doctor (barbat) poate examina organele genitale ale unei femei din punct de vedere legal, dar ii este interzis sa le priveasca direct in timpul examinarii. El poate cel mult sa vada reflectia acestora intr-o oglinda. Musulmanilor nu li se permite sa priveasca direct organele genitale ale decedatilor, acestea acoperindu-se cu o caramida sau cu o bucata de lemn.

In Santa Cruz, Bolivia, este ilegal ca un barbat sa faca sex cu o mama si cu fiica acesteia in acelasi timp.

sexRitualurile vechi de circumcizie, practicate in tribul Bala din Zair, presupuneau ca preputul taiat sa fie infasurat intr-o frunza de babana si sa fie pus pe un musuroi de termite pentru a fi mancat. Tatal baiatului circumcis trebuia sa stea de veghe pana cand toate resturile erau mancate, iar daca acest lucru nu se intampla, se considera ca baiatul ar putea deveni mai tarziu impotent.

Tinerelor fete din Lenge, Africa de Est, li se cerea sa fie dezvirginate de un penis sculptat dintr-un corn, aceasta reprezentand o parte din ceremonialul drepturilor de pubertate. In Polinezia, adolescentii de ambele sexe sunt instruiti in ceea ce priveste tehnicile sexuale de o persoana mai in varsta, cu experienta, timp in care li se permite sa intretina relatii sexuale, inainte de a se casatori. Si locuitorii din Insulele Trobiriand (Pacificul de Sud) sunt recunoscuti ca fiind liberi si dezinhibati din punct de vedere sexual. Aici, copiilor li se permite sa ia parte la orice tip de joc erotic si chiar sa aiba relatii sexuale de la varste fragede.

Si in regnul animal exista multe ciudatenii legate de sex. In randul masculilor lilieci s-a inregistrat cea mai mare rata a homosexualitatii. Orgasmul unui porc dureaza 30 de minute. Sobolanii se imperecheaza de aproape 20 de ori pe zi, insa nu sunt mai "harnici" decat leii, care se imperecheaza si de 50 de ori pe zi. Totusi, numai oamenii, maimutele bonobo si delfinii fac sex din placere.



I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: SAMBATA, 2009-11-07, 4:05 AM | Message # 4
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
moamaaaaa surprised surprised sunt unele tari de mai sus in care nu cred ca as vrea sa traiesc .. barbat fiind tongue :p

We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: MARTI, 2010-03-02, 2:48 PM | Message # 5
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Hahhaa las ca sunt tari unde nici femeia nu este tratata cum este normal atunci ce facem mai bine sa fim insecte ? happy happy happy

I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BANDITOSDate: DUMINICA, 2010-04-11, 4:18 PM | Message # 6
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 33
Status: Offline
Eu in Guam nu as trai cu siguranta,as fii ca o prostituata masculina......pai habar nu au ei cat de greu ii Romania sa dezvirginezi happy happy ,pentru ca apoi sa se bucure altul de munca ta.......
glumeam,dar sunt interesante comentariile,in ce priveste infidelitatea sunt oarecum de acord cu cei din Hong Kong dar in cazul femeii ce se intampla???
Cred ca inainte de a se ajunge la asta este mult mai etic sa ai o discutie cu partenerul iar daca chiar iti doresti sa faci asta sa ai destul curaj pentru a infrunta consecintele
 
Forum » MONDENII » POVESTI SAU ADEVARURI » MUTILARI DE DRAGUL FRUMUSETII: ALUNGIREA GATULUI
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright by MORENA © 2024