VINERI, 2024-03-29, 6:49 AM


Main
Registration
Login
Welcome Guest | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: MORENA  
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » DESPRE DRAGOSTE » TRUCURI PENTRU O RELATIE PE TERMEN LUNG (:))
TRUCURI PENTRU O RELATIE PE TERMEN LUNG
Cyrus83Date: DUMINICA, 2009-08-23, 12:38 PM | Message # 1
MODERATOR
Group: Members
Messages: 192
Status: Offline
CU TOTI STIM CE INSEAMNA O RELATIE PE TERMEN SCURT. DAR CAND VINE VORBA DE UNA PE TERMEN LUNG, LUCRURILE SE COMPLICA...
PE E SE BAZEAZA DE FAPT O RELATIE PE TERMEN LUNG? O ASTFEL DE RELATIE ARE NEVOIE DE ATRACTIE FIZICA, MENTALASI DE CE NU, SPIRITUALA, DE AMBELE PARTI. "IUBIREA" ESTE FOARTE IMPORTANTA, LA FEL SI DORINTA DE A FI CU CELALALT - EVENTUAL PENTRU TOT RESTUL VIETII.
REGULILE SUNT CEVA MAI COMPLICATE AICI:
- AI PUTEA REZISTA CATEVA ZECI DE ANI CU O PERSOANA CARE E BUNA LA PAT SI ATAT? GANDESTE-TE BINE... DACA RASPUNSUL TAU E DA, ATUNCI ACEST TIP DE RELATIE NU E TOCMAI CEEA CE CAUTI.
- NU ITI PLACE SA TE DEZVALUI DIN PRIMA? ITI PLAC PROVOCARILE? EI BINE, INTR-O RELATIE PE TERMEN LUNG NU E PREA INDICAT. ACEASTA SE BAZEAZA PE INCREDERE; TREBUIE SA IMPARTASESTI ORICE DETALIU LEGAT DE PERSOANA TA.
- ALEGE CE-I MAI BUN! CAUTA UN PARTENER SAU O PARTENERA CARE POATE SA-TI OFERE TOT CEEA CE AI TU NEVOIE.
- SENTIMENTELE SE TRANSFORMA IN TIMP. INDRAGOSTEALA DEVINE IUBIRE, FLUTURASI SE POTOLESC... A NU SE CONFUNDA CU RACIREA RELATIEI. SE POATE INTAMPLA CA ACEASTA SA NU MAI MEARGA PUR SI SIMPLU. ATUNCI TREBUIE SA TRECI PESTE SI SA CAUTI IN ALTA PARTE CEEA CE TE FACE FERICIT(A).
- RELATILE PE TERMEN LUNG NU INSEAMNA NEAPARAT CASATORIE. ESTE GREU SA-TI REVI DUPA O RELATIE PE TERMEN LUNG ESUATA, DAR DUPA O CASATORIE ESUATA E SI MAI SI!
DACA TOTUSI CREDETI CA VA IUBITI LA NEBUNIE SI VRETI SA VA CASATORITI, DE CE SA NU O FACETI? CU CONDITIA SA NU O FACETI CU PREA MARE USURINTA SAU DIN MOTIVE ERONATE.
O RELATIE PE TERMEN LUNG PRESUPUNE MULTA MATURITATE. UN BARBAT ADEVARAT NU ESTE ACELA CARE POATE SEDUCE 1 MILION DE FEMEI DE-A LUNGUL VIETII, CI ACELA CARE ESTE IN STARE SA RAMANA CU UNA SINGURA PENTRU TOT RESTUL EI. IN ZILELE NOASTRE ACELASI LUCRU POATE FI VALABIL SI PENTRU FEMEI...
 
bogdanDate: JOI, 2009-08-27, 3:19 PM | Message # 2
Lieutenant
Group: Members
Messages: 19
Status: Offline
usor de spus,greu de facut,nu sant in masura sa dau sfaturi ci doar sa imi spun parerea,nu am experienta legata de casatorie,deci vad lucrurile dintr-un alt punct de vedere.im mare sant de de acord cu cele mentionate mai sus de cyrus,dar tre sa spun ca omul prin prisma firii sale pana nu se frige 1 data nu vede ce frige ,indiferent de avertizarile din partea prietenilor sau a familiei,degeaba dam din cap ca nu facem acel lucrfu ca cu prima ocazie acolo ne infigem.Oreltie e mentinute pe termen lung prin comunicare la toate departamentele ,si multe intlegere
 
MORENADate: VINERI, 2009-08-28, 7:52 PM | Message # 3
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Quote (Cyrus83)
UN BARBAT ADEVARAT NU ESTE ACELA CARE POATE SEDUCE 1 MILION DE FEMEI DE-A LUNGUL VIETII, CI ACELA CARE ESTE IN STARE SA RAMANA CU UNA SINGURA PENTRU TOT RESTUL EI. IN ZILELE NOASTRE ACELASI LUCRU POATE FI VALABIL SI PENTRU FEMEI...

Aici sunt deacord cu tine eu personal am avut relatii doar de lunga durata nu pot zice ca este greu de intretinut dar este dificil daca nu contribuie amandoi . eu nici nu mi am dat seama cand au trecut 9 ani ( 5 cu primul si 4 cu al doilea ) .Secretul consta in intelegerea reciproca, depasirea cu maturitate a unei neintelegeri si respect .


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
Cyrus83Date: JOI, 2009-09-10, 6:51 PM | Message # 4
MODERATOR
Group: Members
Messages: 192
Status: Offline
Quote (bogdan)
im mare sant de de acord cu cele mentionate mai sus de cyrus,dar tre sa spun ca omul prin prisma firii sale pana nu se frige 1 data nu vede ce frige ,indiferent de avertizarile din partea prietenilor sau a familiei,degeaba dam din cap ca nu facem acel lucrfu ca cu prima ocazie acolo ne infigem.

ASA ESTE BOGDAN...AI DREPTATE..PANA NU NE LOVIM DE PRAGUL DE SUS NU IL VEDEM PE CEL DE JOS....EU AM SPUS CATEVA CHESTI GENERALE..NU AM ATINS CHIAR TOTUL LEGAT DE O RELATIE..... SUNT DOAR ACTEVA SFATURI...MERSI PENTRU PARERE

Quote (MORENA)
Secretul consta in intelegerea reciproca, depasirea cu maturitate a unei neintelegeri si respect .

ASA E MORE DACA NU AI INTELEGERE DE AMBELE PARTI NU POTI CONSIDERA CA AI O RELATIE...ASTA E PUNCTUL MEU DE VEDERE.

 
BossyDate: JOI, 2009-10-08, 4:31 AM | Message # 5
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
10 semne ale unei relatii sanatoase

Cum arata o relatie sanatoasa? O poti recunoaste imediat sau, dimpotriva, sunt lucruri mai putin vizibile unui observator din afara? Ei bine, vom incerca sa aflam raspunsul la aceste intrebari... in viata reala. Filmele si revistele au tendinta de a exagera povestile de dragoste.
Vedem doar cuplurile super-fericite si vesele din comedii si pe cele nefericite si deseori patologice din drame. Pentru a ne mentine in fata televizorului sau a revistei, lucrurile ni se prezinta mereu la extrem.
Viata cuplurilor virtuale se desfasoara la cele doua extreme: comedie si drama. In realitate, lucrurile stau, ca de obicei, mult mai cliseistic: undeva la mijloc.

Iata si 10 dintre cele mai obisnuite semne ale unei relatii reusite:
1. Isi lasa spatiu
Cei aflati in relatii sanatoase nu se agata unul de altul si nu ajung la o stare de dependenta reciproca. Isi pot oferi "spatiu de desfasurare". Asta nu inseamna ca nu fac nimic impreuna. Dimpotriva! Doar ca nu trebuie sa fie neaparat "nedeslipiti", nu au nevoie de confirmare permanenta a sentimentelor.

Au loc pentru ei doi, dar si pentru fiecare in parte. Singura cale de a obtine armonia fara a-ti "taia" din nevoi sau din personalitate.
2. Fac front comun
Cuplurile care sunt fericite impreuna isi ofera suficient suport emotional si se sustin reciproc in fata familiei si a prietenilor. Isi discuta problemele intre patru ochi si nu folosesc iesirile cu prietenii sau rudele ca pe niste ringuri de box pentru confruntari emotive.

Nimic nu e mai deranjant decat sa asisti la o scena in care un cineva isi jigneste intentionat partenerul de viata. Este o scena neplacuta pentru toate persoanele implicate.
3. Se simt confortabil in tacere
Cuplurile fericite nu simt nevoia sa vorbeasca unul cu altul incontinuu. Pot tacea unul langa altul la fel de bine - citind, lucrand sau facand curat prin casa. Se pot bucura de prezenta celuilalt, chiar daca o fac in tacere.

4. Impart in mod egal responsabilitatile

Este un aspect foarte important! Daca cea mai mare parte a sarcinilor legate de menaj si copii cad in seama unei singure persoane, exista o problema. Daca doar unul dintre soti are un job full-time, e normal ca de chestiunile legate de casa sa se ocupe cel care are mai mult timp liber.

In majoritatea cazurilor insa amandoi au job-uri full-time, si cu toate acestea tot una dintre persoane isi asuma si majoritatea treburilor legate de familie (si stim foarte bine cine este aceasta persoana de obicei...). Ei bine, un cuplu sanatos nu functioneaza cu astfel de dezechilibre ale responsabilitatilor.
5. Au simtul umorului
Daca un barbat si o femeie pot rade impreuna, sunt mari sanse sa stea unul langa altul multa vreme. Inseamna totodata ca au o perspectiva comuna asupra vietii, valori si viziuni apropiate.

Niciun cuplu din lumea aceasta nu poate cadea de acord in legatura cu fiecare lucru - dar cei care stiu sa rada impreuna au solutia unei mai bune intelegeri.

Attachments: 4074496.jpg (8.1 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
BossyDate: JOI, 2009-10-08, 4:38 AM | Message # 6
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
6. Se bucura de societate
Izolarea e intotdeauna un semn rau. Cuplurile care nu cauta compania prietenilor si nu tin sa se vada cu altii in mod regulat sunt cel mai probabil nefericite. Partenerii gelosi vor incerca sa isi izoleze iubitii de restul lumii, iar problemele nu vor intarzia sa apara.

Daca cei doi se bucura unul de compania celuilalt, cu atat mai mult se vor simti foarte bine si in compania prietenilor.
7. Viata sexuala reusita
Ce inseamna o viata sexuala reusita? Asta e la latitudinea fiecaruia sa decida pentru el. Important este ca ambii parteneri sa se simta satisfacuti si impliniti in acest plan, si deopotriva confortabil. Discutiile deschise despre sex sunt foarte importante - daca un barbat si o femeie pot face asta, atunci sunt putine lucruri care i-ar mai putea dezbina!
8. Responsabilitate financiara echilibrata
Nu inseamna ca ambii parteneri trebuie sa contribuie la costul zilnic cu o suma egala, ci ca trebuie sa imparta responsabilitatea financiara, un lucru complet diferit. Asta inseamna ca niciun dintre ei nu va cheltui bani pe haine de designer sau pe o masina decapotabila daca familia are probleme financiare.

O familie trebuie sa fie unita pentru a putea functiona. Fiecare punct in care apare dezbinarea este la fel de important pentru ca semnaleaza o atitudine ce se poate generaliza.
9. Se simt bine impreuna
A te bucura pur si simplu de prezenta celuilalt este un lucru esential intr-o relatie. Iar distractia nu inseamna obligatoriu sa cheltuiesti o avere pe senzatii mai mult sau mai putin tari.

Doi oameni pot petrece clipe minunate in timpul unei plimbari prin parc, la o cafea sau jucandu-se cu copiii.
10. Cresc impreuna
In cuplurile sanatoase dinamica individuala este acceptata. Oamenii si aspiratiile lor nu sunt statice, ci se schimba permanent. De aici celebra replica: "Nu esti barbatul/femeia de care m-am indragostit". Surpriza! Lucrurile nici nu ar putea sta altfel.

Oamenii se schimba, isi doresc alte lucruri si au nevoie de sprijin pentru a le obtine. Intr-un scenariu fericit, partenerul de viata te va sprijini sa obtii toate lucrurile la care visezi. In cel negativ, te simti impins sa adopti un comportament neschimbat si previzibil, care confera insa siguranta si un soi de dependenta.


We Ride Together We Die Together
 
MORENADate: JOI, 2009-10-08, 5:46 PM | Message # 7
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Quote (Bossy)
10. Cresc impreuna
In cuplurile sanatoase dinamica individuala este acceptata. Oamenii si aspiratiile lor nu sunt statice, ci se schimba permanent. De aici celebra replica: "Nu esti barbatul/femeia de care m-am indragostit". Surpriza! Lucrurile nici nu ar putea sta altfel.

Oamenii se schimba, isi doresc alte lucruri si au nevoie de sprijin pentru a le obtine. Intr-un scenariu fericit, partenerul de viata te va sprijini sa obtii toate lucrurile la care visezi. In cel negativ, te simti impins sa adopti un comportament neschimbat si previzibil, care confera insa siguranta si un soi de dependenta.

Ultima regula o consider ce a mai importanta dupa parerea mea deoarece atata timp cat cei doi invata sa traiasca impreuna acceptandu-si defectele si facand din ele niste calitati ei pot trece peste tot . Ideeal este sa i fii aproape sa l susti iar daca consideri ca nu ai fi deacord cu ceea ce vrea el sau ea sa faca sa purtati o discutie in care tu ii etalezi parerea ta. In acest fel nu l obligi pe partener sau partenera sa adopte o atitudine falsa obligat/a fiind de decizile tale.


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: VINERI, 2009-10-09, 6:29 PM | Message # 8
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
da ai foarte multa dreptate pentru ca si celelelte secrete insirate mai sus destul de importante fiind se pot acapara pe parcurs ce acestea ''Cresc impreuna'' intarind din ce in ce mai mult legatura dintre cei doi

We Ride Together We Die Together
 
InGeR_rEbEl_fOr_yOuDate: JOI, 2009-11-26, 9:04 PM | Message # 9
membru
Group: Members
Messages: 4
Status: Offline
[color=blue][b]INTR-O RELATIE INDELUNGATA TREBUIE SA SE CONSTRUIESCA MULTA INCREDERE,COMUNICARE,RESPECT,SI FIDELITATE...SI DAK ASTA SUNT RECIPROC ATUNCI EI VOR LUPTA PTR FERICIREA LOR.....
 
MORENADate: MIERCURI, 2009-12-02, 4:40 PM | Message # 10
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Dap mult adevar ai zis si tu Feli ceea ce subliniam eu sunt anumite defecte care le avem fiecare dintre noi si care la inceputul unei relatii nu vrem sa le vedem dar mai tarziuu ele ies in evidenta, de aceea ziceam ca este bine sa se vb din timp de absolut tot ceea ce ne deranjaza.

I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » DESPRE DRAGOSTE » TRUCURI PENTRU O RELATIE PE TERMEN LUNG (:))
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright by MORENA © 2024