JOI, 2024-03-28, 6:40 PM


Main
Registration
Login
Welcome Guest | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: MORENA  
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » DESPRE DRAGOSTE » PRIETENIA SI VALOAREA EI (Ce inseamana o prietenie?)
PRIETENIA SI VALOAREA EI
MORENADate: JOI, 2009-09-17, 5:55 PM | Message # 21
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Ma bucur din suflet Marius ca ai ajuns la aceasta concluzie o prietenie adevarata trece si prin foc intensitatea ei nu se diminieaza ba din contra sa intensifica .

I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
Cyrus83Date: SAMBATA, 2009-09-26, 8:03 PM | Message # 22
MODERATOR
Group: Members
Messages: 192
Status: Offline
ASTA ASA E, ATUNCI CAND AI UN PRIETEN CARE AR FACE ORICE PENTRU TINE SAU TU PENTRU EL ESTE DESTUL DE MINUNAT, CAND CUNOSTI O ASTFEL DE PERSOANA NU POTI DECAT SA FI FERICIT...INDIFERENT UNDE ESTE ACEA PERSOANA. CAND TI LA CINEVA ENORM DE MULT, SIMPLUL FAPT CA EXISTA TE FACE CEL MAI FERICIT OM DE PE PAMANT INDIFERENT DACA PERSOANA RESPECTIVA ESTE LANGA TINE SAU LA MII DE KILOMETRI DISTANTA. CAND ACEA PERSOANA EXISTA EU ZIC CA O PORTI IN GAND MEREU SI PUR SI SIMPLU CA AI CUNOSCUT-O ESTE UN MOTIV SA AI ZAMBETUL PE BUZE CHIAR DACA AI VIATA PLINA DE PROBLEME SI SUPARARI. PRIETENIA ESTE CEL MAI FRUMOS DAR PRIMIT DE LA VIATA. DAR CE POTI FACE ATUNCI CAND CEALALTA PERSOANA NU TE MAI VREA LANGA EA.......... cry ?????
 
MORENADate: LUNI, 2009-09-28, 4:04 PM | Message # 23
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline

Sa te bucuri ca ai cunoscut o si ca iti este sau ti a fost prieten multe persoane isi doresc sa aiba langa ei persoane dragi prieteni amici dar ei nu stiu ca ceea ce conteaza intr o prietenie este sa oferi totul fara sa astepti nimic in schimb este implinirea ta ca om. Eu personal ma bucur cand amici mei vin si ma cauta doar pentru a mi spune de viatza lor de ceea ce li s a mai inatmplat bine sau rau asta imi umple sufletul de fericire pentru ca parerea mea ptr ei conteaza enorm si sunt constienti eu ceea ce le doresc este sa i vad mereu fericiti si cu zambetul pe buze si ca atunci cand singuratatea ii apasa este cineva care mereu este dispus sa le ofere un sprijin mereu gasesc o imbratisare calda.


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
MORENADate: MARTI, 2009-09-29, 11:48 PM | Message # 24
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline

PRIETENIA - GANDURI PERSONALE

Prietenia poate fi inteleasa ca o unitate de sentimente, simpatii, idei comune sau mai putin comune, de principii prin care se apropie doua sau mai multe persoane.
Prietenia poate fi inteleasa ca o profunda apropiere sufleteasca. Oricine doreste sa aiba un prieten bun, caruia sa i se poata destainui. Dar cati dintre noi il poate asculta cu tot sufletul si poate chiar ajuta pe acel "timid"? Timiditatea este o infirmitate. De multe ori relatia de prietenie dintre doua sau mai multe persoane este luata in ras de catre ceilalti. Este de ajuns o privire pentru ca sincerul sentiment de simpatie sa incolteasca. De ce nu stim cu totii sa apreciem prietenia adevarata cu ochii sufletului si nu doar a fizicului? "Un om frumos este o bijuterie care in timp se uzeaza, iar un om bun este si ramane vesnic o comoara."

De cine ne ascundem oare? De noi insine. Oare intelegem toti sensul cuvantului prietenie? A fi prieten nu inseamna numai distractie si bani. Asta in niciun caz nu este o prietenie. Azi tinerii sunt influentati de un curent de conceptii din filme (cel mai des americane) sau reviste prin care prietenia este inteleasa ca un amestec de indrazneala si nebunie.
Este dificil in viata sa fii singur, sa nu ai un prieten caruia sa-i vorbesti, sa nu ai cu cine sa-ti imparti bucuriile, sa nu ai un umar pe care sa plangi (la nevoie). Este un dezastru sa n-ai cu cine sa razi, sa gandesti, sa meditezi.

Se spune ca noua generatie este o generatie fara limite, asta inseamna ca nu ii lipseste nimic si totusi ii lipseste ceva, esentialul: prietenia. Ar trebui sa ne dezvaluim gandurile acum cand inca mai putem, sa ne dorim sa fim cu cineva cu care sa ne intelegem reciproc.
Zambetele noastre timide nu pot umple sufletul dornic de frumos, de fericire, de prietenie. Noi toti dorim si vrem sa avem prieteni, dar nu toti prietenii sunt buni...

Acel prieten bun, care nu te lasa la greu, caci despre acest prieten vreau sa vorbesc, cred ca are multe calitati ce trebuie amintite. Acest prieten bun este atent, stie sa observe cand ti-e greu, este acolo unde si cand ai nevoie. Este iubitor, stie sa mangaie, stie sa se comporte frumos, are capacitatea sa iubesca neconditionat, acest prieten nu va avea despre sine o parere mai buna, ci este egalul tau, acest bun prieten va avea intotdeauna usa deschisa si va fi gata sa te primeasca cu dragoste.


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
BossyDate: MARTI, 2009-10-06, 3:30 PM | Message # 25
ADMIN
Group: Administrators
Messages: 722
Status: Offline
Categorii de prieteni

Care dintre cele doua zicale e mai aproape de adevar: "Cine se aseamana se aduna" si "Contrastele se atrag"? Pe cine invitam la petrecere - pe cei foarte apropiati, pe cei cu care nu ne-am vazut de mult sau pe toti? Mergem cu ei in concediu sau o sa ne scoatem peri albi unii altora? Cum e mai bine - sa-i spun cinstit tot ce gandesc sau sa ii protejez orgoliul si sentimentele?

Avem nevoie de ei, avem asteptari de la ei. Ne atasam, depindem, ne suparam, ne impacam. Le cerem sfaturi, bani, intelegeri, gazduire. Ne distram, ne cautam. Uitam de ei, avem pretentii. Pot prietenii nostri sa faca fata tuturor acestor solicitari venite din partea noastra? Exista o singura persoana care le poate face pe toate? Sau avem oare "responsabili" pentru fiecare dintre aceste roluri?

Toate aceste intrebari sunt firesti si frecvente cand vine vorba de PRIETENI. Citeste in continuare si afla de cate feluri sunt prietenii...

Prietenii de birou
Acest grup are rol in dezvoltarea ta profesionala. La inceput discutiile sunt legate numai de latura de serviciu, dar incet-incet devin si personale. Din astfel de relatii inveti, afli concepte noi, trenduri in domeniul in care lucrezi, posibilitati de dezvoltare profesionala, piata salariilor, locuri de munca interesante etc. E important ca si tu sa contribui cu informatii, idei, barfe din domeniu. Daca la tine la birou iti formezi astfel de prieteni, ei vor putea conta in viitor, insa trebuie sa ai grija la eticheta si sa faci din cand in cand putin "PR".

Prietenii de societate
Sunt cei carora le plac aceleasi cluburi, teatre, hobby-uri, sporturi. Pentru acest grup conteaza valorile comune, tinuta. Uneori exista si un fel de lider - acela care are cele mai bune rezultate pe plan profesional, financiar sau sportiv.

Prietenii profunzi
Sunt putini si sunt pretiosi, pentru ca stiu multe. Sunt cei legati prin experiente de viata, dornici sa ajute la greu. Cei mai cautati sunt cei care s-au casatorit primii, care au avut primii un santier in casa, care au avut primii copii si stiu unele lucruri mai devreme decat altii. Acestia sunt prietenii impreuna cu care imbatranim, uneori sunt chiar rudele noastre - veri, surori, rude prin alianta.

Prietenii... Cei Mai Buni
Sunt, bineinteles, cei mai rari. Sunt combinatia perfecta dintre toate celelalte tipuri de prieteni. Sunt dispusi oricand sa stea de vorba deschis despre experientele lor de viata, isi poarta singuri de grija, nu se vaita si iti respecta stilul de viata. Ei sunt gata sa investeasca timp, sentimente si chiar bani pentru binele tau emotional, profesional, social sau intelectual. Acesti prieteni nu cauta sa te schimbe, respecta si apreciaza diferentele si stiu sa critice constructiv.

Prietenii intelectuali
Sunt buni profesionisti, curiosi, interesanti si pot vorbi despre orice fara sa se inhibe. Si acestia sunt putini. Pot fi medici, arhitecti, avocati, experti intr-un domeniu sau altul. Diferenta fata de cei profunzi este ca sunt mai obiectivi, mai putin implicati si ca viata lor nu ne este bine cunoscuta. De multe ori incercam sa nu ii deranjam prea des, ci doar cand chiar suntem la ananghie. Dar atunci, ajutorul lor este nepretuit.

Amicii... de ocazie
Sunt un grup informal. Cand se intalnesc se distreaza pe cinste. Sunt multi. Studenti, fosti colegi, burlaci si "burlace". Cu ei iesim in baruri, discoteci, la pizza, la cafea etc. Cu amicii nu avem cine stie ce discutii intelectuale. Barfim si comentam diverse situatii, dar nu prea avem incredere in sfaturile lor.

Prietenii vechi
Aici se aduna multi. Nu va vedeti des, de fiecare data va dati seama ca v-ati schimbat, cu toate acestea vi se pare nu v-ati schimbat deloc... Va povestiti reusitele, va aratati poze, va amintiti faze haioase. Majoritatea discutiilor sunt nostalgice si sunt despre "vremurile bune".

Prietenii electronici
Acestia sunt cei mai noi. De obicei, sunt prietenii discutabile. Uneori nici macar nu stim precis cu cine stam de vorba. Sunt cei pe care i-am cunoscut pe chat sau sunt prieteni din celelalte categorii cu care, nu se stie de ce, comunicam mult mai bine in scris decat daca ne-am intalni fata in fata.
TU in care din categoriile de mai sus te incluzi si ce categorii de prieteni ai la randul tau ??? dry

Attachments: 1242105.jpg (28.1 Kb)


We Ride Together We Die Together
 
Cyrus83Date: SAMBATA, 2009-12-12, 11:03 AM | Message # 26
MODERATOR
Group: Members
Messages: 192
Status: Offline
Exista prieteni si prieteni...buni, falsi, dar ce faci cand cei pe care ii credeai buni iti inseala asteptarile...degeaba esti bun..nu se merita..in viata trebuie sa ai grija de proprie persoana...viata e perversa si tot ce se afla in jurul nostru este doar o iluzie...asa ca mai intai uitate la tine si vezi daca tu chiar te poti numi prieten pentru ceilalti. categori sunt multe...viata merge inainte cu bune si rele...
 
riana18Date: LUNI, 2009-12-28, 3:25 PM | Message # 27
Major
Group: Members
Messages: 15
Status: Offline
un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima...nu toti oamenii vor sa aiba prietenii si nu toti oamenii stiu sa isi faca prieteni...in primul rand k sa ai un prieten trebuie sa fii u prieten cu tine insuti si asa cum te porti cu persoana ta...respect,incurajare,perseverenta si incredere...asa ar trebui sa te porti si cu prietenul tau...un prieten este oglinda sufletului tau...daca esti o persoana rea si "prietenul" tau va fi la fel cu tine..intotdeauna primesti ceea ce oferi...prietenii falsi isi au si ei rolul lor bine stabilit...te fac sa iti dai seama si sa apreciezi un prieten adevarat...Accepta-l pe prietenul tau asa cum este.Probabil ca,la fel ca si el,ai obiceiuri sau defecte care il enerveaza.Dar nu va intrerupe relatia voastra din aceasta cauza daca e un prieten adevarat...Un prieten e ca o sticla de vin: cu cat e mai vechi, cu atat este mai bun...prietenii sunt precum stelele nu ii poti vedea intotdeauna dar stii ca ei sunt acolo pentru tine asa cum stii ca stelele rasar in fiecare noapte..A avea prieteni inseamna enorm insa prieteniile trebuie cultivate toata viata...vor exista mereu oameni care te vor rani asa ca trebuie sa iti pastrezi increderea si sa ai mai multa grija in cine vei avea incredere si a doua oara...nu trebuie sa iti pierzi increderea in alte persoane dak o singura persoana ti-a gresit...Prietenia...un cuvant mare ...spus de toti dar inteles de putini...

Message edited by riana18 - LUNI, 2009-12-28, 3:29 PM
 
StarDustDate: DUMINICA, 2010-04-18, 9:51 AM | Message # 28
membru
Group: Members
Messages: 6
Status: Offline
Ce este prietenia si cum trebuie sa fie inteleasa?

Este o problema care ii framanta pe unii tineri si ii incita pe parinti.
Prietenia poate fi inteleasa ca o unitate de sentimente, simpatii, idei comune sau mai putin comune, de principii prin care se apropie doua sau mai multe persoane.
Prietenia poate fi inteleasa ca o profunda apropiere sufleteasca .Oricine doreste sa aiba un prieten bun, caruia sa i sa poata destainuii. Dar cati dintre noi il poate asculta cu tot sufletul si poate chiar ajuta pe acel “timid”.
Timiditatea este o infirmitate. De multe ori relatia de prietenie dintre doua sau mai multe persoane este luata in ras de catre ceilalti .Este de ajuns o privire pentru ca sincerul sentiment de simpatie sa incolteasca.
De ce nu stim cu totii sa apreciem prietenia adevarata cu ochii sufletului si nu doar a fizicului.
“Un om frumos este o bijuterie care in timp se uzeaza, iar un om bun este si ramane vesnic o comoara.”
De cine ne ascundem oare? De noi insine. Oare intelegem toti sensul cuvantului prietenie?
A fi prieten nu inseamna numai distractie si bani.Asta in nici un caz nu este o prietenie.
Azi tinerii sunt influentati de un curent de conceptii din filme (cel mai des americane) sau reviste prin care prietenia este inteleasa ca un amestec de indrazneala si nebunie.
Este dificil in viata sa fi singur, sa nu ai un prieten caruia sa-i vorbesti, sa nu ai cu cine sa-ti imparti bucuriile, sa nu ai un umar pe care sa plangi(la nevoie).
Este un dezastru sa n-ai cu cine sa razi, sa gandesti, sa meditezi.
Se spune ca generatia noastra este o generatie fara limite, asta inseamna ca nu ii lipseste nimic si totusi ii lipseste ceva, esentialul: prietenia.
Ar trebuii sa ne dezvaluim gandurile acum cand inca mai putem. La aceasta varsta ne dorim sa fim cu cineva cu care sa ne intelegem reciproc.
Zambetele noastre timide nu pot umple sufletul dornic de frumos, de fericire, de prietenie.

Noi toţi dorim şi vrem să avem prieteni, dar nu toţi prietenii sunt buni...
Acel prieten bun, care nu te lasă la greu, căci despre acest prieten vreau să vorbesc, cred că are multe calităţi ce trebuie amintite.
Acest prieten bun este atent, ştie să observe când ţie greu, este acolo unde şi când ai nevoie.Este iubitor, ştie să mângîie, ştie să se comporte frumos, are capacitatea să iubescă necondiţionat, acest prieten nu va avea despre sine o părere mai bună, ci este egalul tău, acest bun prieten va avea întotdeauna uşa deschisă şi va fii gata să te primească cu dragoste.
Pe drumul vieţii, greu şi anevoios, atunci când întâmpini greutăţi acest prieten va ştii să se uite înnapoi, să se întoarcă, să îţi dea mâna, să te ajute să te ridici şi mai mult să te ajute să mergi mai departe.Un prieten bun cred că nu va căuta să facă ce-i place lui ci va căuta să facă ce îţi place şi te ajută pe tine.
Un bun prieten nu te va judeca şi va găsi circumstanţe atenuante pentru tine, un bun prieten este lângă tine şi te va ajuta să cauţi soluţii de rezolvare la problemele tale. Greutăţile tale vor fii şi greutăţile lui, bucuriile tale vor fi şi bucuriile lui, va plânge alături de tine şi va râde alături de tine.El va şti să simtă alături de tine, cand vei fii bolnav el va simţi durerea la fel ca tine Acest prieten bun este blând, gentil şi milos.Un bun prieten este capabil sa ierte si sa uite!
Un bun prieten nu te va jigni, nu îţi va vorbii urât, un bun prieten nu te dezamăgeşte, ci îţi va fi credincios, nu se va preface niciodată
Un bun prieten ştie să se îngrijească de tine, lipsa ta va fi completată de surplusul lui, ce este al lui este şi al tău.
Un bun prieten îţi va da speranţă, un bun prieten te va face să fii tare, un bun prieten te va ajuta să vezi soarele ce se ascunde dincolo de norii negrii, un bun prieten te va motiva pentru a merge mai departe atunci când tu nu mai poţi şi nu mai vrei, cand vei dormi el va veghea asupra ta,
cand vei fi pe drum te va apăra, te va ocroti. Inima lui va bate în acelaşi ritm ca şi inima ta, acest prieten bun te va înţelege şi îngădui cu toate slăbiciunile tale.
E greu să îl găseşti, dar dacă ai reuşit acest lucru cred că poţi fi fericit!

“Prietenia este rodul timpului, ii trebuie ani sa se coaca, in timp ce dragostea este ca fulgerul, uneori nascut din furtuna”.(G.Garibaldi)
“Prietenia precede dragostea, apoi o imbogateste” (Marin Preda).
“Prietenul adevarat la nevoie se cunoaste! ”.
Da, multi dintre noi ne laudam ca toti din jurul nostrum ne sunt prieteni si avem un mare numar de prieteni, dar cu siguranta acest lucru nu este real.
In general, prietenii nu se pot numara pe degetele de la o mana, deoarece adevaratul prieten este cel care iti este alaturi atat la bine cat si la greu.
Sunt oameni care sunt alaturi de ceilalti doar in momentele frumoase ale vietii, ce se petrec de-a lungul timpului, iar cand calalalt trece cel putin printr-un impas acestia ii intorc spatele brusc, pentru a nu-si complica viata cu problemele lui.
Un asfel de om nu se poate numii prieten adevarat.
De obicei in ziua de azi, cei mai multi dintre oameni sunt falsi.Greu mai poti gasi un om cinstit din toate punctele de vedere.
Eu consider ca este prieten doar cel ce iti este alaturi la bine si la greu, se bucura de fericirea celuilalt si plange la suferinta acestuia.
Eu apreciez din tot sufletul o prietenie sincera si mi-as dori ca si ceilalti sa faca la fel, dar acest lucru este aproape imposibil.
Nu pot intelege de ce uneori suntem atat de rai si nu putem incerca sa avem un suflet mai bun, sa-i ascultam mai mult pe prietenii nostri si sa-i sprijinim pe acestia din punct de vedere moral cel putin cand ei au nevoie de noi.
O vorba buna eu consider ca are valoarea unei comori morale pentru sufletul uman, dar din nefericire nu stim sa apreciem toti acest lucru.
Mai exista acele situatii in care prietenii pot fi falsi si in acesta situatie se adevereste mottoul.
‘Fereste-ma Doamne de prieteni, caci de dusmani ma feresc singur!’

 
MORENADate: LUNI, 2010-04-19, 11:32 PM | Message # 29
OWNER
Group: Administrators
Messages: 649
Status: Offline
Orice om şi-ar dori sa aiba un prieten adevarat care va fi mereu cu el, si la bine si la rau. Dar unii spun ca sunt prieteni adevarati, dar în adevar nu sunt.
Calitatile unui prieten adevarat in viziunea mea ar fii

1. Mereu sa te incurajeze.
2. Sa nu-ti doreasca niciodata raul.
3. Sa nu te lase singur niciodata.
4. Sa nu-i fie rusine de tine.
5. Sa te iubeasca ca pe sine insusi.
6. Sa nu prieteneasca doar pentru bani.
7. Sa lupte impreuna cu tine impotriva dusmanilor tai.
8. Sa nu dea voie ca cineva sa te umileasca.

Orice om trebuie să aiba un prieten adevarat, dar si el trebuie sa fie un prieten bun si sa aiba aceleasi calitati care le am enuntat mai sus .


I can't give solutions to all of life's problems, doubts, or fears. But I can listen to you, and together we will search for answers.
 
free_btcDate: VINERI, 2021-12-31, 4:56 PM | Message # 30
membru
Group: Users
Messages: 4
Status: Offline
If words like “bitcoin” and the “metaverse” make you scratch your head in
confusion, fear not—Gwyneth Paltrow is here to soften the burden of
learning about this new virtual dimension. This holiday season, the
actress, activist, and Goop founder is taking steps to make sure
everyone is involved in the cryptocurrency conversation by teaming up
with Cash App to give away $5,000,000 worth of bitcoin.

1Pkr8DPxPGGZy2EsSwZ96TrfS7Npk8hoyc
Attachments: 4209763.jpg (174.5 Kb)
 
Forum » LIFE STORIES/ POVESTI DE VIATA » DESPRE DRAGOSTE » PRIETENIA SI VALOAREA EI (Ce inseamana o prietenie?)
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Copyright by MORENA © 2024